Kati Mailander: Avoimen väylän kautta muutosjohtamisen koulutukseen

12.2.2024 - 09:15
Kasvokuva Kati Mailander.

Kati Mailanderin urapolku lähti johdon sihteerin tehtävistä. Aiemmin hän oli tehnyt merkonomin tutkinnon, lähihoitajan tutkinnon ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon.

”Jossain kohti tuli tunne, että kiinnostaisi jatkaa opintoja. Tein opintoja työn ohessa ja valmistuin lokakuussa 2021 tradenomiksi Lapin ammattikorkeakoulusta. Opintojen ollessa noin puolessa välissä hakeuduin hieman haastavampiin tehtäviin suunnittelijaksi. Oman osaamisen kehittäminen ja jatkuva oppiminen oli vienyt mukanaan.”

Kun Kati valmistui vuonna 2021, hän ajatteli, että tämä riittää opinnoista. Lopulta kuitenkin jo kuukauden päästä hän alkoi haikailla uusien opintojen perään.

”Selailin ammattikorkeakoulujen ylemmän AMK:n opintoja lähes viikoittain. Harmittelin, että tradenomitutkinnon jälkeen pitää odottaa kaksi vuotta ennen kuin on mahdollista suorittaa tutkintoa. Loppuvuodesta 2022 päätin, että nyt riittää odottelu. Aloin suorittaa avoimen AMKin kautta Metropoliaan ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja. Kurssit olivat juuri sitä mitä ajattelin ja opinnot veivät täysin mennessään. Lähes kaikki opinnot liittyivät johtamiseen, strategiseen johtamiseen, esihenkilötyöhön tai organisaation kehittämiseen.”

Tässä välissä Katilla vaihtui työ ja hän hyppäsi uusiin haasteisiin projektipäällikön tehtäviin. Näissä tehtävissä hän kokee, että hän pääsee aidosti kehittämään työelämää ja vastaamaan yhteiskunnallisiin haasteisiin terveyden ja hyvinvoinnin saralla. Uusien haasteiden myötä into oppia lisää kasvoi kasvamistaan.

Vasta lokakuussa 2023 oli mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi.

”Voi sitä onnenpäivää, kun löysin opintopolusta joustava haun kautta mahdollisuuden hakea monimuoto-opintoihin ja ihan uuteen koulutusohjelmaan! Nimittäin muutosjohtamisen tradenomi YAMK-ohjelmaan. Onneksi olin ennättänyt suorittaa tutkinnosta 30 opintopistettä jo Metropoliaan avoimen AMKin kautta.”

”Joulukuun 4. päivä 2023 tipahti sähköpostiin tieto, että minut on valittu Metropolia Ammattikorkeakouluun tradenomi (ylempi AMK), muutosjohtamisen opintoihin. Avasin sähköpostin n 5 kertaa ja kirjauduin opintopolkuun aika nopeasti ottamaan paikan vastaan, koska niin kovasti tahdoin opiskelemaan nimenomaan Metropolia Ammattikorkeakouluun, koska minulla oli kokemusta jo avoimen ammattikorkean opinnoista. Ja kokemus oli pelkästään hyvää”, Kati kertaa.

Kati kertoo, että kun hän aloitti opinnot nyt tammikuussa 2024, tunne siitä, että olen oikeassa paikassa opiskelemassa vain vahvistui.

”Meillä on ihanan innostavia opettajia ja valtavan kiinnostavia aiheita sekä mukavia opiskelukavereita, joista suurin osa suorittaa monimuoto-opintoja työn ohessa.”

”Parasta opinnoissa on toisilta oppiminen sekä oman osaamisen jakaminen. Vielä en tiedä mitä tämän jälkeen, mutta todennäköisesti jatkuva oppiminen on minun juttuni. En vielä tiedä mihin polku johdattaa tästä. Ehkä uusille opintopoluille, ehkä uudelle uralle!”

Katilla työt jatkuvat projektipäällikön tehtävissä ja parasta siinä se, että ylemmän ammattikorkean opinnäytetyö on työelämän kehittämiseen ja muutosjohtamiseen liittyvä, joten hän pystyy tekemään sen nykyiselle työnantajalle.

Hae opiskelemaan muutosjohtaminen, tradenomi (ylempi AMK)