Valmistuneet kiittävät terveydenhoitajan opintojen ja työmahdollisuuksien monipuolisuutta

5.5.2020 - 09:00

Sofia Kuntsi

Sofia Kuntsi

Hanna Mönkäre

Hanna Mönkäre

Henna Sipinen

Henna Sipinen

Sofia Kuntsi, Hanna Mönkäre ja Henna Sipinen opiskelivat Metropoliassa terveydenhoitaja (AMK) -tutkinnon. He kaikki kiittelevät koulutuksen ja työkentän monipuolisuutta.

– Ennen opintojen aloittamista tiesin, että terveydenhoitaja voi työskennellä hyvin erilaisissa työtehtävissä, joten monipuoliset työmahdollisuudet kiinnostivat. Ensisijaisesti minua kuitenkin kiinnosti työskentely nuorten parissa, Hanna kertoo.

– Terveydenhoitajan työ on hyvin monipuolista ja antaa mahdollisuuden ja valmiudet toimia hyvin moninaisissa tehtävissä hoitoalalla, järjestötoiminnassa ja yksityisillä toimijoilla sekä Suomessa että ulkomailla, Sofia täydentää.

– Terveydenhoitajan koulutus Metropoliassa oli monipuolinen, ja parasta olivat monet harjoittelut opiskeluvuosien aikana. Harjoittelujen kautta pääsi näkemään ja kokemaan erilaisia työpaikkoja, samalla kehittyi ajatus siitä, millaisessa työssä itse viihtyisi parhaiten, nyt opiskeluterveydenhuollossa työskentelevä Hanna muistelee.

Koulutuksen aikana Sofian yllätti opintojen joustavuus ja harjoittelujen määrä sekä viimeisenä vuonna hyvin rivakka opiskelutahti.

– Opin koulutuksen aikana todella laajasti hoitotyöstä ja itsestäni, tutustuin mielettömiin ihmisiin ja sain sekä sairaanhoitajan että terveydenhoitajan ammatin pätevyyden. Olin mukana opiskelijatoiminnassa ja lähdin vaihto-opiskelemaan Uuteen Seelantiin sekä opintomatkalle Hollantiin, Henna muistelee opiskeluaikojen antia.

Sofian mielestä terveydenhoitajan työ on vastuullista ja itsenäistä.

– Saan olla mukana ihmisten iloissa ja suruissa, työssä kohtaa ainutlaatuisia hetkiä ja ihania ihmisiä, äitiys- ja lastenneuvolassa työskentelevä Sofia kertoo.

Hanna on ollut valmistumisen jälkeen töissä terveysasemalla sekä muutamissa eri oppilaitoksissa, lukioissa ja yläkoulussa.

– Olen pitänyt työskentelystä kouluympäristössä, työn itsenäisyys ja oman työn suunnittelu ovat työn parhaita puolia. Lisäksi teen Helsingin kaupungin nuorten chattia, sekä olen mukana opiskeluterveydenhuollon ja nuorten sosiaalityön yhteisen Instagram-tilin tekemisessä. Chatin ja somen tekeminen, sekä Kesäterkkari-toiminta tuovat mukavaa vaihtelua vastaanottotyöhön koululla, Hanna kiittelee.

Henna on opiskeluterveydenhuollossa yhteistoimintavastaavana, mukana kesäterkkaritoiminnassa sekä päivystää terveydenhoitajana Helsingin kaupungin nuorten chatissa.

– Opiskelen parhaillaan myös Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden opettajan maisteritutkintoa. Ehkä vielä joskus opetan itse tulevia terveydenhoitajia kohti omaa unelma-ammattiaan, Henna kertoo.

Lisätietoja

Terveydenhoitajaksi opiskelu