Perustiedot

Tutkintonimike
Master of Business Administration / Tradenomi (ylempi AMK)
Kesto / Ajankohta
2 vuotta
Laajuus
90 opintopistettä
Opetuspaikka
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika: 4. - 18.1.2023
Hinta
Maksuton EU- ja ETA-maiden kansalaisille, muille vuosittainen lukukausimaksu on 11.000 eur

Tähtäätkö tiedolla johtamisen ammattilaiseksi?

Opinnot englanninkielisessä Business Informatics -tutkinto-ohjelmassa syventävät liiketaloudellista osaamistasi sekä vahvistavat strategista ja johtamisosaamistasi tiedolla johtamisen, liiketoimintatietoon perustuvan päätöksenteon ja ICT-järjestelmien ymmärryksen kautta. Liiketalouden ylemmän AMK-tutkinnon opintojen aikana tutustut erilaisiin liiketoimintamalleihin ja -toimintoihin. Lisäksi opit tulkitsemaan tietoa liiketoiminnan avainkysymysten ratkaisemiseksi. Myös analysointi- ja päätöksentekotaitosi kehittyvät. Tiedon analysointi- ja hyödyntämisosaamisen sekä kehittämismenetelmäosaamisen vahvistuminen antavat hyvän pohjan kasvun ja innovaatioiden johtamiselle organisaatiossasi.

Syvennä osaamistasi työelämälähtöisessä opiskeluympäristössä

YAMK-tutkintoon sisältyvät tällä hetkellä seuraavat opinnot:

  • Syventävät ammattiopinnot 45 op
    • Liiketoiminnan strategia ja johtaminen / Business Strategy and Management, 15 op
    • Liiketoiminnan analysointi ja kehittäminen / Business Analysis and Development, 15 op
    • Liiketoiminnan kasvu ja innovaatiot / Business Growth and Innovation, 20 op
  • Vapaasti valittavat opinnot 10 op
  • Opinnäytetyö 30 op

Opinnäytetyö on tutkimuksellinen kehittämishanke aidossa työympäristössä, joka toteutetaan yleensä opiskelijan omalle työpaikalle tai muulle kohdeorganisaatiolle. Opinnäytetyöprosessin aikana tutkimus-, kehittämis-, projektinhallinta- ja muutosjohtamisen taitosi kehittyvät. Monikulttuurisessa, työelämään kytkeytyvässä oppimisympäristössämme vahvistat myös verkostoitumis-, tiimi- ja neuvottelutaitojasi. Opinnäytetyöprosessiisi kuuluu oleellisesti kehittämissuunnitelman toimeenpano kohdeorganisaatiossasi.

Katso kaikki opintojaksot ja niiden sisällöt Opinto-oppaasta.

Business Informatics -ohjelmassa voit opiskella myös insinööri (YAMK) -tutkinnon, tutustu tarkemmin tutkinnon omilla sivuilla.

Opiskele joustavasti töiden ohessa

Liiketalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon voit suorittaa joustavasti töiden ohessa opiskellen kahdessa vuodessa. Lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti perjantaisin, noin kaksi kertaa kuukaudessa. Ajoittain opetusta voi olla arki-iltaisin tai viikonloppuisin. Business Informatics -ohjelman monialainen opiskelijaryhmä koostuu liiketalouden ja tekniikan opiskelijoista.

Lue lisää Business Informatics Master's -ohjelmasta englanninkielisiltä sivuiltamme.

Maria Niemi, tradenomi YAMK; Vantaan Akateemiset Naiset -stipendin saaja

opiskelija Maria NiemiMetropolian Master of Business Informatics -opintojen aikana kurssit, jotka liittyivät tekoälyyn, strategiaan ja analytiikkaan, veivät kokonaan mennessään. Tekoälyn käyttötavat alkoivat kiinnostamaan niin paljon, että hain sen pariin töihin. Työllistyin alalle opiskellessani ja olen edelleen sillä tiellä. Täyskäännös uralla on mahdollinen, jos sitä lähtee tavoittelemaan järjestelmällisesti.

Opintojen aikana kannattaa ottaa omaa uraa ajatellen kaikki hyödyt irti. Näistä esimerkkeinä voi mainita esimerkiksi erilaiset opintojen aikana suoritettavat sertifikaatit, mentorina toimiminen, uudet verkostot ja työnantajien esittäytymiset. Jokainen ryhmän opiskelija on oman alansa osaaja, ja eri alojen osaajien yhteentuominen on hedelmällistä.


Suosittelen Metropolian Business Informatics -tutkinto-ohjelmaa, jos olet kiinnostunut kehittämään osaamistasi teknologian ja liiketoiminnan rajapinnassa. Pääset jakamaan kokemuksia insinöörien ja business- taustaisten ihmisten välillä. Kurssit käydään englannin kielellä kansainvälisissä ryhmissä. Tutkinnon edetessä kävi selväksi, että teknisen osaamisen alat eivät ole poissuljettuja omalta kohdalta. Tutkinnon avulla löytyy paljon konkreettisia mahdollisuuksia teknologian ja liiketalouden rajapinnasta, joita pääsee hyödyntämään työelämässä.

Marko Järvinen kertoo Business Informatics -opinnoistaan

Marko puhuu suomea ja video on tekstitetty englanniksi. Hän kertoo, miksi haki Master´s-koulutukseen sekä Business Informatics -opinnoista.

Valmistujaispuhe (Ilkka Kautto, 18.6.2020)

Liiketalouden tietotekniikan ylemmän AMK-tutkinnon suorittanut Ilkka Kautto piti valmistujaispuheen Arabian kampuksella 18.6.2020. Valmistujaisjuhla lähetettiin poikkeuksellisesti verkossa Metropolian YouTube-kanavalla.

Hae kevään yhteishaussa

Koulutus on mukana kevään 2023 yhteishaussa ja siihen haetaan ensimmäisen hakuajan aikana tammikuussa. Tutustu hakukelpoisuuteen, aikatauluihin ja ohjeisiin sivuston englanninkielisellä puolella.