Aarni Häkkinen: Musiikin opinnot mestari Rissasen johdolla

5.5.2020 - 09:00

Aarni HäkkinenAarni Häkkinen valmistunui Metropolian musiikin tutkinto-ohjelmasta muusikoksi (AMK) keväällä 2020, pääinstrumenttinaan pasuuna ja pääaineenaan esittäminen. Sen jälkeen Aarni jatkoi opintojaan musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnossa.

- Opiskelu on ollut antoisaa, ja erilaiset ensemble-kurssit ja workshopit ovat antaneet mahdollisuuden monimuotoiseen ammattitaidon kartuttamiseen. Opintojen ohella aikaa on jäänyt hyvin myös omalle harjoittelulle, Aarni toteaa.

- Päätökseeni hakea Metropoliaan opiskelemaan vaikutti vahvasti se, että tiesin jazzpasuunatohtori Antti Rissasen opettavan pasuunansoittoa ja big band -musiikkia täällä. Myös muutto pääkaupunkiseudulle Pohjois-Suomesta oli osa päätöstäni. Koen, että eniten hyötyä opinnoissani on ollut yksityistunneistani Antti Rissasen kanssa. Tuntien aikana tutustuttiin jazzmusiikkiin perinpohjaisesti ja syväluotaavasti, soitinteknisiä asioita unohtamatta.

Metropolia mahdollisti myös vaihtovuoden Sveitsissä, jonka aikana Aarni sai opetusta jazzmusiikin kansainvälisiltä huipuilta.

Aarni toimii opintojen ohella freelance-pasunistina, sovittajana, säveltäjänä ja kapellimestarina sekä opettaa pasuunansoittoa Pakilan musiikkiopistossa. Hän oli jo muusikko-opintojen aikana vahvasti työelämässä. Aarni perusti opiskeluaikana Roast Burn Big Band, joka valittiin Big Band -musiikin Suomen mestariksi. Hän on ollut mukana myös UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Sointi Jazz Orchestrassa sekä Ricky-Tick Big Bandissä.

- Metropolia huomioi työelämässä hankittua osaamista osaksi opintoja, mikä helpotti opiskelun sovittamista töihin.

Tulevaisuudessa Aarni aikoo aktivoitua säveltäjänä ja sovittajana erityisesti big band -musiikin kentällä.

Lisätietoja

Musiikin AMK-tutkinto-ohjelma