Mika Saastamoinen: Muutosjohtamisen menetelmiä mainiolla opiskelijaporukalla

12.2.2024 - 09:30

Mika Saastamoinen katseli noin vuosi sitten Metropolian opintotarjontaa, kun muutosjohtamisen tutkinto-ohjelma osui silmään. Ohjelma kuulosti mielenkiintoiselta ja niinpä hän päätti, että kokeilee hakea siihen opiskelemaan.

”Valintakurssi muistutti melko nopeasti, että opiskelumoodiin pääseminen voi olla melko haasteellista, mutta kurssin kirjallisuus, esimerkiksi kirja, Carol S. Dweck – Mindset, innosti yrittämään ja on toiminut motivaatio-oppaana myös valintakurssin jälkeen.”

Mika kertoo, että kurssitehtävien palautuksen jälkeen jännitti, kun ei yhtään tiennyt kuinka tulee käymään, vaikka hän tiesi panostaneensa tehtäviin riittävästi. Pisteet tehtävistä tulivat kurssialueelle kesäkuussa ja sen jälkeen piippasikin valintailmoitus sähköpostiin.

”Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen ääneen tuulettanut sähköpostia!”

Opintojen alku oli täynnä innostusta, uusiin ihmisiin ja asioihin tutustumista, omien aikataulujen suunnittelua ja pientä paniikkia kaiken yhteensovittamisesta toimivaksi paketiksi, muistelee Mika.

”Tähän mennessä suurin voimavara ovat ehdottomasti olleet opiskelukaverit, joiden kanssa on ollut hauskoja, hysteerisiä ja kauhunsekaisia hetkiä erilaisiin tehtäviin ja toimeksiantoihin liittyen. Ryhmän voimalla olemme saaneet asiat hoidettua - on ollut huikea huomata sen voima. Kun jollain on ollut aikatauluongelmia tai muita haasteita, niin aina on ollut joku, joka auttaa, kertoo väliin jääneen luennon asioista, tai on muuten vaan tukena, jos sille on ollut tarvetta.”

Mikan mielestä opettajat ovat olleet kaikki loistavia omalla tavallaan ja yrittäneet kaivaa opiskelijoista irti asioita erilaisilla opetusmetodeillaan.

”On loistavaa, että meitä ”koetellaan” erilaisilla asioilla, laitetaan tarttumaan toimeen ja ajattelemaan myös itse ilman tarkkaa ohjeistusta, jotta joudumme oikeasti ratkaisemaan pulmia. On ollut ilo huomata miten ammattitaitoisia ja asialleen omistautuneita opettajia meille on tullut vastaan. On aivan mieletöntä, kun oman alansa ammattilainen on myös innoissaan itse aiheesta saaden muutkin mukaan innostumaan ja oppimaan samalla.”

”Olen huomannut sen, että itselleen voi olla armollinen, mikäli työn, harrastuksien, arjen ja opiskelun yhtäaikainen suorittaminen käy liian raskaaksi”, sanoo Mika.

”Opinnot ovat itselle tärkeitä, ja oppimisen kuuluu olla lähtökohtaisesti hauskaa. On hyvä muistaa myös se, että osaa sovittaa asiat yhteen oma jaksaminen edellä. Koulussa tapahtuva opiskelu on vain pieni osa oppimista ja siellä annetaan alkusysäys, tai innostus kurssin aihepiiriin, ja sen oppiminen jatkuu vuosienkin päästä.”

Mikan mukaan opinnoista ja kursseista on ollut hauska huomata, että ne nivoutuvat yhteen isommaksi paketiksi. Tämä paketti kasvaa jatkuvasti suuremmaksi kokonaisuudeksi, josta on varmasti hyötyä opintojen edetessä ja työelämässä, kun pääsemme syventymään erilaisiin aihealueisiin. Opinnot ovatkin tarjonneet tähän mennessä kattavan paketin johtamistyökaluja itsensä ja yritysjohtamisen tarpeisiin.

”Muutosjohtamisen tutkinto-ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat hioa omaa osaamistaan, ovat innokkaita kehittämään, innostamaan ja luomaan parempia käytäntöjä tulevaisuuden työpaikoille. Tutkinto-ohjelman tarjoamat muutosjohtamisen työkalut auttavat kehittämään omia ajattelumalleja, auttavat ymmärtämään ja sopeutumaan muutoksiin omassa kuin työelämässäkin. Mikäli kiinnostusta ja kasvun asennetta löytyy, etkä tiedä mihin käyttäisit ylimääräisen vapaa-ajan, niin äkkiä hakemaan mukaan opiskelemaan!” kehottaa Mika.

Hae opiskelemaan muutosjohtaminen, tradenomi (ylempi AMK)