Kansainvälinen 90 Day Finn -asiantuntijaryhmä tutustui Metropolian Proof Healthin liikelaboratorioon ja simulaatiosairaalaan

15.10.2021 - 11:31

Kansainvälinen 90 Day Finn -asiantuntijaryhmä vieraili Metropolian Myllypuron kampuksella Helsingissä 15.10.2021. Vieraat tutustuivat kampuksen moderniin liikelaboratorioon ja simulaatiosairaalaan. Vierailu toteutettiin yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa.

Yrittäjiä, sijoittajia ja yliopistojen opettajia osallistuu perheineen 90 Day Finn -ohjelmaan, jossa tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen työ- ja yrityselämään sekä innovatiiviseen pääkaupunkiimme. Miten Helsinki voi auttaa heitä liiketoiminnassa ja käänteentekevien innovaatioiden kaupallistamisessa? Miksi on hyödyllistä tulla juuri Suomeen ja Helsinkiin? Näihin kysymyksiin he hakevat vastauksia Helsinki Business Hubin järjestämässä ainutlaatuisessa kolmen kuukauden ohjelmassa.

Tehokas terveydenhuoltosysteemi ja tuotekehitys kiinnostaa

Asiantuntijaryhmä on jo aikaisemmin käynyt tutustumassa HUS:iin yhteen Euroopan suurimmista sairaaloista. Terveysalalla toimivien yritysten Euroopan markkinoille pääsyn kannalta on tärkeää, että vahvasti säännellyt terveydenhuollon laitteet on asianmukaisesti testattu. Uniikin testimahdollisuuden tarjoaa Metropolian Proof Healthin liikelaboratorio ja simulaatiosairaala.

"On hienoa, että Metropolian pre-kliiniset tutkimus- ja testausympäristöt kiinnostavat kansainvälisiä asiantuntijoita. Metropolia Ammattikorkeakoulu täydentää omalta osaltaan Helsingin testbed-toimintaa avaamalla autenttiset simulaatiosairaalan tilat tutkimukseen ja testaamiseen. Haluamme tukea omalta osaltamme yritysten TKI-osaamista sekä heidän pääsyä kansainvälisille markkinoille”, sanoo innovaatiojohtaja Minna Elomaa-Krapu.

Metropolia Proof Health toimii osana Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut innovaatiokeskittymää, jonka visiona on olla valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäjä ja suunnannäyttäjä yhdessä kumppaneiden kanssa. Innovaatiokeskittymä toimii fyysisesti Myllypuron kampuksella, jossa kehitetään, konseptoidaan ja testataan uusia sosiaali- ja terveysalan asiakaslähtöisiä palveluita, tuotteita ja rohkeita yrityskokeiluja. Kampuksen ainutlaatuiset tilat mahdollistavat niin monipuolisen oppimisen kuin kumppaneiden kanssa kehittämisen.

90 Day Finn -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden tutustua suomalaiseen työ- ja yrityselämään

90 Day Finn on ulkomaalaisille huippuosaajille suunnattu ohjelma. Sen tavoitteena on houkutella Suomeen yrittäjiä, sijoittajia ja osaajia maailmalta ja tarjota heille mahdollisuus tutustua suomalaiseen elämäntapaan sekä pääkaupunkiseudun teknologia-alan toimijoihin ja liiketoimintamahdollisuuksiin. Osaajat on valittu mukaan ohjelmaan hakemusten perusteella. Heille on tarjoutunut mahdollisuus tutustua pohjoismaisen työn ja vapaa-ajan tasapainoon sekä löytää kasvun mahdollisuuksia omalle liiketoiminnalleen.
90 Day Finn -ohjelman ydin on helpoksi paketoitu mahdollisuus kokeilla elämää, työntekoa ja liiketoiminnan pyörittämistä Helsingissä. Kampanjan taustalla on Helsinki Business Hub, joka markkinoi Helsingin seutua kansainvälisille yrityksille, osaajille ja sijoittajille. Ohjelmaa on kehitetty yhdessä osallistujien kanssa ja palautteet sekä kehitysideat toimivat pohjana, kun ohjelman jatkoa suunnitellaan. Ohjelman tuloksista ja jatkosta tiedotetaan Helsinki Business Hubin kanavissa myöhemmin.

90DayFinn_kuva


Lisätietoa:

Health Capital Helsinki
Johtaja Juha Paakkola
juha.paakkola [at] healthcapitalhelsinki.fi (juha[dot]paakkola[at]healthcapitalhelsinki[dot]fi)
p. +358 40 016 3980

Helsinki Business Hub: 90 Day Finn
Liiketoimintajohtaja Johanna Huurre
johanna.huurre [at] hbh.fi (johanna[dot]huurre[at]hbh[dot]fi)
p. +358400211251

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Innovaatiojohtaja Minna Elomaa-Krapu
minna.elomaa-krapu [at] metropolia.fi (minna[dot]elomaa-krapu[at]metropolia[dot]fi)
p. +358 50 532 6331