Tekstiilisuunnittelun opiskelijalle Silja Setälälle voitto kansainvälisessä Real Leather. Stay Different. -suunnittelukilpailussa

26.10.2023 - 14:00

Silja Setälä voittoposeerausMetropolia Ammattikorkeakoulun Muotoilun tutkinto-ohjelmassa opiskeleva, tekstiilisuunnittelun neljännen vuoden opiskelija, Silja Setälä on voittanut ARTS THREADin järjestämän kilpailun Real Leather. Stay Different. Silja osallistui kilpailun Nordic Region -sarjaan työllään On the Go – a modular bag design.

Silja kertoo voiton tulleen hänelle positiivisena yllätyksenä, vaikka hän kokeekin ylpeyttä omasta työstään. Palkintotilaisuus järjestettiin 16.10.2023 Milanon Leonardo da Vinci -museossa.

”Oli iso kunnia, että minut valittiin pohjoismaiden voittajaksi. Kisassa meni mielestäni hyvin, vaikka vastassa olikin suurimmaksi osaksi muotisuunnittelun tai vaatetuksen opiskelijoita. Toivottavasti voitto poikii näkyvyyttä, antaa itselle varmuutta suunnittelijana ja viestii myös tuleville työnantajille taidoistani ja tyylistäni”, arvioi Silja voittoisaa työtään.

Kilpailuun mukaan osana Kansainvälinen projekti -kurssia

Siljan tapaan myös muut Metropolian tekstiilisuunnittelun neljännen vuoden opiskelijat ottivat osaa Real Leather. Stay Different. -kilpailuun osana alkuvuodesta järjestettyä Kansainvälinen projekti -kurssia. Kilpailutehtävänä oli suunnitellatuotekonsepti, jonka pääasiallisena materiaalina hyödynnetään nahkaa. Lisäksi suunnittelussa tuli huomioidakestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteita.

”Osallistuin kilpailuun osana kevään projektikurssia. Työn lähettäminen varsinaiseen kilpailuun oli vapaaehtoista, mutta päätin kuitenkin huvin vuoksi lähettää oman tuotokseni. Työn suunnittelu lähti luonnoksista etenemään prototyyppeihin, laserleikkaustesteihin ja mockup-kuviin. Yksi tärkeimmistä asioista oli myös tarkkojen teknisten kuvien teko, jotta laukkuni valmistanut tuotantotiimi pystyi valmistamaan sen pelkkien ohjeiden perusteella juuri sellaiseksi,kuin olin sen suunnitellut”, taustoittaa Silja etenemisprosessiaan.

LaukkuOma tyyli löytyy opintojen aikana

Silja kokee, että Metropolian tekstiilisuunnittelun opinnot Arabian kulttuurikampuksella ovat auttaneet häntä löytämään oman tyylinsä monipuolisen ja vapaan kokeilun pohjalta. Inspiroiviksi oppimiskokemuksiksi hän nostaa erityisesti printti-, luonnos- ja muut workshopit, suunnittelutehtävien lisäksi.

”Innostavista opettajista on ollut suuri tuki. Mieleeni on jäänyt erityisesti Tiina Karhu. Hän on aina kannustava ja antaa aina selkeää ja rehellistä palautetta. Hän osaa myös ohjata suunnitteluprosessia, jos eteen tulee kohta, missä on itse hukassa”, kiittelee Silja.

Lue lisää Tekstiilisuunnittelun opinnoista Metropoliassa