Osteopatiassa parasta on opintojen käytännönläheisyys

30.5.2023 - 00:00

Osteopaattiopiskelija Aleksandra.Aleksandra aloitti osteopatian opinnot syksyllä 2021 heti lukiosta valmistumisen jälkeen. Aleksandran mielenkiinnon kohteena on aina ollut ihmisten auttaminen sekä terveyden edistäminen ja ylläpitäminen. Hän ei ollut aiemmin kuullut osteopatiasta, mutta päätyi hakemaan koulutukseen löydettyään sen Opintopolusta.

– Osteopatian opinnoissa on parasta käytännönläheiset opinnot. Opintojen edetessä on ihan mahtavaa huomata aikaisemmin opittujen asioiden linkittyvän yhteen, jolloin on helpompi soveltaa osaamista, Aleksandra kertoo ja jatkaa: – Mahtavaa on myös se, miten tiivis porukka luokasta muodostuu ja miten opiskelukavereilta saa aina tukea.

Haasteellisinta opinnoissa on Aleksandran mielestä suuri määrä ulkoa opetettavia asioita, aikatauluttaminen opintojen ja muun elämän välillä sekä jatkuva pohdinta osaako tarpeeksi.

Osteopatian opintoja suunnitteleville Aleksandra korostaa tutkinnon monipuolisuutta.

– Kannattaa olla avoimin mielin, koska opinnoissa saa yleispätevän koulutuksen. Valmistumisen jälkeen on monia eri erikoistumismahdollisuuksia ja voi kouluttautua kohti omaa mielenkiintoa.

Omasta suuntautumisestaan Aleksandra ei ole vielä tehnyt päätöstä.

– Valmistumisen jälkeenkin on aikaa tutustua ja jatko kouluttautua eri suuntiin. Opintojen jälkeen ajattelin mennä joko Länsi-Suomen seudulle tai sitten joskus tulevaisuudessa ulkomaille. Oman yrityksen perustaminen on kuitenkin päämääränä, Aleksandra kertoo.

Lisätietoja

Osteopatian opiskelu