Osteopatiasta oli eniten apua ammattiurheilijalle

3.3.2021 - 09:00

Toni Kiren hoitaa asiakastaan osteopatian menetelmin.Toni Kirén valmistui Metropoliasta osteopaatiksi (AMK). Hän on aina ollut kiinnostunut ihmiskehon toiminnasta ja anatomiasta, sekä etenkin ihmisten auttamisesta.

– Minulla on ammattiurheilutausta, joka on pakottanut minut huolehtimaan kehostani kokonaisvaltaisesti ja sen myötä olen oppinut, kuinka tärkeää on, että keho toimii mahdollisimman optimaalisesti. Eikä pelkästään urheilussa vaan myös arkielämässä, Toni kertoo.

Urheiluaikoina Toni kävi eri manuaaliterapian ammattilaisilla hoitamassa kehoaan. Hän huomasi, että osteopatiasta oli eniten apua ja hyötyä ja sen vaikutus oli kokonaisvaltaisin ja pitkäkestoisin. Hän huomasi myös miten paljon erilaisia oireita ja kolhuja osteopatialla pystyttiin hoitamaan, mikä lisäsi entisestään hänen kiinnostustaan osteopatiaa kohtaan.

– Yhdessä joukkueessa, jossa pelasin, oli vakituinen osteopaatti. Olin hänen kanssaan paljon tekemisissä ja hän sai minut toden teolla kiinnostumaan osteopatiasta. Häneltä sainkin hyviä neuvoja, miten hakea opiskelemaan, Toni muistelee.

Urheilu-uransa päätyttyään Toni haki opiskelemaan ensin hierojakouluun, josta hän valmistui vuonna 2014. Hän työskenteli hierojana täysipäiväisesti kaksi vuotta.

– Keväällä 2016 hain ja ilokseni syksyllä pääsin opiskelemaan osteopatiaa Metropoliaan, Toni kertoo.

Toni valmistui Metropoliasta keväällä 2020 ja työskentelee omassa yrityksessään Personal Body Health Kirénissä, joka sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa. Tonilla on ollut yritys vuodesta 2014, ja hän työskenteli siinä myös osteopatiaopiskelujen ajan. Toni toimii myös Myllypuron kampuksen HyMy-kylän osteopatiapalvelujen harjoitteluohjaajana.

– Parasta ammatissani on se, kun saa auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja edistää heidän terveyttään. On todella palkitsevaa, kun huomaa miten asiakkaan elämänlaatu on parantunut esimerkiksi sen myötä, kun olen pystynyt auttamaan häntä pääsemään eroon pitkäaikaisista tai lyhyemmänkin aikaa kestäneistä kivuista tai oireista. Kun asiakas kiittää vilpittömästi siitä, miten on saanut apua tekemästäni osteopaattisesta hoidosta yhdessä hänen oman kuntoutumisensa kanssa ja hän voi silminnähden paremmin, niin se, jos mikä saa hymyn kasvoille. Nautin todella työstäni osteopaattina, Toni kertoo.

Haasteellisimmaksi asiaksi Toni kokee osteopaatin ammatissa ajan hallinnan. Yrittäjän roolissa on haasteellista pitää päivät kohtuullisen mittaisina, koska Tonin on vaikea sanoa ei asiakkaalle, joka tulee kysymään apua oireisiinsa.

– Kun haluaa auttaa ihmisiä, niin sitä haluaisi aina tarjota avun, kun sitä kysytään. Kokemuksen myötä tämäkin asia helpottuu ja työpäivät pysyvät kohtuullisen mittaisina, Toni kertoo.

Lisätietoja

Osteopatian opiskelu