Kuntaliiton kunniamaininta Anna Kokkosen rakennusarkki­teh­tuurin opinnäytetyölle

30.1.2019 - 09:00

Rakennusarkkitehti (AMK) -tutkinnon suorittaneen Anna Kokkosen opinnäytetyö Transformaatio lähiössä - Kouvolan Lehtomäki sai kunniamaininnan Kuntaliiton vuosittaisessa gradupalkintojenjaossa 2018. Kuntaliitto jakaa vuosittain palkinnon ja kunniamaininnan parhaille kunta-alaa käsitelleelle opinnäytetyölle.

Opinnäytetyö käsittelee kuntasektorille erittäin ajankohtaista ja suurta kysymystä: miten kuntien omistamia vuokrakerrostaloja voi kehittää siten, että niiden käyttö vastaa myös tulevaisuuden tarpeita. Opinnäytetyössä suunnittelun pohjana käytettiin uudenlaista transformaatio-ajattelumallia.

Tällä keinolla kiinteistöjen kehittämistä tarkastellaan pitkäaikaisena hankkeena, jossa rakennuskantaa ei muuteta kerralla vaan suunnitelman mukaan vuosien myötä. Toimintamallin esimerkki Kouvolan Länsimäessä todistaa, että laajemmalla suunnittelun ajattelutavalla voidaan saavuttaa taloudellisestikin kestäviä ratkaisuja myös kasvukeskusten ulkopuolella. Tätä ajatusmallia voi Anna Kokkosen työn perusteella soveltaa mihin tahansa kuntien omistamaan kohteeseen.

Lisätietoja

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu

Transformaatio lähiössä - Kouvolan Lehtomäki -opinnäytetyö Theseuksessa

Kuntaliiton uutinen vuoden 2018 gradupalkinnoista