Tekoälyn pariin töihin Business Informatics -opintojen myötä

6.6.2022 - 09:00

Maria NiemiMaria Niemi suoritti liiketoimitatiedon hallintaan ja johtamiseen liittyvässä Business Informatics -ohjelmassa tradenomi (ylempi AMK) -tutkinnon 2022 ja sai valmistuessaan Vantaan Akateemiset Naiset -stipendin. Ohjelma on englanninkielinen ja opiskelijaryhmä kansainvälinen.

– Kurssit, jotka liittyivät tekoälyyn, strategiaan ja analytiikkaan, veivät kokonaan mennessään. Tekoälyn käyttötavat alkoivat kiinnostamaan niin paljon, että hain sen pariin töihin. Työllistyin alalle opiskellessani ja olen edelleen sillä tiellä. Täyskäännös uralla on mahdollinen, jos sitä lähtee tavoittelemaan järjestelmällisesti, Maria kertoo.

Opintojen aikana kannattaa ottaa omaa uraa ajatellen kaikki hyödyt irti Maria suosittaa. Hän mainitsee esimerkkeinä erilaiset opintojen aikana suoritettavat sertifikaatit, mentorina toimimisen, alan työnantajien vierailut sekä verkostojen luomisen.

– Jokainen ryhmän opiskelija on oman alansa osaaja ja eri alojen osaajien yhteentuominen on hedelmällistä, Maria kiittelee.

Maria suosittelee Business Informatics -tutkinto-ohjelmaa niille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan teknologian ja liiketoiminnan rajapinnassa.

– Pääset jakamaan kokemuksia insinöörien ja business-taustaisten ihmisten välillä. Tutkinnon edetessä kävi selväksi, että teknisen osaamisen alat eivät ole poissuljettuja omalta kohdalta. Tutkinnon avulla löytyy paljon konkreettisia mahdollisuuksia teknologian ja liiketalouden rajapinnasta, joita pääsee hyödyntämään työelämässä, Maria kertoo.

Lisätietoja

Business Informatics -ohjelmassa opiskelu