Hyvinvoinnin tilat

Hanke on päättynyt.

Euroopan sosiaalirahasto – Euroopan unioni.Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020.Metropolia Ammattikorkeakoulu logo

Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa muokattiin tyhjentyneistä tiloista avoimia hyvinvointitoiminnan keskuksia. Toiminta kumpusi tilan historiasta, alueen ja asukkaiden tarpeista sekä toimijan omista vahvuuksista ja tarpeista. Hankkeen rahoittaja oli Euroopan sosiaalirahasto ja hankekausi on 2017-2020. Hankkeen tuloksia on koottuna Hyvinvointiaktivisti-verkkosivulle.

Kehiteltäviä tiloja on hankkeen alussa olivat

Hankkeen aikana rakennettiin Hyvinvoinnin tilojen valtakunnallinen verkosto.

Hankkeen päätoteuttaja oli Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Osatoteuttajia olivat

Metropolia Ammattikorkeakoulun tiimi tuki muita kehittäjätiimejä hyvinvointikonseptin ja voimauttavan median työkaluilla, tiiviissä yhteiskehittelyssä ja osatoteuttajien tarpeiden pohjalta.

Yhteiskehittelyn myötä hyvinvointitiimi jatkoi Osallistu Lapinlahden Lähteellä -hankkeessa aloitettua konseptointityötä. Median tiimi toteutti hankkeessa Lapinjärvellä dokumentointia ja voimauttavia elokuvaprojekteja sekä digitarinoita.


Hyvinvointitiimi: Raili Honkanen-Korhonen, Jari Pihlava. Leena Unkari-Virtanen, Pirjo Aittomäki,
Päivi Eskelinen-Roos, Eeva Tawast

Oviaukon yläpuolella seinässä on käsin maalattu teksti ”Koko Kylän Työhuone”. Huoneessa on työpöytiä, itsetehtyjä värikkäitä kuoseja, ompelukoneita sekä askarteluvälineitä.

Rempallaan olevan puutalon sisällä on etualalla metallivarren päähän aseteltu eläimen pääkallo. Taustalla on toppatakkinen mies, joka kuvaa suurikokoisella videokameralla.

Kuvat: Heikki Ahola

Hankkeen oman Hyvinvoinnin tilat -verkkosivuston päivitys on loppunut 31.12.2020.

Lisätietoja

tki-info [at] metropolia.fi (tki-info[at]metropolia[dot]fi)

Kouluttajat

Digitarina

Saija Heinonen.

TKI-suunnittelija Saija Heinonen

Saija Heinonen on vastannut useista tutkimus- ja kehittämishankkeista Median osaamisalueella. Medios-projektissa (2009–2011) kehitettyä digitarina-työpajamenetelmää on tarkoitus soveltaa myös tässä hankkeessa. Medioksessa tehtyjä digitarinoita.

Dokumenttielokuva

Heikki Ahola.

Lehtori Heikki Ahola

Heikki Ahola on elokuvataiteen maisteri, ohjaaja, kuvaaja ja leikkaaja. Lisäksi hän on opiskellut käsikirjoittamista mm. Teatterikorkeakoulussa. Metropoliassa hän työskentelee Elokuvan ja television tutkinto-ohjelmassa lehtorina. Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa Ahola on tehnyt opiskelijoiden kanssa dokumentaarista taltiointia Lapinjärvellä Perinnetalkoisiin liittyen.

Hyvinvointitiimi

Leena Unkari-Virtanen.

Lehtori Leena Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinto-ohjelmassa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori ja työnohjaaja. Nykyisissä tehtävissään hän vastaa musiikin osaamisalueella hanketoiminnasta, toimii täydennyskouluttajana mm. Muutosjohtajat -koulutuksissa (OPH) ja vastaa Hyvinvoinnin tilat -hankkeen (ESR) osatoteutuksesta. Kuunteleminen ja dialogi ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä työnohjaajan ja musiikkipedagogin tehtävissä. Vapaa-aikanaan hän harrastaa tai chitä sekä pitkiä koirakävelyitä.

Raili Honkanen-Korhonen.

Lehtori Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.

Sanna Vuolteenaho.

Lehtori Sanna Vuolteenaho

Sanna Vuolteenaho laulattaa, liikuttaa, soitattaa musiikkipedagogiopiskelijoitaan Metropoliassa musiikkikasvatuksen lehtorina. Sannalle musiikin opettaminen on muutakin kuin musiikillisten asioiden opettamista. ”Musiikilla on oma itseisarvonsa, mutta samalla se on myös väline, joka auttaa meitä yhdistymään ja vuorovaikuttumaan toinen toistemme kanssa.” Sanna on aktiivinen uuden etsijä, ikuinen opiskelija, vähän höpsö ja elämän hyvään luottava. Laulaminen ja improvisaatio ovat Sannalle myös omaan itseen yhteyden luomista, mielen ja kehon rauhoittumista kuulemaan ja oivaltamaan uutta.

Eeva Tawast.

Lehtori Eeva Tawast

Eeva Tawast on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018–2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015–2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?

Päivi Eskelinen-Roos

Lehtori Päivi Eskelinen-Roos

Päivi Eskelinen-Roos työskentelee lehtorina sosiaalialan tutkinto-ohjelmassa. Päivi on monessa mukana; kutoo verkostoja työelämään, toimii opiskelijayhteistyössä, ohjaa harjoitteluja ja innostuu uusista mahdollisuuksista. Toisilta saaden ja toisille antaen pitää elämässä kiinni ja rikastuttaa yhdessä tekemistä.

Jari Pihlava.

Lehtori Jari Pihlava

Jari Pihlava on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, psykoterapeutti, psykoterapiakouluttaja ja toimintaterapeutti.

Lisätietoja

Projektipäällikkö

Irene Alsti-Lehtonen
irene.alsti-lehtonen [at] metropolia.fi (irene[dot]alsti-lehtonen[at]metropolia[dot]fi)
+358 40 5643178

Hyvinvointitiimi

Leena Unkari-Virtanen.

Leena Unkari-Virtanen
Projektipäällikkö
leena.unkari-virtanen [at] metropolia.fi (leena[dot]unkari-virtanen[at]metropolia[dot]fi)
p. +358 40 334 5992

Media

Anitta_Pankkonen.

Anitta Pankkonen
Projektipäällikkö
anitta.pankkonen [at] metropolia.fi (anitta[dot]pankkonen[at]metropolia[dot]fi)
p. +358 50 581 5770

Yhteistyössä

Hyvinvoinnin tilat -hanke_toteuttajien logot