Lasten rokotuskirja

Lasten rokotuskirja on tarkoitettu erityisesti lapsille mutta myös lasten kanssa työskenteleville avuksi rokottamisaiheen käsittelyyn esimerkiksi neuvoloissa, päiväkodeissa ja kouluissa sekä vanhemmille aiheen käsittelyyn omien lastensa kanssa.

Iloisesti kuvitettu ja rokottamisen asiantuntijoiden kirjoittama kirja sopii niin lapsen kuin aikuisenkin käteen.

Kirjan ovat kirjoittaneet Metropolia Ammattikorkeakoulun rokotusaiheen asiantuntija, lehtori Anne Nikula sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun alumni, sairaanhoitaja, vapaa-ajan taiteilija Meri Kuusinen (nyk. Kankaanranta). Kuusinen on lisäksi kuvittanut teoksen. Anne Nikula on myös kansainvälisen Educating Vaccination Competence (EDUVAC) -hankkeen projektipäällikkö ja valtakunnallisen Rokotusosaamisen koulutuskokonaisuuden (RKK) työryhmän ja ammattikorkeakoulujen RKK-opettajaverkoston puheenjohtaja. THL:n ylilääkäri Ulpu Elonsalo on tarkastanut kirjan sisällön oikeellisuuden.

Rokotuskirjan kansi, jossa kirjan nimi, tekijöiden nimet sekä piirroskuvia bakteereista ja viruksista.

Lasten rokotuskirjaan liittyvä musiikki

Neuvolamatkalla vatsassa perhosia, rokotuspäivä jännittää mua ja nallea…” Jännittääkö rokottaminen sinuakin?

Pääset kuuntelemaan rokottamis-aiheen ympärille sävellettyjä kappaleita SoundCloudissa:

Kappaleet ovat varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön opiskelijoiden käsialaa Anne Nikulan kirjoittaman ja Meri Kankaanrannan kuvittaman Lasten rokotuskirjan innoittamana.

Sävellysten tekemistä edelsi varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön opiskelijoiden sekä terveydenhoitajaopiskelijoiden yhteinen, moniammatillinen opintokokonaisuus, jossa oltiin kulttuurihyvinvoinnin edistämisen äärellä tarkastellen elämyksellisen ja yhteisöllisyyttä vahvistavan luovan, monitaiteisen musiikkitoiminnan mahdollisuuksia helpottaa terveydenhoidollisia tilanteita, kuten rokottamista.

Musiikin tekijätiedot

Rokotusaiheisten kappaleiden ensitaltioiden äänitykset tapahtuivat 2., 9. ja 17.11.2022. Alla esitetään kappalekohtaisesti säveltäjä-sanoittajatiedot, sovittajat ja muusikot sekä äänittäjät.

Hinta

12 euroa (sis. alv 10 %)

Tilaa Lasten rokotuskirja itsellesi

Julkaisun tiedot

Koko: Julkaisu on kooltaan 210 x 270 mm, joten sitä on helppo myös lapsen pitää kädessä tai kuin aikuisenkin lukea isommallekin lapsiryhmälle yhteisesti.

Sivumäärä: 24 sivua

Julkaisu on saatavilla ainoastaan painettuna versiona.

© Metropolia Ammattikorkeakoulu ja tekijät
Julkaisija: Metropolia Ammattikorkeakoulu 2019
Tekstit: Anne Nikula ja Meri Kuusinen
Kuvitukset: Meri Kuusinen
Ulkoasu: Graafinen suunnittelu Oy Peippo / Anna Sarkama-Antila

Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisuja
OIVA-sarja 8
Helsinki 2019

ISBN 978-952-328-186-8
ISSN 2490-2047

Ajankohtaista:

Lasten lääketieteen päivät Heurekassa 25.3.2023

Rokotusaiheisessa koko perheen Lasten lääketieteen päivä -tapahtumassa Tiedekeskus Heurekassa voi kuulla musiikkipedagogi-opiskelijoiden Nallen rokotuspäivä -konsertin, opetella musiikkipedagogien tekemiä uusia rokotusaiheisia lauluja, osallistua Soivaan seikkailuun sekä rokottaa terveydenhoitajaopiskelijoiden kanssa oman pehmolelun. Tapahtumassa julkaistaan myös Lasten rokotuskirjan uudistettu painos. Kirjan toisen, uudistetun painoksen julkaisee THL.

Tapahtumaa ovat tehneet yhteistyössä Tiedekeskus Heureka, THL ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.