Laboratorioanalyytikoksi valmistunut Malriin: Opettajamme olivat osaavia, ystävällisiä ja tukivat opiskelijoita

13.3.2024 - 15:30

Laboratorioanalyytikko Malriin työskentelee laboratoriossa.Laboratorianalyytikoksi (AMK) valmistunut Malriin työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella oikeusgenetiikan parissa.

Kiinnostukseni laboratorioanalytiikan opiskeluun kumpusi alun perin kiinnostuksestani rikosanalytiikkaan, mikä sinetöi päätökseni hakea kyseiselle alalle, Malriin kertoo.

Opintojen edetessä Malriinin kuulemat valmistuneiden tarinat avasivat hänen silmänsä alan monipuolisuudelle ja uramahdollisuuksille. Myös alan ainutlaatuinen opetusohjelma Suomessa vaikutti valintaan.

Laboratorioanalytiikan tutkinto on tarjonnut monipuolisia labraprojekteja, jotka ovat tuoneet teoriaopinnot käytäntöön. Olen nauttinut projektien vaihtelevuudesta, kuten ympäristönäytteiden keräämisestä luonnossa, rikospaikkanäytteiden tutkimisesta ja tuntemattomien bakteerien identifioinnista, Malriin muistelee.

Opetuksemme ja opettajamme ovat olleet erinomaisia - he ovat olleet osaavia, ystävällisiä ja tukemassa opiskelijoita. Esimerkiksi orgaanisen kemian kurssilla hyvä opettaja auttoi minut ymmärtämään itselleni vaikean aiheen, ja opettajat ovat vastanneet opiskelijoiden tarpeisiin järjestämällä ylimääräisiä kyselytunteja ennen tenttiä, Malriin kiittää.

Tuleville laboratorioanalyytikoiksi aikoville opiskelijoille Malriin vinkkaa:

– Ehdottomasti kannattaa hakea alalle, jos vain hiemankin kiinnostaa. Vaikka opiskelu saattaa välillä tuntua haastavalta, niin kannattaa muistaa, että apua ja tukea on saatavilla niin opettajilta kuin muilta opiskelijoiltakin.

Malriinin valmistuttua laboratorioanalyytikoksi hänen urasuunnitelmansa ovat vaihtuneet, kun hän on ymmärtänyt alan monipuolisuuden.

Alun perin haaveilin työskenteleväni rikoslaboratoriossa, mutta nyt valmistuttuani työskentelen DNA:n parissa. Työpaikka laboratoriossa minulla olikin valmiina ennen valmistumista, sillä pääsin töihin harjoittelupaikkaani. Odotan innolla tulevia mahdollisuuksia ja seikkailuja urallani, Malriin kertoo.

Lisätietoja

Laboratorioanalytiikan opiskelu