Hyvinvoinnin tilat

Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa muokataan tyhjentyneistä tiloista avoimia hyvinvointitoiminnan keskuksia. Toiminta kumpuaa tilan historiasta, alueen ja asukkaiden tarpeista sekä toimijan omista vahvuuksista ja tarpeista. Hankkeen rahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto ja hankekausi on 2017-2020.

Tutustu hankkeeseen Hyvinvoinnin tilat -verkkosivustolla.

Kehiteltäviä tiloja on hankkeen alussa

Hankkeen aikana rakennetaan Hyvinvoinnin tilojen valtakunnallinen verkosto. 

Hankkeen päätoteuttaja on Hyötykasviyhdistys

Osatoteuttajia

Metropolia Ammattikorkeakoulun tiimi tukee muita kehittäjätiimejä hyvinvointikonseptin ja voimauttavan median työkaluilla, tiiviissä yhteiskehittelyssä ja osatoteuttajien tarpeiden pohjalta.

Yhteiskehittelyn myötä hyvinvointitiimi jatkaa Osallistu Lapinlahden Lähteellä -hankkeessa aloitettua konseptointityötä. Median tiimi toteuttaa hankkeessa Lapinjärvellä dokumentointia ja voimauttavia elokuvaprojekteja sekä digitarinoita.

 

 

Kuvat: Heikki Ahola

Kouluttajat

Digitarina 

TKI-suunnittelija Saija Heinonen

Saija Heinonen on vastannut useista tutkimus- ja kehittämishankkeista Median osaamisalueella. Medios-projektissa (2009–2011) kehitettyä digitarina-työpajamenetelmää on tarkoitus soveltaa myös tässä hankkeessa. Medioksessa tehtyjä digitarinoita.

Dokumenttielokuva

Lehtori Heikki Ahola

Heikki Ahola on elokuvataiteen maisteri, ohjaaja, kuvaaja ja leikkaaja. Lisäksi hän on opiskellut käsikirjoittamista mm. Teatterikorkeakoulussa. Metropoliassa hän työskentelee Elokuvan ja television tutkinto-ohjelmassa lehtorina. Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa Ahola on tehnyt opiskelijoiden kanssa dokumentaarista taltiointia Lapinjärvellä Perinnetalkoisiin liittyen.

Hyvinvointitiimi

Lehtori Leena Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinto-ohjelmassa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori ja työnohjaaja. Nykyisissä tehtävissään hän vastaa musiikin osaamisalueella hanketoiminnasta, toimii täydennyskouluttajana mm. Muutosjohtajat -koulutuksissa (OPH) ja vastaa Hyvinvoinnin tilat -hankkeen (ESR) osatoteutuksesta. Kuunteleminen ja dialogi ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä työnohjaajan ja musiikkipedagogin tehtävissä. Vapaa-aikanaan hän harrastaa tai chitä sekä pitkiä koirakävelyitä.

Lehtori Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.

Lehtori Sanna Vuolteenaho

Sanna Vuolteenaho laulattaa, liikuttaa, soitattaa musiikkipedagogiopiskelijoitaan Metropoliassa musiikkikasvatuksen lehtorina. Sannalle musiikin opettaminen on muutakin kuin musiikillisten asioiden opettamista. ”Musiikilla on oma itseisarvonsa, mutta samalla se on myös väline, joka auttaa meitä yhdistymään ja vuorovaikuttumaan toinen toistemme kanssa.” Sanna on aktiivinen uuden etsijä, ikuinen opiskelija, vähän höpsö ja elämän hyvään luottava. Laulaminen ja improvisaatio ovat Sannalle myös omaan itseen yhteyden luomista, mielen ja kehon rauhoittumista kuulemaan ja oivaltamaan uutta.

Lehtori Eeva Tawast

Eeva Tawast on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018–2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015–2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?

Lehtori Päivi Eskelinen-Roos

Päivi Eskelinen-Roos työskentelee lehtorina sosiaalialan tutkinto-ohjelmassa. Päivi on monessa mukana; kutoo verkostoja työelämään, toimii opiskelijayhteistyössä, ohjaa harjoitteluja ja innostuu uusista mahdollisuuksista. Toisilta saaden ja toisille antaen pitää elämässä kiinni ja rikastuttaa yhdessä tekemistä.

 

Lehtori Jari Pihlava 

Jari Pihlava on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, psykoterapeutti, psykoterapiakouluttaja ja toimintaterapeutti.

 

Lisätietoja

Hyvinvointitiimi

Leena Unkari-Virtanen 
Projektipäällikkö
Raili Honkanen-Korhonen
Projektipäällikön sijainen 30.6.-30.8.2018
raili.honkanen-korhonen(at)metropolia.fi
+358(0)50 4013453

Media

Anitta Pankkonen
Projektipäällikkö 
anitta.pankkonen(at)metropolia.fi
+358(0)50 5815770

 

Yhteistyössä

Hyvinvoinnin muodonmuutos -blogi