Opiskele maksutta opintojaksoillamme!

Haluamme tukea työttömiksi ja lomautetuiksi joutuneiden mahdollisuutta kehittää osaamistaan ja pyrkiä lievittämään koronaepidemian sosiaalisia vaikutuksia tarjoamalla maksutta avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Avoin AMK tarjoaa muun muassa tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja sosiaali- ja terveysalan kursseja. Koko tarjonta on nyt avoin ja ilmainen työttömille ja lomautetuille 31.12.2021 saakka. Maksuttomuus koskee opintoja, jotka päättyvät 31.12.2021 mennessä. 

Tutustu oppimistarjontaan alta:

Yleisen Avoimen AMK:n maksuttomat opinnot

Tieto- ja viestintätekniikan Avoin AMK:n  maksuttomat verkko-opinnot

Yleisen Avoimen AMK:n maksuttomat opinnot 

Ilmoittautumisohje maksuttomiin opintoihin

  • Ilmaisia työttömille ja lomautetuille
  • Työttömyyden / lomautuksen pitää olla voimassa ilmoittautumishetkellä ja jatkua todistuksen mukaan opintojen alkamispäivänä.
  • Tunnistaudu ilmoittautuessasi vahvasti, jos käytössäsi on verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai toisen korkeakoulun HAKA-tunnukset. Jos tunnistaudut heikosti (ilman verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai toisen korkeakoulun HAKA-tunnusta), et voi saada Metropolian käyttäjätunnuksia tai aloittaa opintojasi ennen kuin henkilöllisyytesi on vahvistettu.
  • Valitse maksutavaksi lasku. Älä maksa opintomaksua ilmoittautumisen yhteydessä pankkitunnuksilla.
  • Ilmoittautumisen jälkeen lähetä TE-toimiston todistus työttömyydestä tai lomautuksesta kahden työpäivän kuluessa turvapostilla osoitteeseen avoinamk [at] metropolia.fiOhjeet turvapostin lähettämiseen.
  • Todistuksen työnhaun voimassaolosta voit tulostaa TE-toimiston Oma asiointi -palvelusta. Hyväksymme koodit 02 työtön, 03 lomautettu, 07 työllistymistä edistävässä palvelussa ja 08 koulutuksessa.
  • Lähettämäsi todistuksen perusteella sinulle ei lähetetä laskua opinnoista.
  • Lisätietoja ilmoittautumisesta voit kysyä osoitteesta avoinamk [at] metropolia.fi.
  • Jos suoritat opintoja, jotka ovat alkaneet syyslukukaudella 2020 ja päättyvät syyslukukaudella 2021 (31.12.2021 mennessä), voit hakea oikeutta maksuttomiin opintoihin takautuvasti. Tämä edellyttää, että olet ollut työttömänä/lomautettuna opintojen alkaessa ja työttömyys/lomautus jatkuu edelleen. Ota yhteyttä avoinamk [at] metropolia.fi ja lähetä todistus työttömyydestä/lomautuksesta yllä olevien ohjeiden mukaisesti. 

Avoin AMK: yleinen maksuton tarjonta

Ajantasainen tieto tarjonnasta löytyy ilmoittautumisjärjestelmästä

Kun pääset ylhäällä olevan linkin kautta ilmoittautumisjärjestelmään, valitse vasemmalta "Toteutusaika", sitten paina "Vapaavalintainen aikaväli" ja kirjoita aikavälin kenttiin kuluva päivä - 31.12.2021.

Tieto- ja viestintätekniikan Avoin AMK:n  verkko-opinnot

Avoin AMK: Tieto- ja viestintätekniikan maksuton tarjonta

AMKoodari - ilmainen koodarikoulutus

Koodaamista voi verrata vaikka säveltämiseen. Toisilta se käy luonnostaan ja toiset oppivat opiskelemalla. Yhtä kaikki, koodia syntyy.

AMKoodari on maksuton koulutus sinulle, joka haluat hyödyntää luontaista luovuuttasi, oppia tulevaisuuden ammatin, vaihtaa uraa tai muuten vain kehittää osaamistasi.