Osteopatian opinnoissa tutustuneet perustivat yhteisen yrityksen

9.9.2020 - 09:00

Tommy Mannermaa ja Patrik AaltonenTommy Mannermaa ja Patrik Aaltonen valmistuivat Metropoliasta osteopaateiksi (AMK) ja perustivat yhteisen yrityksen, Osteo Centerin, Turkuun heti valmistumisen jälkeen.

Keitä olette, miksi tai miten päädyitte opiskelemaan osteopatiaa?

Sekä Tommy että Patrik kiinnostuivat osteopatiasta hierojakoulun aikana, kuten moni muukin osteopatian opiskelija.

– Olen pienestä asti halunnut itselleni ammatin, jossa saan auttaa ihmisiä sekä työskennellä urheilijoiden kanssa. Vielä lukion aikana olin varma, että haluan opiskella fysioterapeutiksi. Kävin kuitenkin ensin hierojakoulun ja sen aikana tutustuin enemmän alalla oleviin ammattivaihtoehtoihin. Kiinnostuin kovasti osteopatiasta sen monipuolisuuden vuoksi. Lisäksi minua kiinnosti se, että osteopatiassa keskitytään enemmän manuaaliseen eli käsin tehtävään hoitoon, Tommy muistelee.

– Osteopatian vaikuttavuus synnytti hyvin nopeasti kiinnostuksen sitä kohtaan. Minua on aina kiinnostanut ihmisen hyvinvointi ja kehon toimivuus, varsinkin urheilussa. Osteopatia tuntui luontevalta ja hyvin mielenkiintoiselta jatkokoulutukselta, Patrik kertoo.

Tommy ja Patrik tutustuivat toisiinsa hyvin jo opiskeluaikana.

– Henkilökemiat synkkasi sen verran hyvin, että uskalsimme suunnitella yrityksen perustamista jo ennen valmistumista, miehet kertovat.

Yrityksen kotipaikaksi valikoitu Turku.

– Tommy on Turusta kotoisin ja puhuu sujuvasti turkua. Näin ollen uskalsin myös hypätä kelkkaan mukaan Suomi-Turku-Suomi sanakirjan kanssa, Patrik vitsailee.

Suurena vaikuttimena paikkakunnan valinnalle oli Turun seudun markkinatilanne osteopaateille. Kesällä 2019 Turussa oli vielä hyvin vähän osteopaatteja suhteessa asukasmäärään.

Miesten mielestä parasta osteopaatin ammatissa on ihmisten auttaminen, kiitolliset asiakkaat ja hyvin monipuoliset päivät. Ammatti tarjoaa myös mahdollisuuksia itsensä haastamiseen ja kehittämiseen, mikä on molemmille tärkeää.

Yrittäjänä olo tuo omat haastensa ja lisätyönsä, mutta hyvänä puolena on kuitenkin vapaus, se että saa itse päättää omista asioistaan ja yrityksensä suunnasta.

– Haasteellisinta osteopaatin ammatissa varsinkin alkuun voi olla, että teet työtä yksin hoitotilanteessa. Osteopatiaan voidaan hakeutua hyvin moninaisten vaivojen kanssa, joka voi alkuun tuntua kuormittavalta. Koulutus, kokemus ja kärsivällisyys auttaa myös tässä. On myös hyvä pitää muut osteopaatit lähellä, jotta tarvittaessa voidaan käydä haastavia asiakkaita läpi yhdessä. Näin kehittyy myös ammatissa nopeasti! Tommy ja Patrik vinkkaavat.

– Metropoliasta saa mielestämme hyvät eväät osteopatiaan, miehet toteavat.

Lisätietoja

Osteopatian opiskelu