Rakennusterveysasiantuntijan opinnot toivat lisätietoja ja uusia taitoja

3.5.2022 - 10:00

Aluepäällikkö ja sisäilma-asiantuntija, Kirsi Villberg Oy Insinööri Studiosta koki rakennusterveysasiantuntijan opinnot hyödyllisenä täydennyksenä oma työnsä kannalta. Kiitosta sai myös se, että opinnot oli joustava suorittaa, vaikka asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Mikä sai sinut aloittamaan RTA-opinnot?

Työnkuvani sisäilma-asiantuntijana on sellainen, että RTA- tutkinnosta on hyötyä, joten 2017 olin yhteydessä Metropoliaan ja asiat saatiin rullaamaan hyvin nopeasti ja heti seuraavan RTA-koulutuksen alkaessa keväällä 2018 aloitin opiskelun. Osan kursseista sain AHOT-menettelyn kautta hyväksi luettua.

Mikä on ollut parasta koulutuksessa?

Erittäin asiantuntevat ja innostavat luennoitsijat sekä mielenkiintoiset tunnit. Sopivasti luentoja sekä käytännön tekemistä, jolloin pääsi soveltamaan tunnilla opittua. Harjoitustehtävät olivat hyvin opettavaisia ja itse pidin erityisesti rakennusfysiikan laskutehtävistä. Pitää vielä erikseen mainita, että osa tenteistä oli nettitenttejä. Järjestely toimi hyvin näin pääkaupungin ulkopuolella asuvalle. Muutenkin koulutus kokonaisuudessaan oli joustavaa.

Miten koulutus on vaikuttanut työhösi?

Koulutus on tuonut lisätietoa ja taitoa omaan tekemiseen, sekä ymmärrystä asioiden taustalle.

Kenelle suosittelisit koulutusta?

Suosittelisin koulutusta kaikille sisäilman kanssa työskenteleville.