Tuottavasti moninainen

Tuottavasti moninainen -hankkeessa (ESR) henkilöstön työhyvinvointia ja yritysten tuottavuutta parannetaan Uudellamaalla ja Etelä-Karjalassa toimivissa mikro- ja pk-yrityksissä.

Yrityksissä toteutetaan työhyvinvointia ja tuottavuutta vahvistava yrityskohtainen kehittämisprosessi, jossa yritysten henkilöstö ja johto osallistetaan kehittämään itselleen toimiva malli hankkeen tuella. Erityistä huomiota kiinnitetään työyhteisöjen moninaisuuteen. Kehittämisprosessissa yrityksiä tuetaan hyödyntämään moninaisen henkilöstön, erityisesti ikääntyvien yli 54 -vuotiaiden ja maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden osaamista voimavarana ja tuottavuuden lähteenä. Yrityskohtaisten kehittämisprosessien seurauksena yrityksissä tunnistetaan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden väliset yhteydet sekä keskeisimmät niihin vaikuttavat tekijät.

Kehittämisprosessi toteutetaan 35 Uudellamaalla ja Etelä-Karjalassa toimivassa mikro- ja pk- yrityksessä. Kehittämisprosessi voi vaihdella yrityskohtaisesti perustuen yrityksen tilanteeseen ja henkilöstön määrään. Ensimmäiset kehittämisprosessit aloitetaan yrityksissä vuoden 2018 alussa.

Lähde mukaan kehittämään yrityksesi työhyvinvointia ja tuottavuutta

Etsimme nyt Uudenmaan alueelta mukaan yrityksiä erityisesti matkailu-, ravintola, terveys- ja sosiaali- sekä kotityöpalvelualoilta. Kehittämisprosessi on yritykselle maksuton.

Uudenmaan alueella työhyvinvointia ja tuottavuutta vahvistava kehittämisprosessi toteutetaan kahdessakymmenessä (20) mikro- ja pk-yrityksessä. Kehittämisprosessi soveltuu parhaiten yrityksiin, joiden henkilöstömäärä on 5-50 välillä. Prosessi voidaan räätälöidä myös muun kokoisiin yrityksiin. Ensimmäiset kehittämisprosessit ovat alkaneet yrityksissä vuoden 2018 alussa.

Yrityskohtaisessa kehittämisprosessissa yritysten henkilöstö ja johto kehittävät yhdessä yritykselle toimivan mallin hankkeen tuella. Kehittämisprosessissa yrityksiä tuetaan hyödyntämään moninaisen henkilöstön, erityisesti ikääntyvien yli 54-vuotiaiden ja maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden, osaamista voimavarana ja tuottavuuden lähteenä.

 
Hae mukaan kehittämisprosessiin oheisen linkin kautta: haku kehittämisprosessiin

 

Yrityskohtainen kehittämisprosessi


Hankkeen toteuttajat

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu

Yhteistyökumppanimme

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Terveys- ja Sosiaalialan Yrittäjät - TESO ry ja Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Elina Förster, Metropolia AMK
etunimi.sukunimi@metropolia.fi, p. 040 184 1947

Osatoteutuksen projektipäällikkö Juha Peteri, Saimaan AMK
etunimi.sukunimi@saimia.fi, p. 040 502 60182

Hankkeen johtaja, Leena Rekola, Metropolia AMK
etunimi.sukunimi@metropolia.fi, 050 567 5430

 

Tuottavasti moninainen on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama -hanke, joka toteuttaa ESR Toimintalinjaa 3, erityistavoitetta 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen. Hanketta rahoittava viranomainen on Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2017 - 30.9.2019.

Tiedote 25.5.2018: Uusi EU:n laajuinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan tänään 25.5.2018. Olemme Metropoliassa sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa. ESR Tuottavasti moninainen-hankkeen tietosuojaselostus tulossa pian näille sivuille.

 

Tuottavasti moninainen -hanke Tikissä-blogissa

 

Tuottavuutta yrityksiin työhyvinvoinnilla
4.10.2018

Tervetuloa verkostoitumaan, kuulemaan puheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun tuottavuuden ja työhyvinvoinnin edistämisestä pk-yrityksissä.

Ajankohta: Torstai 4.10.2018
Aika: klo 17-19.50
Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, Helsinki, Juhlasali (4. krs)


17.00   Verkostoitumista

17.15   Tervetuloa - Leena Rekola (FT, yliopettaja), Tuottavasti moninainen ja Mikko - hankkeiden johtaja, Metropolia AMK.

17.20   Tulevaisuuden työ: Työn muutos ja megatrendit - Perttu Jämsén, Sitra.

17.50   Työhyvinvointi ja tuottavuus arjessa - osallistavaa yhteistyöskentelyä ja ja rakenteiden  johtamista - Anu Leppänen, TtM, Metropolia Ammattikorkeakoulu.

18.20   Työn mielekkyyden johtaminen - Kati Järvinen, HRM Partners, asiakkuusjohtaja,          valmentaja, Business Coach (PCC).

18.50   Ketju kehittyy osaamisen kehittymisen myötä. Parhaat tulokset syntyvät yhdessä - Juhana Lamberg, Musti ja Mirri, Country Manager, Finland.

19.20   Ergonomia, tuottavuus ja työhyvinvointi - Teemu Suokko, MSK Cabins Oy, Työympäristöasiantuntija.

19.50   Tilaisuus päättyy.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.
Ilmoittaudu mukaan: Tuottavuutta yrityksiin työhyvinvoinnilla

Lisätietoja: projektipäällikkö Elina Förster, 040 184 1947, elina.forster@metropolia.fi

       

Yhteistyössä

 

Kumppanimme