Rakennus- ja kiinteistöalan julkaisuja

Kesämökki, huvila vai vapaa-ajan asunto? (2015)

Kirjassa esitellään uuden rakennusarkkitehtikoulutuksen ensimmäisen vuoden opintoihin sisältyvän kesämökkisuunnitteluun perehdyttävän opintojakson satoa. Suunnitelmien lisäksi kirjassa on opiskelijoiden kirjoittamia artikkeleita, jotka liittyvät heidän omaan suunnittelutyöhönsä.

Kirjan alussa on myös artikkeli kesämökkiemme lyhyestä historiasta, joka avaa mökkisuunnitteluun edelleen vahvasti vaikuttavaa taustaa. On mielenkiintoista, näkyykö tämä historian vaikutus myös opiskelijoidemme raikkaissa suunnitelmissa.

Lue Kesämökki, huvila vai vapaa-ajan asunto -julkaisu

Yhteistä tulevaisuutta rakentamassa ja kartoittamassa (2014)

Yhteistä tulevaisuutta rakentamassa ja kartoittamassa -julkaisu perustuu Metropolia Ammattikorkeakoulun rakennus- ja kiinteistöalan ja Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutin sekä Geodeettisen laitoksen tutkimusverkostoon ja yhteisiin poikkitieteellisiin avauksiin. Samalla on tarkasteltu käynnissä olevia tutkimushankkeita ja yhteistyöalustoja alan uudenlaisen yhteistyön vauhdittamiseksi.

Tarkoituksena oli vastata siihen, kuinka korkeakoulut ja yliopistot tuottaisivat tulevaisuudessakin suomalaiselle rakennus- ja kiinteistöalalle osaajia, joiden avulla kehittäisimme kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista ja palveluja unohtamatta kotimaan rakentamisen ja mittaamisen laadun parantamista terveellisen ja turvallisen asumisen takaamiseksi myös uusien teknologisten ratkaisuiden avulla. Julkaisun ovat mahdollistaneet yli 40 rakennus- ja kiinteistöalan osaajaa vuosien 2013 ja 2014 aikana.

Rakennus- ja kiinteistöalan julkaisuja nro 2. Joulukuu 2014. Metropolia Ammattikorkeakoulu, rakennus- ja kiinteistöala 2014. Yhteistyössä Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti ja Geodeettinen laitos.

Lataa Yhteistä tulevaisuutta rakentamassa ja kartoittamassa -julkaisu (pdf 8Mt).

Lisätietoja:

Osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm, 050 341 2246
Professori Hannu Hyyppä, 050 512 2520

Rakennus- ja kiinteistöalan tulevaisuuden näkymiä (2012)

Toim. Hannu Hyyppä

Miten tulevaisuuden toimintaympäristö yhdessä tekniikan kanssa muovaa monialaisia oppimistarpeitamme? Mitkä ovat alan eri toimijoiden roolit muuttuvassa kotimaisessa ja kansainvälisessä koulutuskentässä? Miten tuotamme suomalaiselle rakennus- ja kiinteistöalalle osaajia, joiden avulla kehittämme kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista ja palveluja?

Metropolian rakennus- ja kiinteistöala kutsui eri organisaatioiden asiantuntijoita mukaan työryhmään pohtimaan alan tulevaisuutta. Rakennus- ja kiinteistöalan tulevaisuuskatsaus luotaa näkymiä rakennus- ja kiinteistöalasta sekä osaltaan vastaa näihin kysymyksiin. Vaikka työn fokus on ollut rakennetussa ympäristössä, tulevaisuuden toimintaympäristöä on tarkasteltu kokonaisuutena.

Lue Rakennus- ja kiinteistöalan tulevaisuuden näkymiä -julkaisu (pdf)