Insinöörityö antoi mahdollisuuden soveltaa tuotantotalouden oppeja työelämässä

5.5.2019 - 09:00

Sofia BiströmSofia Biström valmistui tuotantotalouden insinööriksi (AMK) 2019. Hän teki insinöörityönsä aiheesta Jatkuvan palveluntuottamisen vastuuttaminen.

– Lopputyöprosessi oli kokonaisuudessaan opettavainen ja kasvattava kokemus, jonka aikana sain mahdollisuuden soveltaa tuotantotalouden oppeja työelämässä. Minun oli mahdollisuus valita aihe joka oli itselleni mielenkiintoinen ja jossa koin voivani tuoda kohdeyritykselle uusia näkökulmia, Sofia kertoo.

Sofia sai lopputyöprosessin aikana omistautunutta ja asiantuntevaa ohjausta niin kohdeyrityksen asiantuntijoilta, kuin myös opinnäytetyön ohjaajalta.

– Minun oli mahdollisuus työstää projektia itsenäisesti mutta saada tarvittaessa kallisarvoista ohjausta työni rakenteeseen sekä lopputuotoksen rakentamiseen liittyen, Sofia kiittää ohjaajiaan.

Prosessin aikana Sofia pääsi sukeltamaan pintaa syvemmälle ohjelmistotuotantoon, keskittyen jatkuvaan palveluntuottamiseen. Tekemällä kattavan nykytilan analyysin hänen oli mahdollista luoda lopputyön tuotoksesta kohdeyritykselle soveltuva ratkaisuehdotus jossa sovellettiin ITIL:in parhaita käytänteitä.

Kehityskohtien identifioitiin sekä oleellisen teorian linkittämiseen Sofia sai tukea opinnäytetyön ohjaajalta, johon oli hyvä tukeutua haastavissa tilanteissa. Sofian insinöörityön tuotokset myös implementoitiin yrityksessä prosessin aikana, joten hän sai myös seurata miten työ auttoi toiminnan kehittymisessä.

– Lopputyöni johdosta sain tuoda esille ammattitaitoani, joka antoi minulle hyvät lähtökohdat siirtyä haastavimpiin tehtäviin. Tällä hetkellä rakennan uraani tuotehallinnan tehtävissä, johon olin tähdännyt valitessani pääaineeksi kansainvälisen ICT liiketoiminnan, Sofia kertoo.

Lisätietoja

Tuotantotalouden opiskelu

Sofia Biströmin insinöörityö Developing the Roles and Responsibilities for Continuous Software Service Provision Theseus-palvelussa