Riku Repo kiinnostui arkkitehtuurista aikuisena ja nauttii rakennusarkkitehtuurin opinnoista

25.3.2020 - 09:00

Riku RepoRiku Repo kiinnostui vasta kolmekymppisenä arkkitehtuurista ja aloitti opinnot rakennusarkkitehtuurin tutkinto-ohjelmassa 34 vuotiaana.

- Uratarinani sai alkunsa täysin eri alalta. Lukiosta päästyäni en oikein hahmottanut, mikä se suurin intohimon aihe olisi ollut. Päädyin opiskelemaan kauppatieteitä ja tutkinnon suoritettuani jatkoin alan töissä. Mielenkiinnon tekniikkaa ja luovaa tekemistä kohtaan olen omannut aina, mutta vasta aikuisella iällä kehitin mielenkiinnon ja kyltymättömän tiedonjanon arkkitehtuuria kohtaan, Riku muistelee.

Jotain oli tehtävä. Riku vertaili alan eri opiskelumahdollisuuksia ja rakennusarkkitehtuuri nousi ykkösehdokkaaksi: tutkinto tarjoaisi hyvät valmiudet työelämään ja erinomaisen ponnahduslaudan mahdollisiin jatko-opintoihin.

- Otollisen hetken koitettua tein päätöksen, että pyrkisin kohti jännittävämpää elämää ja hain Metropolian rakennusarkkitehtuuriohjelmaan, Riku kertoo.

Opiskelu rakennusarkkitehtuurissa on ollut Rikun mielestä mahtavaa.

- Meillä on kasassa todella upea porukka ja liittyminen osaksi tiivistä opiskelijayhteisöä on ollut vaivatonta. Ryhmätyöskentely on opinnoissamme suuressa roolissa, mutta yhteisöllisyys leimaa opiskeluamme paljon laajemmassakin merkityksessä. Autamme ja sparraamme toisiamme jatkuvasti eikä meillä kenenkään tarvitse jäädä huoliensa kanssa yksin. Opiskelu tapahtuu tiiviissä yhteistyössä osaavien opettajien kanssa, joilta saa ohjausta myös opetustapahtumien ulkopuolella.

Luonnehdinta, että tiede ja taide kohtaavat arkkitehtuurissa, saattaa olla kulunut, mutta ehdottomasti totta Rikun mielestä.

- Huikean yhteishengen ohella antoisinta opinnoissa onkin ollut saada yhdistää analyyttistä ajattelua luovaan työskentelyyn. Opiskelun mielekkyyttä lisää ehdottomasti työskentelytapa: opinnoista suuri osa on erilaisia projekteja ja workshop-tyylistä opetusta. Perinteistä, koulumaista opetusta on suhteellisen vähän. Tekemistä kyllä riittää ja päivät venähtävät helposti pitkiksi, mutta työn kiinnostavuuden vuoksi en ole kokenut sitä ongelmaksi. ”Arkkitehtuuri on ahkerien laji”, kuulee sanottavan.

Riku arvostaa myös opiskelun puitteita puitteita, joissa saamme opiskella. Myllypuroon valmistuneet tilat laitteineen tarjoavat ensiluokkaiset mahdollisuudet nykyaikaiselle opetukselle ja opiskelijoiden itsenäiselle työskentelylle.

Osansa kiitoksista ansaitsee Rakennusarkkitehtuurikilta, joka järjestää opiskelijoille kaikenlaista mukavaa. Riku liittyi Kahviklubiin ja näin aukenivat tiet helpompaan ja halvempaan kahvitteluun työn ääressä.

- Kokemuksiini perustuen voin lämpimästi suositella Metropolian rakennusarkkitehtuurilinjaa ahkerille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Suosittelen ehdottomasti myös alanvaihtoa harkitseville. Tiedollisista tai taidollisista vaatimuksista ei kannata pelästyä, vaan kannattaa hakea rohkeasti! Opintojen alettua asenne ratkaisee ja kaverit auttaa, Riku rohkaisee.

Lisätietoja

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu

Rakennusarkkitehtikilta