CAD-perusteet-opintokokonaisuus

Kiinnostaako CAD-mallintaminen? Haluatko kehittää osaamistasi työelämän tarpeita vastaamaan? Harrastatko 3D-tulostusta tai CNC-koneistusta? Tarvitsetko lisäosaamista 3D-mallien tekemiseen?

Tule mukaan CAD-perusteiden avoimen AMK:n opintokokonaisuuteen ja opi CAD-mallintamisen perusteita!

Perustiedot

Kesto / Ajankohta
15.1.2024-31.12.2024
Laajuus
10 op
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
27.11.2023 - 30.11.2024
Hinta
Maksuton

Kenelle?

Koulutus sopii sinulle, jos

  • olet taustaltasi insinööri-, teknikko- tai omaat muun sopivan koulutustaustan ja/tai työkokemuksen ja tavoitteenasi on työllistyä oman alasi suunnittelutehtäviin tai
  • olet harrastusten kautta kiinnostunut 3D-mallintamisesta ja haluat oppia 3D-mallintamista, tavoitteenasi mallien tekeminen esimerkiksi 3D-tulostusta tai CAM-ohjelmointia varten tai
  • olet työelämässä ja haluat kehittää osaamistasi konetekniikan 3D-mallintamisesta

Koulutukseen osallistujalla tulee olla hyvät tietotekniset taidot, valmiuksia työskennellä itsenäisesti ja tavoitteellisesti sekä mielenkiintoa verkossa tapahtuvaa opiskelua kohtaan.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on lisätä nykyaikaisten CAD-suunnitteluohjelmien osaamista ja soveltamista oman toimialan suunnittelutöissä. Koulutuksessa opit 3D-suunnittelun perusteet ja saat hyvät valmiudet toimia työelämässä sellaisissa työtehtävissä, joissa hyödynnetään 3D-suunnitteluohjelmia.

Koulutus tukee osallistujien kasvua ja omia valmiuksia toimia alan vahvoina osaajina.

Sisältö

Opintokokonaisuuteen sisältyy opintojaksot:

Ajankohta ja toteutustapa

Opintojaksot toteutetaan seuraavalla aikataululla:

  • CAD 1: 15.1.2024 alkaen
  • CAD 2: 15.1.2024 alkaen
  • CAD 3: 15.1.2024 alkaen

Voit tulla opintoihin mukaan myös myöhemmin ilmoittautumisajan puitteissa.

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä sekä tarvittaessa Zoom- tai Teams-alustojen kautta. Opinnot koostuvat opetusvideoista, kirjallisesta materiaalista ja harjoitustehtävistä.

Opintojen laajuus on 10 opintopistettä, joka tarkoittaa noin 270 tuntia opiskelua. Voit suorittaa opintoja itsenäisesti omaan tahtiin opintojen aikataulun puitteissa. Opintojen aikana järjestetään opettajan pitämiä tukityöpajoja.

Tarvitset koulutukseen riittävän tasoisen tietokoneen ja verkkoyhteyden. Koulutusmateriaali on tehty SolidWorks -ohjelmalle, mutta voit tehdä harjoitustehtävät myös muilla CAD-ohjelmilla. SolidWorks -lisenssin saat Metropolian kautta. Tutustu tietokoneelle asetettuihin vaatimuksiin Solidworksin sivuilla.

Hinta

Opintokokonaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu CAD-perusteet -opintokokonaisuuteen ilmoittautumisjärjestelmässä 27.11.2023 - 30.11.2024

Tutustu ennen ilmoittautumista avoimen AMK:n opiskeluohjeisiin ja avoimen AMK:n maksu- ja peruutusehtoihin. Lisätietoa yleisistä ennakkovaatimuksista (kielitaito, opiskeluvalmiudet) löydät avoimen AMK:n sivuilta Kielitaito ja muut vaatimukset.

Lisätiedot

Sisällölliset kysymykset
Lehtori Tero Karttiala
tero.karttiala [at] metropolia.fi (tero[dot]karttiala[at]metropolia[dot]fi), puh. 040 354 3513

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Iina Rautasalo
iina.rautasalo [at] metropolia.fi (iina[dot]rautasalo[at]metropolia[dot]fi), puh. 0505664274