Vaatetusalan opiskelija Mila Ulenius: Tutkinto kasvattaa ammattitaitoa ja parantaa työmahdollisuuksia

11.3.2024 - 16:05

Mila UleniusMila Ulenius haki opiskelemaan vestonomiksi jatkaakseen vaatetusalan opintojaan ja urakehitystään, vaikka ei ollutkaan vielä varma, mihin alan tehtäviin hän haluaisi erikoistua.

Alussa opinnot vastasivat paljon ammattikoulussa suorittamiani vaatetusalan artesaaniopintoja, mutta pian niihin tuli mukaan myös uusia elementtejä ja mahdollisuuksia. Koen, että ammattikoulun opinnoista on ollut paljon hyötyä vestonomiopinnoissa. Ensimmäisen vuoden alussa tulee paljon uutta opittavaa, jos ei ole minkäänlaista vaatetusalan kokemusta.

Mila on nauttinut opiskelusta, sekä ollut tyytyväinen kurssien sisältöön ja opetukseen. Hän kertoo opintojen olevan laaja-alaisia ja keskittyvän monipuolisesti lähes jokaiseen vaatetusalan osa-alueeseen. Hän näkee tämän rikkautena, sillä se auttaa päättämään, mihin haluaa erikoistua.

– Koulutuksen monipuolisuus auttaa lisäksi rajaamaan tulevaisuuden työni tavoitteita sellaisiksi, joiden parissa tiedän haluavani työskennellä ja työllistyä.

Vestonomikoulutuksessa Mila kertoo tutustuneensa mm. kaavoitus- ja piirto-/suunnitteluohjelmiin, joista on hyötyä alalla. Hän mainitsee myös hyvänä sen, että vestonomiopinnoissa keskitytään suunniteltavien mallistojen ja tuotteiden kaupallisuuteen, kiertotalouteen ja vastuullisuuteen.

– Näen opintojen kehittyvän toimintaympäristön tarpeiden mukaisesti. Opintojen aikana tehdään myös yritysvierailuja ja alalla toimivat ammattilaiset käyvät kertomassa urapoluistaan. Nämä ovat opiskelijoille tärkeitä hetkiä verkostoitumisen kannalta, ne voivat auttaa harjoittelupaikan ja tulevaisuudessa työpaikan saannissa.

Lopuksi Mila toteaa, että kannatti lähteä jatkamaan opintoja. Hänen mielestään AMK-tutkinto kasvattaa ammattitaitoa ja parantaa työmahdollisuuksia

Uudelle opiskelijalle Mila antaisi vinkkinä seuraavaa:

– Jos et vielä tarkalleen tiedä mitä haluat, mutta tiedät kuitenkin haluavasi työskennellä vaatetusalalla, niin vestonomin tutkinto on loistava valinta. Täällä pääset kokeilemaan kaikkea suunnittelusta markkinointiin ja toteutukseen.

Lisätietoja

Vaatetusalan vestonomi (AMK) -tutkinnon opiskelu