Laulunopettajan opinnoista uusi suunta sopraano Leena Liimataisen uralle

17.4.2023 - 13:30

Leena Liimatainen esiintyy sateenvarjo kädessä muiden esiintyjien seassa.

Sopraano Leena Liimatainen päätti hakea opiskelemaan musiikkipedagogi (AMK) -tutkintoa Metropoliaan, sillä hänen aikaisemmin Sibelius-Akatemiassa suorittamansa tutkinto ei antanut hänelle pätevyyttä hakea laulun lehtorin virkoihin esim. ammattikorkeakouluissa tai konservatorioissa.

Leena haki opintoihin uuden hakuväylän kautta: haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella. Aikaisempien opintojen hyväksilukemisen ansiosta uuden tutkinnon suorittaminen sujuu muutamassa vuodessa.

– Oli kiva ryhtyä taas opiskelemaan ja halusin myös oppia opettamaan klassista laulua. Kun tämä väylä opintoihin hakeutumiseen löytyi, palaaminen opiskelujen pariin tuntui suorastaan kutkuttavalta, Leena kertoo.

Leena on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan kuoroon vuodesta 1997. Kuorotöiden lisäksi hän on laulanut solistina Suomen Kansallisoopperassa, Kokkolan oopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Musiikin maisteriksi Leena valmistui Sibelius-Akatemiasta, lauludiplomin hän teki Seppo Ruohosen johdolla. Muita Leenan opettajia ovat olleet Irina Gavrilovici ja Anna Karlsson. Metropoliassa Leenan opettajana on Sirkku Wahlroos-Kaitila.

– Opinnot ovat sujuneet vauhdikkaasti. Työtä on paljon, mutta opiskelu on ollut todella mielenkiintoista ja monipuolista. Suoritan opintoja oman työni ohella ja ensimmäisenä vuonna oopperan korona-tauot ja opintojen etäluennot ovat olleet pelastukseni. Toisena opintovuotenani olemme saaneet taas opiskella lähiopetuksessakin. Laulu- ja pedagogiikkatunnit ovat sujuneet hienosti, olen saanut observoida opetusta ja minua on opetettu opettamaan kädestä pitäen. Kiitos siitä suurenmoisille opettajilleni! Leena kiittelee.

Musiikkipedagogiopinnot Metropoliassa ovat antaneet Leenan urasuunnitelmille uutta suuntaa. Hänen työnsä Suomen Kansallisoopperassa päättyy pian ja sen jälkeen hän haluaa opettaa klassista laulua.

– Koulutus on antanut minulle innostusta ja taitoa toimia laulunopettajana, ja olen ymmärtänyt miten hieno ja tärkeä ammatti laulunopettaja on, Leena toteaa.

– Kannustan rohkeasti hakemaan opintojen pariin Metropolialle. Kaikesta selviää, sinua autetaan ja mikä parasta - pian on tuliterä tutkinto takataskussa!

Kuva: Emma Suominen: CircOpera 2.0

Lisätietoja

Musiikin AMK-tutkinnon opiskelu

Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella

Yliopettaja Sirkku Wahlroos-Kaitila PeopleFinderissä