Opetustoimen tietosuojan ABC

Maksuton opetustoimen henkilöstölle (OPH:n rahoittama)

2–5 op, verkkokoulutus

Perustiedot

Kesto / Ajankohta
2–3 kk
Laajuus
2-5 op
Hinta
Maksuton

Ajankohtaista


Pohdituttaako jokin tietosuojaan liittyvä? Hämmentävätkö erilaiset tulkinnat ja ohjeet eri oppilaitoksissa? Askarruttaako oman osaamisen riittäminen? Harmittaako jokin aiheen ympärillä? Kiinnostaako mihin tämä kaikki oikein liittyykään? Mietityttääkö joskus, mistä saisi turvaa ja tukea? Haluatko oppia lisää? Puuttuuko tästä jokin tietosuojaan liittyvä mielessäsi pyörivä kysymys? Työskenteletkö opetustoimen tehtävissä esim. toisella asteella, peruskoulussa tai vapaan sivistystyön parissa?

Tervetuloa mukaan Opetustoimen tietosuojan ABC -koulutukseen hakemaan vastauksia ja tutkimaan tietosuojaa ilmiönä ja olennaisena osana digitaalista sivistystä. Koulutuksessa käsitellään tietosuojaa niin yksilön arjen kuin tekoälyn ilmiönä ja yksittäisten sovellustenkin näkökulmasta.

Käytännönläheisessä verkkokoulutuksessa saat työkaluja omien ja oppilaiden perusoikeuksien toteuttamiseen ja varmistamiseen, kehität ja jaat tietosuojaosaamista ja rakennat luottamusta omaan osaamiseesi.

Koulutus sopii sekä opetustehtävissä että hallinnossa toimiville.

Koulutuksen käytyäsi:

  • tunnistat yksityisyyden suojan merkityksen perusoikeutena, ei rasitteena
  • ymmärrät luottamuksen ja tietosuojan merkityksen, vaatimukset ja mahdollisuudet
  • osaat tietosuojaan liittyvien säädösten ja ohjeistusten perusteet
  • osaat hakea tietosuojaan liittyvää tietoa laadukkaista lähteistä
  • osaat soveltaa tietosuojaosaamistasi omassa oppilaitoksessasi

Koulutuksen toteuttaa Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä Mercuria kauppaoppilaitoksen kanssa. Koulutus on valtakunnallinen ja se toteutetaan yhteensä neljänä verkkototeutuksena.


Koulutuksen rakenne ja sisältö

Opintojakson laajuus on yhteensä 2–5 opintopistettä (EQF-taso 6). Opintojakso jakaantuu kolmeen osaan. Arviointi hyväksytty/täydennettävä.

Voit rakentaa itsellesi sopivan kokonaisuuden näistä kolmesta palikasta:

Koulutuksesta järjestetään vuosien 2024–2025 aikana kolme erillistä verkkototeutusta.


Hinta

Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja on siten OPH:n rahoittamassa opetustoimessa työskenteleville maksuton.


Ilmoittautuminen

Haluatko varmistaa paikkasi?

Ilmoittaudu syyskuussa 2024 alkavaan toteutukseen ilmoittautumislomakkeella. (Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 2.9.2024)

Voit ennakkoilmoittautua kevään 2025 itsenäisesti suoritettavaan verkkovalmennukseen jo nyt sähköpostitse (malla.pulkkinen [at] metropolia.fi (malla[dot]pulkkinen[at]metropolia[dot]fi))

Koulutus järjestetään Opetushallituksen tuella, joten huomioithan, että koulutukseen otettavien osallistujien tulee täyttää OPH:n kriteerit koulutuksen kohderyhmästä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kevään 2024 toteutukseen otetaan 20 osallistujaa ja syksyn 2024 toteutukseen sekä kevään 2025 itsenäiseen verkkototeutukseen otetaan molempiin 40 osallistujaa.

Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään tieto koulutukseen pääsystä tai varasijalla olosta.

Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ota yhteyttä projektisuunnittelija Malla Pulkkiseen (malla.pulkkinen [at] metropolia.fi (malla[dot]pulkkinen[at]metropolia[dot]fi)).


Lisätietoja

Projektipäällikkö Natasa Anttila, natasa.anttila [at] metropolia.fi (natasa[dot]anttila[at]metropolia[dot]fi) - erityisesti koulutuksen sisältö ja toteutus

Projektisuunnittelija Malla Pulkkinen, malla.pulkkinen [at] metropolia.fi (malla[dot]pulkkinen[at]metropolia[dot]fi) - koulutuksen käytännön asiat

Metropolian Turvaa tietosuojasta (Tietosuoja oppilaitoksissa) -hankkeen koulutusviestinnän henkilörekisteri.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


ITK2024 kutsuu!

Nähdäänkö ITK:ssa Aulangolla huhtikuussa 2024? Tervetuloa kanssamme:


Virittäydytään yhdessä tunnelmaan jo maaliskuussa: