Rakennusarkkitehtiopiskelijat menestyivät Tampereen Vanhan Domuksen arkkitehtikilpailussa

15.9.2020 - 09:00

Rakennusarkkitehtiopiskelijoiden Rasmus Bollström, Lilja Kunnas, Andrei Poutanen ja Emma Torkkel laatima ehdotus Tampereen Vanhan Domuksen arkkitehtikilpailuun palkittiin lunastuksella eli sijoitus oli jaettu neljäs sija. Kilpailuun osallistui 78 ehdotusta sekä opiskelijaryhmiltä että useilta ammattimaisilta suunnittelutoimistoilta.

Kilpailun järjestäjänä toimi Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS ja aiheena oli suunnitella kohtuuhintaista opiskelija-asumista Tampereen Kalevaan. Lisäksi tuli huomioida tontin kehittäminen, asumisviihtyvyyden parantaminen ja kulttuuriympäristön arvot täydennysrakentamisen yhteydessä.

Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin Tampere-talossa 10.9.2020. Kilpailun voittivat arkkitehdit Jussi Vuori JADA Oystä ja Osma Lindroos Lindroos Architects Oystä.

Ryhmän ehdotusta ”Avant Kaleva” palkintoraati kuvasi mm. seuraavasti:

"Yllättävä ja omaperäinen paikan tulkinta, joka luo kokonaan uudenlaisen kaupunkikuvallisen identiteetin puretun Vanhan Domuksen tilalle…. Ehdotus on kauttaaltaan hienosti työstetty. Asuinkerroksissa sivukäytävä tuo ilmavuutta. - - Asunnot on tutkittu huolella, mekaaninen ikkunastaccato on komean näköistä, vaikka rajoittavaa runsaudessaan."

Tuomaristoon kuulunut arkkitehti Kirsti Sivén esitteli ehdotusta palkintojenjakotilaisuudessa mm. seuraavasti: ”Ehdotus herätti ihastusta kokonaisvaltaisuudella ja osoitti umpikorttelin mahdollisuudet muuten avoimessa kaupunkitilassa. Ehdotus on omaperäinen, johdonmukainen ja ehjä kokonaisuus. Asunnot ovat klassisia ja huolellisesti tutkittuja. Ehdotus edustaa ajatonta rakentamista.”

Lisätietoja

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu

Uutinen kilpailusta SAFAn sivuilla