Ammattiopinnot olivat silkkaa nautintoa, sanoo osteopaatti (AMK) Tiana Newell

4.4.2020 - 09:00

Tiana NewellOsteopaatti oli yksi Tiana Newellin lapsuuden unelma-ammateista, koska hän sai osteopaatilta apua sen aikaisiin polvivaivoihinsa. Hän asui lukion jälkeen kuitenkin ulkomailla ja päätyi opiskelemaan ja työskentelemään matkailualalle lähes kymmeneksi vuodeksi.

– Ihmisläheisempi ammatti sekä yrittäjyyteen siirtyminen saivat minut seuraavaan muutosvaiheeseen ja valmistuin Tampereelta koulutetuksi hierojaksi keväällä 2014 ja osteopaatiksi Metropoliasta (AMK) keväällä 2018, Tiana muistelee.

– Päädyin jatko-opiskelemaan osteopatiaa, kun hierojan ammattiopinnot eivät aivan riittäneet tyydyttämään tiedonnälkääni. Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut biologiasta, kemiasta ja geometriasta, joten ammattiopinnot olivat silkkaa nautintoa, ja seuraan tieteen kehitystä jatkuvasti, Tiana kertoo.

– Nyt meneillään oleva kansainvälinen osteopatian YAMK-tutkinto jatkaa siitä, mihin perusopinnoissa jäätiin ja olen päässyt syventymään mm. tutkimusmenetelmiin, neurotieteisiin ja osteopaattisen lähestymistavan selitysmalleihin.

Tiana toimii osteopaattina Tampereella ja Lempäälässä. Lisäksi hän pitää kehonhuoltotunteja, joissa hän yhdistää tanssitaustaansa ja osteopaattista tietämystään.

– Parasta osteopaattina toimimisessa on, että työtä tehdessä ajantaju katoaa. Hoitotilanteessa pohdin vain parasta mahdollista tekniikkaa helpottaa asiakkaan kipua ja tilannetta. Parasta on lisäksi mahtavat kollegat ja lisääntynyt moniammatillinen yhteistyö, Tiana kiittelee.

Haasteellisinta osteopaatin ammatissa Tianan mielestä on työn kuormittavuuden vaihtelu ja riittävän palautumisen suunnittelu. Alkutaipaleella rutiinien luominen vie aikaa ja energiaa, kunnes riittävän moni asia automatisoituu.

– Pysäyttävien asioiden kuuntelua sekä myös omien reaktioiden tiedostamista harjoiteltiin hyvin jo opiskeluvaiheessa esimerkiksi sykevälivaihtelumittauksella, Tiana kertoo.

Lisätietoja

Osteopatian opiskelu