Rakennusarkkitehtiopiskelijat menestyivät Julkisivuyhdistyksen kilpailussa

15.11.2021 - 09:00

Metropolian rakennusarkkitehtuurin opiskelijaryhmä Ida Nguyen, Miisa Kaivos ja Kim Mäenpää saavutti kolmannen sijan ehdotuksellaan Lämpö ja opiskelijaryhmä Niilo Heikkilä, Violet Raitala ja Egor Tchernykh huomioitiin kunniamaininnalla ehdotuksestaan Julkisivuyhdistyksen Kerrostalon korjauksen ideakilpailussa.

Kohteena oli Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) omistama 1979 valmistunut nelikerroksinen kerrostalo ja samalla tontilla sijainneet seitsemän samankaltaista taloa Helsingin Tapanilassa. Kilpailun keskeisimpinä tavoitteina oli löytää monipuolisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita kerrostalon julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen tai uusimiseen, lisäkerrosten rakentamiseen, esteettömyyden parantamiseen sekä maanpäällisen kellarikerroksen ja piha-alueiden toiminnalliseen uudistamiseen.

Kilpailuun osallistui 26 työtä eri korkeakouluista. Kilpailun voitti Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ehdotus.

Julkisivuyhdistys on järjestänyt yliopistojen arkkitehtiopiskelijoille vuodesta 2002 kilpailuja julkisivujen kehittämisestä. Vuonna 2021 otettiin mukaan myös ammattikorkeakoulujen rakennusarkkitehtiopiskelijat.

Lisätietoja

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu

Julkisivuyhdistyksen tiedote kilpailun tuloksista

Havainnekuva Lämpö-kilpailuehdotuksesta.

Kolmanneksi sijoittuneen rakennusarkkitehtiopiskelijaryhmän ehdotus Lämpö.

Havainnekuva Ekokärki-kilpailuehdotuksesta.

Kunniamaininnan saanut rakennusarkkitehtiopiskelijoiden ehdotus Ekokärki.