Helsinki XR Center -hanke

Hankkeen tavoite

Helsinki XR Center -hankkeen avulla käynnistetään XR teknologioihin keskittyvän keskuksen toiminta Metropolian ammattikorkeakoulun Arabian kampuksen yhteydessä. Keskuksen toiminta korkeakoulun yhteydessä ja fyysisesti kampuksella luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tuoda osaajat ja yrityselämän tarpeet yhteen.

Keskuksessa toimii

  • FIVR päähubi
  • Turbiini yrityskiihdyttämö
  • Metropolia Game Studio
  • avoimet co-working tilat
  • Metropolian TKI-palvelut sekä
  • muita kampuksella tarjottavia suunnittelu- ja toteutuspalveluita, kuten Valovirta.

Lisäksi Helsingin kaupunki ja Business Finland tarjoavat keskuksen yhteydessä asiantuntemusta ja yritysneuvontaa. Keskuksen toiminta keskittyy varhaisen vaiheen tiimien tukemiseen, erityisesti opiskelija ja tutkijalähtöisten tiimien ja startupien kiihdyttämiseen ja inkubointiin. Hankkeen avulla avataan keskuksen ja Metropolian kampuksen infrastruktuuria sekä osaamisympäristöä eri toimijoille.

Hankkeen tulokset

  1. XR keskuksen toiminnan käynnistäminen Arabianrannassa yhteistyössä FIVR:n kanssa. Varhaisen vaiheen VR/AR tiimien sekä start-up yritysten kampukselle sijoittumisen mahdollistaminen ja avoimen ekosysteemin synnyttäminen ja kasvattaminen. Yhteistyömallien (mm. alihankinta ja talenttien löytäminen) rakentaminen pidemmälle edenneiden XR yritysten ja asiakas/hyödyntäjäyritysten kanssa.
  2. Toiminnan tunnettuuden (ml. opiskelijayrittäjyys) kasvattaminen ja uuden showroomin perustaminen. Huippuosaajien houkuttelu Helsinkiin ja mukaan XR keskuksen toimintaan. Arabian kampuksen palvelujen ja tilojen/laitteiden käytön avaaminen XR-keskuksen toimijoille ja tämän toimintamallin yhteiskehittäminen käyttäjien kanssa.
  3. Yhteistyö kumppanien hankkiminen, korkeakoulu- ja yritysyhteistyömallien kehittäminen ja toiminnan jatkorahoitusmalli 2021->

Lisätietoa

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta

Tiina Vuorio, Projektipäällikkö

Tiina.Vuorio [at] metropolia.fi (Tiina[dot]Vuorio[at]metropolia[dot]fi)