Musiikin yamk-opintojen hopsit muodostetaan opiskelijan tarpeista ja kiinnostuksen kohteista

3.1.2019 - 09:00

Jouni Backström lavalla.Freelance-muusikko Jouni Bäckström valmistui muusikko (ylempi AMK) -tutkintoon vuonna 2018.

– YAMK-vuosi Metropolian musiikin koulutusohjelmassa oli minulle loistava tilaisuus tutkia omaa taiteilijuuttani ja hahmottaa paremmin, mihin suuntaan tahdoin kehittyä ja millaisia välineitä niihin toivomiini muutoksiin tarvitsin, Jouni muistelee.

Opinnäytetyön avulla Jouni sai mahdollisuuden katsoa taaksepäin, siihen mitä on jo tehnyt ja oppinut, mutta erityisesti hän sanoo arvostavansa koulutusohjelman tapaa ohjata opiskelijan katse eteenpäin ja auttaa tekemään tietoisia ratkaisuja sen suhteen, mitä haluaa saavuttaa tulevaisuudessa.

Vuosi on riittävän pitkä aika uuden strategisen suunnan hakemiseksi, mutta samaan aikaan riittävän lyhyt, että opintojen lomittaminen kiireisen freelancemuusikon arkeen on hyvällä suunnittelulla täysin mahdollista.

– Opintojen erityisenä vahvuutena pidin sitä, miten joustavasti henkilökohtaiset opintosuunnitelmat lähtivät opiskelijan omista tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Äärimmäisen hyödyllistä ja ennen kaikkea hauskaa oli saada tehdä tämä kaikki monipuolisten ja taitavien kollegoiden sekä alansa huippua edustavien mentorien kanssa, Jouni kiittelee.

Lisätietoja

Musiikin ylemmän AMK-tutkinnon opiskelu

Fabulous Bäckström Brothers -sivusto

Musiikkistudion klubi-ilta Yle Areenassa: The Fabulous Bäckström Brothers Show