Dronet ammattikäytössä -työvoimakoulutus

Perustiedot

Opetuspaikka
Aloituspaikat
12
Hinta
Maksuton

Koulutuksen tavoitteet ja kohderyhmä

Dronet ammattikäytössä -koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena, ja se on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-palveluiden asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Opiskelu on täysipäiväistä ja on suunniteltu ajalle 19.9. - 29.11.2022. Mikäli opiskelupaikan saanut opiskelija työllistyy kesken opintojen, hän voi tehdä opinnot valmiiksi työn ohella.

Hakijoille ei ole varsinaisia ennakkovaatimuksia, mutta tekninen tausta tai visuaalisen / luovan alan osaaminen on suotavaa. Koulutus on tarkoitettu erityisesti työnhakija-asiakkaille, joilla on kiinnostusta dronen ammattikäyttöön tai jotka ovat etsimässä uutta uraa tai uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Koulutuksen tavoitteena on dronen ammattikäytön opiskelu joustavien henkilökohtaisten oppimispolkujen avulla. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja käytettävä opetuskieli on suomi.

Koulutuksen valitaan 12 opiskelijaa

Hakijalla tulee olla yleiset valmiudet korkeakouluopintoihin ja valmius verkko-opintojen sekä mahdollisten lähiopetusopintojen tekemiseen. Lähiopetusopintoja toteutetaan Metropolian Myyrmäen toimipisteessä (Leiritie 1, Vantaa). Verkko-opintoja voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta missä tahansa: verkko-opintojen tekeminen edellyttää, että opiskelijalla on käytössään tietokone. Kampuksilla on mahdollista käyttää oppilaitoksen tietokoneita PC-luokkatiloissa. Lähiopetusopinnoissa edellytetään oman kannettavan tietokoneen käyttöä. Opiskelijoilla on käytettävissään Metropolian IT-tuki koulutuksen aikana.

Koulutuksen suorittamisen jälkeen opiskelija osaa lennättää monikopterimallista dronea. Opiskelija tuntee alan säännökset ja tietää, miten droneja sovelletaan liiketoiminnassa ja eri aloilla. Hän voi hakeutua käytännönläheisiin, jatkuvasti kehittyviin ja innovatiivisiin tehtäviin Suomessa ja/tai ulkomailla.

Dronet ammattikäytössä -koulutuksen suoritusaikataulu

Koulutukseen hakeminen

Hakuaika: 29.6. - 15.8.2022

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta täyttämällä sähköinen hakemus TE-toimiston verkkosivuilla.

  • Hakemuksen pääsee täyttämään TE-palveluiden sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen avulla.
  • Jos sähköinen tunnistautuminen ei ole mahdollista, hakemus on vahvistettava TE-palveluissa ennen hakuajan päättymistä.
  • Täytä hakemus huolellisesti ja lisää mukaan pyydetyt liitteet.

Valintaprosessi on kaksivaiheinen

  1. Esivalinnassa tarkastellaan, täyttyvätkö valintakriteerit hakijan kohdalla.
  2. Esivalinnassa valitut pyydetään haastatteluun, jonka pohjalta laaditaan alustavat henkilökohtaiset opiskelu- ja urasuunnitelmat. Näitä tarkennetaan koulutuksen käynnistyttyä. Haastattelut järjestetään ajalla 23.-28.8.2022. Tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan erikseen niille hakijoille, jotka ovat täyttäneet esivalinnan kriteerit.

Valintapäätöksistä ilmoitetaan viimeistään 29.8.2022

Valintatuloksen pääsee katsomaan omilla verkkopankkitunnuksilla koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (te-palvelut => sähköinen asiointi => työvoimakoulutus => koulutushakemusteni tilanne).

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat ma - pe, klo 9 - 16:15 valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta, numerosta 0294 020 702 tai koulutusneuvonnan facebook-sivuilta.

Mahdolliset kysymykset

Hakijoiden mahdollisiin kysymyksiin vastataan sähköpostitse ajalla 1. - 13.8. Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta, lähetäthän sähköpostiviestisi koulutuksen vastuuhenkilöille Oscar Nissinille, oscar.nissin [at] metropolia.fi (oscar[dot]nissin[at]metropolia[dot]fi), tai Erkki Räsäselle, erkki.rasanen [at] metropolia.fi (erkki[dot]rasanen[at]metropolia[dot]fi).

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme tekniikan, kulttuurin, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Muodostamme 16 700 opiskelijan ja lähes 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropoliasta saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen.

Yhteistyössä