Metropolian muotoilun opiskelijoille menestystä Innoluxin valaisinkilpailussa

10.2.2023 - 09:30

Metropolia Ammattikorkeakoulun teollisen muotoilun opiskelijat menestyivät hienosti Innoluxin suunnittelukilpailussa, jossa haettiin innovatiivisia tuoteideoita teolliseen tuotantoon soveltuvista valaisimista. Metropolian opiskelija Janita Heleniuksen Kielo sijoittui toiseksi ja Olga Aution Lempi kolmanneksi. Yli 150 ehdotusta keränneen kisan voittajat voittajat julkistettiin 3.2.2023 Innoluxin 30-vuotisjuhlatilaisuudessa ja lehdistötilaisuudessa.

Kaikista voittajatöistä on tarkoitus tuottaa prototyypit, jotka tulevat nähtäville Habitaren vuoden 2023 huonekalu-, sisustus- ja designmessuille. Lisäksi tavoitteena ottaa voittajaehdotukset osaksi Innoluxin tuotevalikoimaa.

Kielo-valaisin

Kuvassa Metropolian opiskelijan Janita Heleniuksen Kielo-valaisin, 2. sija

”Kielo-valaisimen tuoteperhe koostuu riippuvalaisimesta, pöytävalaisimesta ja lattiavalaisimesta. Valaisimen muodon on tarkoitus olla mahdollisimman yksinkertainen, sillä tavoittelin ajatonta tyyliä. Nyt on jännittävä fiilis, sillä voitto tuli itselleni yllätyksenä. Haluan kiittää Metropolia teollisen muotoilun opettajaa Tuomo Äijälää ja erityisesti luokkakavereitani tsempistä”, Janita sanoo kiitollisena.

Kirkasvalo Rendi

Kuvassa Metropolian opiskelijan Olga Aution Lempi-valaisin, 3. sija

"Palkintosija tuntuu hienolta tunnustukselta, sillä kyseessä on laadukas ja tunnettu kotimainen brändi. Oli hienoa huomata, että opiskelijana voi menestyä kilpailussa, joka on suunnattu myös ammattilaisille. Halusin suunnittella kauniin ja käytännöllisen kirkasvalolampun, jota olisi ilo pitää esillä osana sisustusta myös silloin, kun sitä ei käytetä", kertoo Olga voittoisasta työstään.

Suunnittelukilpailut antavat suunnittelukokemusta

Metropolian muotoilun tutkintovastaava Merja Kososen mukaan suunnittelukilpailut ovat opiskelijoiden silmissä kiinnostavia ja samalla myös osa oppimisprosessia. "Teollisen muotoilun pääaineessa ja muotoilun tutkinto-ohjelmassa kannustamme opiskelijoita osallistumaan erilaisiin suunnittelukilpailuihin jo opintojen aikana. Kilpailujen kautta opiskelijat saavat samalla tärkeää suunnittelukokemusta", Merja toteaa.

Innolux-valaisinsuunnittelukilpailu oli yhtenä harjoitustehtävänä Metropolian teollisen muotoilun opiskelijoiden tuotemuotoiluprojektissa. Syksyllä 2022 toteutetun opintojakson opettajana toimi muotoilun lehtori Tuomo Äijälä. Kilpailuun osallistuminen oli opintojakson opiskelijoille vapaaehtoista. Teollisen muotoilun AMK-tutkintoon voi opiskella Metropolian Arabian kampuksella.