Lari Koskinen: Kaikkien sähköalan työtehtävien luetteleminen on mahdotonta, sillä niitä syntyy joka päivä uusia

1.4.2022 - 09:00

Lari KoskinenLari Koskinen valmistui sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi ja toimii myynti-insinöörin tehtävissä.

Lari suoritti automaatioasentajan tutkinnon ohella ylioppilastutkinnon, koska halusi jatkaa opintojaan.

– Tämän jälkeen looginen jatkumo omaan käytännönläheiseen työskentelyyn oli ammattikorkeakoulu, ja Metropoliaan hain päästäkseni sisään pääkaupunkiseudun kuplaan, Lari muistelee

Alkuvaiheessa ammattikorkeakouluopinnot keskittyivät lukuaineisiin, joissa pääsi kartuttamaan omaa osaamistaan. Käytännön harjoitteissa eri taustoista tulleet pääsivät hyvin tukemaan kanssaopiskelijoitaan. Ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen Lari suuntasi automaatiopuolelle, koska teollisuus ja tuotantolaitokset olivat hänellä erityisen mielenkiinnon kohteena.

– Itse opintojen lisäksi itselleni tärkeimmäksi muodostui uusien ihmisten tapaaminen ja oheistoiminta opiskelija-aktiivina. Heti alussa liityin mukaan opiskelijakunnan tutorporukkaan ja sitä kautta omaa piiriäni avartaen muihin tehtäviin. Lähes koko opintojeni ajan olin mukana sähkö- ja automaatiotekniikan ainejärjestössä. Näistä vapaaehtoistehtävistä sain itselleni hyviä eväitä koulun jälkeiseen elämään, Lari kiittelee.

Opintojen sisältöön voi vaikuttaa pääainevalinnan lisäksi valinnaisten aineiden sisällöllä, ja Larin mielestä niitä löytyy Metropoliasta laaja kattaus. Erilaiset kurssit uusien tekniikoiden, kuten lennokkien ja älylaitteiden kanssa, toivat Larin opintoihin mielekästä vaihtelua.

Opintojen edetessä mielenkiinnon kohteet vaihtuivat: ensimmäisen vuoden kiinnostus tuotantolaitoksiin ei muodostunutkaan Larille ammatiksi.

– Tämä on kuitenkin yksi kaunis asia sähköalan opinnoissa. Aiempi kokemus, pääaine tai oma tausta ei lukitse mihinkään muottiin vaan alati muuttuvassa maailmassa myös työtehtävän muuttaminen on mahdollista. Kaikkien sähköalan työtehtävien luetteleminen olisi mahdotonta, sillä niitä syntyy joka päivä uusia. Opiskelut antavat loistavat puitteet erilaisiin tehtäviin ja siitä eteenpäin vain taivas on rajana, Lari kertoo.

Lisätietoja

Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelu