Kati Hautala: Koulutuksella kohti omien arvojen mukaista suuntaa

15.2.2024 - 09:00
Kasvokuva Kati Hautala

Muutosjohtamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot vaikuttivat intuitiivisesti oman työtehtävän ja urakehityksen suhteen sopivilta kertoo Kati Hautala. Erityisesti tutkintoon sisältyvä sisäinen valmennusohjelma kiinnosti häntä. Näillä perusteilla hän teki päätöksen lähteä hakemaan paikkaa muutosjohtamisen ohjelmassa.

”Sitouduin jo alusta alkaen siihen, että sekä hakuprosessi että itse opiskelu tulee vaatimaan ylimääräisiä ponnisteluita sekä oman ajan ottamista arjen pyörityksessä. Olen pitkään tiedostanut, että haluan kehittää itseäni ja lisätä osaamistani johtamisen sekä organisaation kehittämisen alalla. Itselleni ajankohta alkoi tulla sopivaksi elämäntilanteeseeni nähden; lapseni alkoi olla jo isompi koululainen ja kaistatilaa alkoi tulla koko ajan enemmän töiden sekä arjen lisäksi,” summaa Kati.

”Vaikka työn ja arjen pyörittämisen ohessa opiskelu on tietenkin rankkaa, on minua yllättänyt se energia, mitä oman ajattelun aktivoiminen sekä itselle kiinnostavien asioiden opiskelu on tuonut. Tuntuu, että valot ovat syttyneet monessa asiassa ja työelämän kiireessä eletyt asiat ovat saaneet kiinnostavasti syvällisiä yhteyksiä. Itselleni opinnot ovatkin avanneet jo nyt varsinaisen muutosmatkan ohjaamaan itseäni kohti arvojeni mukaista suuntaa. Tätä en ihan osannut odottaa tapahtuvaksi!”

Opinto-ohjelma on Katin mielestä rakennettu osuvasti muuttuvan työelämän haasteisiin. Opinnot auttavat varmasti omassa urakehityksessä sekä antavat työkaluja tulevaisuuden organisaatioiden rakentamisessa.

”Ohjelma sopii mielestäni heille, jotka haluavat avartaa ajatteluaan ja kaipaavat lisäoppia liiketoimintaan, johtajuuteen tai työkaluja oman työtehtävänsä viemisessä askelta kehittyneempään suuntaan. Suosittelen aloittamaan opinnot sellaisessa vaiheessa elämää, jolloin ylimääräisiä voimavaroja on käytettävissä ja on mahdollisuus ja halu keskittyä opintoihin (töidenkin ohessa) – niistä saa halutessaan paljon irti, eikä opintoja kannata suorittamalla suorittaa vain tutkinnon vuoksi. Töiden ohella opiskelujen suorittamista ei kannata kuitenkaan epäröidä, parhaimmillaan opinnoista saa uutta pontta tekemiseensä!”

Hae opiskelemaan muutosjohtaminen, tradenomi (ylempi AMK)