Frosio-pätevyyskoulutus

Kansainvälisen pintakäsittelyn laaduntarkastaja -pätevyyden mahdollistava Frosio-täydennyskoulutus on nyt tarjolla suomeksi. Etene urallasi ja tule hankkimaan itsellesi kansainvälisesti arvostettu pätevyys!

Kesto
22.1. - 9.2.2024
Kaksi opiskeluviikkoa (VK 4&6)
Hinta
5 400,00 € + alv 24,00 %
(6 696,00 € sis. alv)

Ilmoittautuminen on sitova, mutta osallistujan voi vaihtaa tarvittaessa. Koulutukseen sisältäen molemmat kokeet mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, koska käytännön kokeen testipaikkojen määrä on rajattu.

Ilmoittautuminen
8.1.2024 mennessä

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jonka työtehtäviin kuuluvat rakenteiden tai tuotteiden pintakäsittelyn laadunvarmistus, suunnittelu tai johtaminen.

FROSIO-koulutukseen osallistuvilta edellytetään pintakäsittelyn perusasioiden tuntemusta. Niille, joilla on puutteita näiden perusasioiden hallinnassa, suositellaan kurssia Pintakäsittelyn laadunhallinta ennen FROSIO-koulutukseen osallistumista. Tarkastaja voi työskennellä maalausyrityksen palveluksessa tai hän voi olla projektin ulkopuolinen henkilö.

Mitä pintakäsittelyn tarkastaja tekee?

Tarkastaja tutkii pintaa sekä visuaalisesti, että ainetta rikkovilla menetelmillä, jotta varmistutaan että tarvittavat pinnoitekerrokset löytyy. Pintakäsittelyn lopputuloksen on oltava maalauserittelyssä asetettujen tavoitteiden mukainen.

Hinta

Hinta sisältää aamiaiset, kahvit sekä sähköisen materiaalin.

Kurssimaksuun kuuluu digitaalinen kurssimateriaali. Paperinen Frosio-materiaali maksaa 35 € + alv 24%.

Tulossa uusintakokeeseen?

Mikäli haluat ilmoittautua uusintakokeeseen, olethan yhteydessä Tuija Lindholmiin, tuija.lindholm [at] metropolia.fi (tuija[dot]lindholm[at]metropolia[dot]fi).

FROSIO sertifikaatti

FROSIO-sertifikaatin hankkiminen on erittäin hyödyllistä, jos työskentelet teollisuudenaloilla, joissa pinnoitteiden suojaaminen ja korroosionhallinta ovat keskeisiä tekijöitä. FROSIO -sertifikaatti on kansainvälisesti tunnustettu, mikä voi helpottaa työskentelyä eri maissa ja avata mahdollisuuksia kansainvälisille projekteille.

Sertifikaatti on hyödyllinen myös, koska:

 • FROSIO-sertifikaatti osoittaa, että sinulla on tarvittavat taidot, tietämys ja kokemus työskennellä pinnoitteiden suunnittelun, soveltamisen ja tarkastuksen parissa. Se antaa sinulle ammatillista pätevyyttä tehtäviin, joissa pinnoitteiden suojaaminen on keskeistä korroosionhallinnassa.
 • Työnantajat ja asiakkaat arvostavat ammattilaisia, joilla on asianmukainen sertifiointi, kuten FROSIO-sertifikaatti. Sertifikaatti luo luottamusta siihen, että pystyt suorittamaan tehtävät laadukkaasti ja asiantuntevasti, mikä voi parantaa mainettasi ja lisätä luottamusta työskentelyysi.
 • Pinnoitteiden oikea suunnittelu ja soveltaminen voivat vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja työntekijöiden turvallisuuteen. FROSIO-sertifikaatin haltijat ymmärtävät paremmin näitä tekijöitä ja pystyvät työskentelemään vastuullisesti ja turvallisesti.
 • FROSIO-sertifiointi edellyttää kouluttautumista ja pätevyyden ylläpitämistä. Tämä auttaa sinua pysymään ajan tasalla alan uusimmista kehityksistä, tekniikoista ja standardeista, mikä voi edistää ammatillista kasvuasi.

Hyödyt

Opit

pintakäsittelyn tarkastajan tehtäviä

Saat

parhaat lähtökohdat Frosio sertifikaattiin suomen ainoassa Frosio-pätevyyskoulutuksessa

Koulutuksen sisältö ja toteutustapa

 • Korroosiotekniikka
 • Käsiteltävien pintojen arviointi ja esikäsittely
 • Rakenteiden suunnittelu ja liitokset
 • Ympäristöolosuhteiden mittaus, arviointi ja kontrollointi
 • Maalityypit ja niiden ominaisuudet
 • Maalityypit ja niiden ominaisuudet
 • Maalikalvojen ominaisuudet ja virheet
 • Laadunhallinta, työ- ja ympäristöturvallisuus
 • Pintakäsittelyn standardit, pintakäsittelytarkastajan rooli, tehtävät ja menettelyt

Koulutuskielenä on suomi.

Osallistujien kokemuksia koulutuksesta

"Kattava ja laadukas koulutus avasi uusia mahdollisuuksia omaan työhöni."
Kunnossapitomestari Jori Keronen
Kunnossapitomestari Jori Keronen työssään.

Kouluttajat

Koulutuksen vastuukouluttajana toimii TkT Kai Laitinen, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Lisäksi mukana on myös useita muita asiantuntijakouluttajia.

Kai
Laitinen

Ilmoittautuminen

8.1.2024 mennessä
5 400,00 € + alv 24,00 %
(6 696,00 € sis. alv)

Ilmoittautuminen on sitova, mutta osallistujan voi vaihtaa tarvittaessa. Koulutukseen sisältäen molemmat kokeet mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, koska käytännön kokeen testipaikkojen määrä on rajattu.

Lisätietoja

Yleinen arvolisäverokanta muuttuu 1.9.2024

Voimme myös räätälöidä tämän koulutuksen ryhmämuotoiseksi toteutukseksi vastaamaan teidän organisaationne tarpeita. Ota yhteyttä yrityspalvelut [at] metropolia.fi (yrityspalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Toimitus- ja peruutusehdot