Metropolian osteopatian tutkinto-ohjelma auditoitu hyväksytysti toistamiseen

21.3.2023 - 15:00

Metropolian osteopatian tutkinto-ohjelma auditoitu toistamiseen

Metropolia Ammattikorkeakoululle on korkeakouluna tärkeää, että tarjotut koulutukset ovat ajan tasalla, näyttöön perustuvia ja kansainvälisesti vertailukelpoisia. Tuoreimpana Metropoliassa on arvioitu osteopatian nelivuotinen ammattikorkeakoulututkinto ja varmistettu, että se vastaa eurooppalaisen CEN-standardin kriteereitä.

Metropolian osteopatian tutkinto-ohjelma osallistuu viiden vuoden välein kansainväliseen auditointiin, jossa arvioidaan palvelun laadun lisäksi myös opetuksen sisältöjä. Nyt tutkintokoulutus on jo toistamiseen läpäissyt auditoinnin hyväksytysti, eli koulutus täyttää osteopatian eurooppalaisen standardin mukaiset vaatimukset. Uusi serfiointi on voimassa viisivuotiskauden 2023-2027.

Auditoinnin toteutti itävaltalainen standardisointi-instituutti Austrian Standards Institute. Tarvittaessa opetuksen sisältöjä päivitetään, jos arviointi ja uusi tieto sitä edellyttävät. Standardi on käytössä Euroopassa ja ainoastaan auditoinnin hyväksytysti läpäisemät oppilaitokset saavat sertifikaatin. Suomessa sertifioituja osteopatian kouluttajia on kaksi ja Euroopan tasolla sertifiointi on myönnetty 20 kouluttajalle.

“Auditointi on tärkeä osa tutkinnon laatutyötä ja kehittämistä. Se on kuitenkin vain yksi kokonaisuus, sillä laatutyöhön kuuluvat myös opiskelijoiden, valmistuvien sekä työelämässä olevien antamat palautteet. Opetussuunnitelmassa huomioidaan lisäksi Arenen uudistuneet kompetenssit sekä sosiaali- ja terveysalan sekä kuntoutusalan tulevaisuuden tarpeet”, sanoo Metropolian osteopatian tutkintovastaava Sandra Rinne.

Osteopatian koulutusta ja alan käytäntöjä ohjaavat alan kansainväliset suositukset

Metropolian osteopatian tutkinto-ohjelmassa noudatetaan eurooppalaista CEN-standardia sekä maailmanlaajuisesti käytössä olevaa WHO:n Benchmarks of Osteopathic Training -linjausta, jotka ohjaavat opetuksen sisältöjä ja osaamistavoitteita. Tuoreeseen auditointiin valmistauduttiin suunnitelmallisesti niin osteopatian opetussuunnitelman kuin koulutuksen järjestämisen osalta sekä tutkinnon edustajien kattavien dokumentaatioiden kokoamisella.

“Koulutuksen laadun suuret linjat tulevat standardista, joka on minimivaatimus. Sekä Benchmarks että CEN ovat dokumentteja, joita päivitetään muuttuneen maailman ja työelämässä esille nousseiden tarpeiden mukaisesti. Seuraavaksi vuorossa on WHO:n kanssa yhteistyössä tehtävä Benchmarks of Osteopathic Training -päivitys”, kertoo Rinne.

Austrian Standards Instituten koulutusta ja terveydenhuoltoa edustavat auditoijat nostivat Metropolian osteopatian koulutuksesta esiin hyviä käytänteitä ja antoivat konkreettisia kehittämisideoita. Auditoijat onnittelivat arvokkaasta työstä, jota Metropoliassa on tehty osteopatian eteen Suomessa.

Lisätietoja

Sandra Rinne
Tutkintovastaava, osteopatia
p. 040 159 1759
sandra.rinne [at] metropolia.fi (sandra[dot]rinne[at]metropolia[dot]fi)

Osteopatian opiskelu Metropoliassa