Metropolia avaa uudenlaisen väylän työelämään – kahden vuoden työvoimakoulutuksen jälkeen työhaastatteluun Nokialle

20.4.2022 - 11:30

ICT-alan opiskelijoita

Ohjelmisto- ja e-business ry:n mukaan kansallisesti ohjelmisto- ja ICT-palveluyhtiöt pystyisivät palkkaamaan lisää arviolta 10 – 15 000 työntekijää, jos oikeanlaisia osaajia löytyisi. ICT-alalle valmistuu oppilaitoksista vuosittain vajaat 4 000 nuorta.

Suomen suurimpana ammattikorkeakouluna Metropolia on mukana ratkaisemassa kansallista ICT-alan koulutuksen ja työn kohtaanto-ongelmaa. Keväällä 2022 Metropolia avaa uudenlaisen joustavan väylän osaajapulan ratkaisemiseksi yhteistyössä TE-toimiston ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa. Kesäkuussa 2022 Metropoliassa alkaa ensimmäinen insinöörin AMK-koulutus työvoimakoulutuksena, jonka jälkeen kaikille valmistuneille taataan työhaastattelu Nokialla.

“Koko ICT-ala kärsii kroonisesta työvoimapulasta, jonka helpottamiseksi tarvitaan toimivia käytäntöjä niin riittävien koulutuspaikkojen kuin korkeakoulujen ja työllistävien yritysten yhteistyön tiivistämiseksi. Haluamme nyt jatkaa hyvää yhteistyötämme Metropolian kanssa tarjotaksemme työvoimakoulutukseen osallistuville väylän työllistyä Nokialle", sanoo Site Project Lead Mikael Lindblad Nokialta.

Metropolia ja Nokia ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä ICT-alan osaajapulan helpottamiseksi. Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-opiskelijoiden työelämäharjoittelut, opinnäytetyöt ja erilaiset innovaatioprojektit ovat olleet tuottoisa yhteistyön muoto molemmille osapuolille. Useat Metropolian opiskelijoista ovat myös työllistyneet Nokialle valmistumisensa jälkeen.

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) -koulutus työvoimakoulutuksena

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) -koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena, ja se on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille tai osa-aikatyötä tekeville koko Suomen alueen TE-palveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Opiskelu on täysipäiväistä ja kestää puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen riippuen aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta.

Koulutuksen tavoitteena on tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) -tutkinnon suorittaminen joustavien henkilökohtaisten oppimispolkujen avulla. Erityistä huomiota kiinnitetään työelämälähtöisten opintojen suorittamiseen ja työssä hankitun osaamisen opinnollistamiseen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.

“Koulutuksen tarkoituksena on saada tutkinto-opiskelijat työllistymään ICT-alalle joustavasti jopa opintojen aikana, jolloin tutkinnon voi viimeistellä työn ohella. Koulutuksesta valmistuneilla on monipuoliset työskentelymahdollisuudet ohjelmistoinsinööristä tietoturva-asiantuntijaksi”, kertoo Janne Salonen, ICT:n ja tuotantotalouden osaamisaluepäällikkö Metropoliasta.

Metropolian ja Nokian välinen yhteistyö takaa vähintään työhaastattelun Suomen suurimmalle ICT-alan työllistäjälle Nokialle.

Hakuaika koulutukseen on 19.4. - 15.5.2022. Valintapäätökset tehdään viimeistään 3.6.2022 ja opinnot alkavat orientaatiopäivällä 13.6.2022 klo 10:00.

Koulutukseen hakeminen
Koulutukseen haetaan TE-toimiston verkkosivujen kautta.

Koulutuksen esittely
Koulutus on esitelty suomeksi ja englanniksi Metropolian verkkosivuilla.

…..

Lisätietoja

Koulutukseen liittyvät tiedustelut
Janne Salonen
Osaamisaluepäällikkö ICT ja tuotantotalous, Metropolia
janne.salonen [at] metropolia.fi (janne[dot]salonen[at]metropolia[dot]fi)

Viestintään tai tiedotteeseen liittyvät tiedustelut
viestinta [at] metropolia.fi (viestinta[at]metropolia[dot]fi)

Kuvat
Lataa Metropolian logoaineisto tästä
Lataa Metropolian kuvituskuvia tästä
Kuvat ja logot ovat vapaasti käytettävissä tiedotetta varten.