Liiketalouden monimuoto-opinnot olivat Emma Kimiläiselle pikastartti yrittäjyyteen

5.5.2020 - 09:00

Emma KimiläinenEmma Kimiläinen oli pienestä asti harrastanut kilpaurheilua, ja tiesi haluavansa edetä työurallaankin yhtä tavoitteellisesti. Hän oli tehnyt töitä 13-vuotiaasta saakka aina koulun ohella, ja korkeakouluun hakiessaan hän työskenteli Aktiassa sijoittamisen ja lainojen parissa, mutta tunsi vetoa markkinointia, myyntiä sekä johtamista kohtaan. Metropolian tradenomitutkinnon aikuispuoli vei lopulta voiton houkutellessaan itsenäisellä ja käytännönläheisellä opiskelumahdollisuudellaan.

Yrittäjyys kiinnosti Emmaa suuresti, ja hän tiesi saavansa parhaat lähtökohdat siihen liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnosta. Hän myös tiesi tutkinnon vahvistavan hänen asemiaan työmarkkinoilla, vaikka työkokemusta häneltä löytyikin jo usean vuoden ajalta. Aikuispuoli ja mahdollisuudet suorittaa kursseja joko itsenäisesti tenttimällä tai luentosuoritustavalla mahdollistivat Emmalle tuplamäärän kursseja, jolloin hän pääsi valmistumaan ennätysajassa, 1,5 vuodessa.

Suunnattuaan opintonsa markkinoinnin ja logistiikan pariin sai Emma parhaat mahdolliset eväät perustaa toiminimi muutama vuosi valmistumisensa jälkeen. Yrityksensä kasvaessa ja työprojektien kertyessä hän perusti osakeyhtiön, jonka kautta tuottaa sisältömarkkinointia eri yrityksille omalla brändillään vielä tänäkin päivänä. Tämän lisäksi hän ajaa edelleen kilpaa, käy tekemässä juontotöitä televisiossa, radiossa ja tapahtumissa sekä kommentoi F1-kilpailuja MTV:lle. Hän myös kouluttaa muita ajamaan ja on kirjoittanut kirjan Naisen autoiluopas (Auditorium Kustannus, 2015).

Metropoliaa Emma suosittelee lämpimästi niin nuorille kuin aikuisillekin, ja kiittelee koulua edelleen kaikesta saamastaan tuesta ja kannustuksesta. Hän myös suosittelee töiden yhdistämistä opiskeluun, jolloin koulun ja töiden yhteisvaikutus tukee oppimista. Erilaisten projektien työstäminen ammattikorkeakoulussa auttavat luomaan kontakteja yrityksiin – unohtamatta kuitenkaan tutkimuspuolta opiskelussa.

– Yrittäjänä projekteja on paljon ja jokainen päivä on erilainen, sitä rakastan eniten. Opintoni antoivat hyvät eväät yrittäjyyteen, ammattikorkeakoulun vahvuus on nimenomaan käytännön tekeminen!

teksti: Vilma Mertanen

Lisätietoja

Liiketalouden monimuoto-opinnot