Metropolian teollisen muotoilun opiskelija Kaisa Minkkinen voitti Habitaren suunnittelukilpailun

7.9.2022 - 12:27

Kaisa Minkkinen

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun opiskelijoille tarkoitetun Habitare-suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelija Kaisa Minkkinen työllään Origo. Kilpailun päätuomari ruotsalainen muotoilija ja arkkitehti Anna von Schewen valitsi voittajan kolmen finalistityön joukosta. Minkkinen palkittiin Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5 000 euron stipendillä.

"Arvostan uteliaisuutta laajentaa käsitystä suunnittelusta istuintyynyjen yksityiskohdissa, joiden tarkoituksena on paljastaa sisäosa yhdistämällä kahta kangasta", von Schewen kommentoi voittajatyötä.

Kaisa Minkkisen voittajatyö Origo korostaa ruokailun sosiaalista merkitystä

Lattiaruokailuryhmä Origo koostuu pöydästä ja futon-istuintyynyistä. Se luo rennon, intiimin hetken ystävien tai perheen kokoontumiselle ja ruuan – ja hyvien hetkien – jakamiselle. Ympyrän muotoisen pöydän keskipisteenä – origossa – on syvennys, johon sopiva tarjoilukulho on jokaisen pöydässä istuvan ulottuvilla. Istuintyynyt ovat täytetty käytöstä poistuneilla tekstiileillä, ja tyynyjen kangas on pohjoismaisten lampaiden villaa.

”Uskomaton fiilis! Kaikki olivat todella taitavia, joten en osannut yhtään odottaa voittoa! Kiitos kankaat valmistaneille yhteiskumppanille Saimaa Woolille. Metropoliasta haluan kiittää erityisesti muotoilun tutkintovastaavaa Merja Kososta ja Arabian kampuksen puupajamestaria Pekka Koivikkoa korvaamattomasta avusta pöydän suunnittelussa”, Minkkinen iloitsee.

Habitare-suunnittelukilpailu on jo vuosien ajan nostanut esiin nuoria muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoita. Habitaressa palkittiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vuoden 2020 suunnittelukilpailun voittaja, sillä tapahtumaa on siirretty pandemian takia. Vuoden 2020 Habitare-suunnittelukilpailun teema oli ”Vettä ja leipää”. Osallistujien tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa kokonaisuus, joka sisältää päivittäisen leipämme nauttimiseen tarvittavat elementit. Kilpailun kaikki finalistityöt ovat nähtävillä Habitaressa Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Teolliset muotoilijat suunnittelevat elämää parantavia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja

Kiinnostuitko teollisesta muotoilusta? Teollinen muotoilija kehittää teollisesti valmistettavien tuotteiden toiminnallisia ja esteettisiä ominaisuuksia suunnitteluprosessin ideointi- ja konseptointivaiheissa sekä tuotantoon saattamisessa. Teolliset muotoilijat toimivat pääasiassa suunnittelijoina, palvelumuotoilijoina tai muotoilukonsultteina erilaisissa yrityksissä, teollisuuden monialaisissa tuotekehitysryhmissä tai itsenäisinä yrittäjinä. Lue lisää ja tutustu teollisen muotoilun opintoihin Metropolian verkkosivuilta. 

Lisätietoja
viestinta [at] metropolia.fi (viestinta[at]metropolia[dot]fi)

Kuvat
Lataa kuvia Origo-voittajatyöstä ja Kaisa Minkkisestä.
Kuvat ovat vapaasti median käytettävissä uutisoinnin yhteydessä.