Pelialan perusteet -työvoimakoulutus

Perustiedot

Kesto / Ajankohta
13.2.-8.6.2023
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
8.1.2023 mennessä
Hinta
Maksuton

Kenelle koulutus soveltuu?

Kohderyhmänä ovat pelialasta työurana ja pelialan jatkokouluttautumisesta kiinnostuneet ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhanalaiset työnhakijat. Tavoitteena on tutustua pelialan perusosaamiseen ja taitoihin, alan koulutukseen, vaatimuksiin työmarkkinoilla ja erilaisiin rooleihin pelialalla ja työtehtäviin pelialan yrityksissä. Tutustua pelialan mahdollisuuksiin ja reunaehtoihin yritystoiminnassa.

Koulutuksen sisältö

Pelialan perusteet työvoimakoulutuksessa painotus on pelisuunnittelussa, pelin kehityksessä ja ohjelmoinnissa ja peligrafiikan (2D ja 3D) tuottamisessa. Kurssilla käytetään Unity-pelimoottoria ja ohjelmointi tapahtuu C# ohjelmointikielellä. Grafiikassa on ohjelmistoina käytössä mm. Photoshop ja Blender.

Koulutuksessa perehdytään ohjelmoinnin lisäksi 3D-grafiikan perusteisiin, joten opiskelijalla on mahdollisuus toteuttaa omia 3D-malleja peliympäristöön ja ohjelmoida niihin haluttuja toimintoja.

Koulutuksessa käydään läpi myös seuraavia sisältöjä:

  • Roolit pelialalla
  • Pelialan ammatit ja jatkokoulutus
  • Tiimityötaidot
  • Pelialan yrittäjyys

Koulutuksen toteutustapa

Kurssilla toteutetaan pienissä ryhmissä peli, joka toimii joko PC:llä tai älylaitteella. Koulutuksen järjestämispaikka on Jyväskylä. Tarkempi järjestämispaikka Jyväskylässä ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä monimuoto-opiskeluna. Lähiopetus painottuu koulutuksen alkupäähän kestäen 4 viikkoa. Koulutuksen kokonaiskesto on 80 päivää.

Lisätiedot koulutuksen sisällöstä

Lehtori Antti Laiho
antti.laiho [at] metropolia.fi (antti[dot]laiho[at]metropolia[dot]fi)
puh. 0407580994

Koulutukseen hakeutuminen

Täytä sähköinen hakemus "Hae tähän koulutukseen" -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa (www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > koulutushakemus).

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessasi, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat lisätietoa TE- palvelujen valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (ma - pe 9.00 - 16.15).

Voit ottaa yhteyttä myös chatissa, yhteydenottolomakkeella tai Facebookissa. Lisätietoja löydät Työmarkkinatori-nettisivuilta.

Yhteistyössä