AIPWorks ja Metropolia Ammattikorkeakoulu solmivat työelämäyhteistyösopimuksen

11.4.2022 - 09:00

3D-mallintamisen ja suunnittelualan yritys AIPWorks ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat virallistaneet vuosia jatkuneen kumppanuutensa tekemällä työelämäyhteistyösopimuksen. Allekirjoitustilaisuus järjestettiin Myllypuron kampuksella 7.4.2022.

Työelämäyhteistyön tarkoituksena on edistää kummankin osapuolen strategisia tavoitteita sekä niihin liittyvää toimintaa. Kumppanuuden kautta AIPWorks tulee tutuksi Metropolian opiskelijoille. Lisäksi opiskelijoille ja AIPWorksin henkilöstölle avaytuu merkityksellisiä yhteistyömahdollisuuksia esimerkiksi projekti- ja opinnäytetöiden sekä kehittämishankkeiden myötä. Samalla jaetaan molempien osapuolten asiantuntemusta sekä tuetaan yritysmaailmassa tarvittavaa 3D-osaamista 3D-suunnittelun, -tulostuksen ja -skannauksen saralla opetuksessa.

Metropolian ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisaluepäällikkö Pekka Hautala näkee yhteistyön tärkeänä. Vuonna 2021 tehtiin merkittäviä hankintoja: AIPWorks toimitti tehokkaita 3D-tulostimia ja suunnitteluohjelmistojen opiskelijalisenssien määrää kasvatettiin 2000 kappaleeseen.

”3D-osaaminen mahdollistaa opiskelijoille loistavia harjoittelu- ja työpaikkoja. Haluamme valmentaa opiskelijoita uran alkuvaiheilta lähtien. Oikeanlaisen osaamisen kehittämiseen tarvitaan kehittyvä ja ajan tasalla oleva 3D-oppimisympäristö, joka on myös yhteistyömme keskeinen tavoite", toteaa Antti Pellinen AIPWorksilta.

Työelämäyhteistyötä yli osaamisalojen

AIPWorks on suomalainen 3D-asiantuntija, joka auttaa nykyaikaisen 3D-tuotesuunnitteluympäristön rakentamisessa sekä sen jatkuvassa ylläpidossa ja kehittämisessä. Yrityksellä on innovatiivinen protopaja Porvoossa ja aluetoimisto Tampereella. Vuonna 2003 perustettu AIPWorks on markkinoiden suosituimpien 3D-suunnitteluohjelmien ja -laitteiden toimittaja. Se tuo maahan muun muassa SolidWorks 3D-ohjelmia sekä alansa johtavia teollisuustason 3D-skannereita ja 3D-tulostimia. Tärkeimpiä asiakkaita ovat teollisuusalojen yritykset ja oppilaitokset Suomessa. APIWorks haluaa myös mahdaltaa kynnystä yrittäjyyteen: startup-yritykset saavat 3D-palvelut maksutta käyttöönsä ensimmäisen vuoden ajan. APIWorksilla on lisäksi laaja asiakaskunta suomalaisissa tuotesuunnitteluyrityksissä.

”Työelämäyhteistyösopimuksemme AIPWorksin kanssa on ainutlaatuinen, sillä mukana ovat niin muotoilun kuin ajoneuvo- ja apuvälinetekniikan osaamisalat kolmelta eri kampukselta. On hienoa, että pääsemme tukemaan näin suurta opiskelijajoukkoa 3D-osaamisessa”, kertoo Metropolian varatoimitusjohtaja Simo Mustila.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Metropoliasta Pekka Hautala ja AIPWorksilta Antti Pellinen.

Lue lisää Metropolian työelämäyhteistyöstä.

Lisätietoja

Pekka Hautala
Osaamisaluepäällikkö, ajoneuvo ja konetekniikka
Metropolia Ammattikorkeakoulu
pekka.hautala [at] metropolia.fi (pekka[dot]hautala[at]metropolia[dot]fi)
p. 050 048 3786

Antti Pellinen
General Manager
AIP Pikamallinnus Oy
antti.pellinen [at] aipworks.fi (antti[dot]pellinen[at]aipworks[dot]fi)
p. 010 325 6161

AIPWorks ja Metropolia työelämäyhteistyösopimukseen

Kuvassa vasemmalta: Mika Ihanus sekä Simo Mustila Metropoliasta, Antti Pellinen AIPWorksilta sekä Pekka Hautala, Toni Nisula ja Katariina Rönnqvist Metropoliasta.