Rakennusarkkitehtiopiskelija Oladeji Akintimehin voitti Lammi Kivitalojen suunnittelukilpailun

16.12.2022 - 09:00

Metropolian rakennusarkkitehtiopiskelija Oladeji Akintimehin voitti Lammi Kivitalojen suunnittelukilpailun ehdotuksellaan Lumi (kuvassa alla).

Oladeji Akintimehinin kilpailuehdotus Lumi.

Lammi Kivitalot järjesti suunnittelukilpailun 20.10. - 15.12.2022 suomalaisille arkkitehdeille ja rakennusarkkitehdeille sekä näiden alojen opiskelijoille. Kilpailussa etsittiin uusia kivitaloarkkitehtuurin muotoja ja ratkaisuja nyt jo toista kertaa. Kahdessa kilpailukategoriassa keskityttiin yrityksen vastuullisuusohjelman mukaisesti kustannus- ja materiaalitehokkaisiin kivitaloihin, sekä vähähiilisiin ja mahdollisimman energiaomavaraisiin kivitaloihin. Kilpailuun osallistui 42 ehdotusta.

    Näin tuomaristo perusteli Oladeji Akintimehinin Lumi-ehdotuksen valintaa voittajaksi:

    "Vaikuttavan loppuun asti mietitty kilpailutyö, jossa vastuullisuuden haasteita on huomioitu monella tasolla. Ratkaisuissa on ajateltu talon elinkaarta niin rakentamisen kuin asumisen näkökulmista ja mm. auringon lämpöenergian huomioiminen on ollut suunnittelun keskiössä.

    Tilaratkaisussa on tuotu omia mausteita hyväksi havaittuun pohjaan, ja myös tuleville asukkaille on haluttu jättää helppoja muuntelun mahdollisuuksia. Takka on upeasti talon keskiössä. Valon käyttöä on selvästi mietitty kokonaisuutena."

    Lisätietoja

    Rakennusarkkitehtuurin opiskelu

    Lammi Kivitalojen uutinen kilpailusta