Perustiedot

Laajuus
15 op
Opetuspaikka
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
  • 30.11.2019 mennessä
Hinta
Maksuton

Uudistuva johtajuus –systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen toimintamalli

Mietitkö, miten kehittää työyhteisösi johtamista vastaamaan toimintaympäristön muutoksia ja haasteita? Oletko pohtinut omia voimavarojasi muutosten keskellä? Haluatko saada johtamisen arkeen uusia välineitä ja työkaluja?

Metropolia Ammattikorkeakoulussa voit nyt opiskella uusia työkaluja oppilaitoksen arjen johtamiseen. Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa, ja siksi osallistujille maksutonta. Perusasteen esimiehille suunnattu kokonaisuus toteutetaan toistamiseen keväällä 2020.

Nainen seisoo pöydän äärellä ja kirjoittaa johtamiseen liittyviä haasteita fläppipaperille.

Opintokokonaisuudessa keskitymme ymmärtämään vastuuyksikkösi koko toimintaympäristöä sekä löytämään toimivia arjen ratkaisuja uudistaa ja kehittää johtamaasi systeemiä. Hyödynnämme koulutuksen aikana mm. systeemistä työskentelyä, joka on Suomessa verrattain uutta, mutta josta on Euroopassa erinomaisia tuloksia myös oppilaitosten kehittämisessä. Ymmärryksen pohjalta syntyvien kehittämistarpeiden toteutukseen löydät keinoja ja voimavaroja mm. ratkaisukeskeisestä ohjauksesta. Samalla opit myös itse uusia menetelmiä ohjata ja tukea omaa työyhteisöäsi.

Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, systeemisiä työpajoja sekä ryhmä- ja yksilöohjausta. Pääset myös kuulemaan huippuasiantuntijan näkemyksiä mm. siitä, miten kouluyhteisöä valmennetaan systeemisesti ja mm. koulukiusaamista voidaan tarkastella systeemisesti. Ohjelmassa on mukana  myös kokenut systeeminen valmentaja ja coach Barbara Malmström (LinkedIn). Koulutus tapahtuu Metropolian Myyrmäen kampuksella sekä verkossa.

 Uudistuva johtajuus -koulutus perusopetuksen esimiehille

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ilmoittaudu perusopetuksen opintokokonaisuuteen viimeistään 30.11.2019 tällä e-lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

KTM Helena Kuusisto-Ek
p. 0407177709
helena.kuusisto-ek [at] metropolia.fi
Helena Kuusisto-Ek LinkedInissä

KTM, työnohjaaja Raisa Varsta
p. 0400 171 517
raisa.varsta [at] metropolia.fi
Raisa Varsta LinkedInissä

Opetushallituksen hanke ”Uudistuva johtajuus –systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen toimintamalli” on suunnattu perus- ja toisen asteen oppilaitosten esimiestehtävissä toimiville. Hanke toteutetaan vuosina 2019-20 ja sen koordinoinnista vastaa Metropolia Ammattikorkeakoulun Kansainvälisen liiketoimintaosaamisen yksikkö. Hanke tuottaa osaamista ja ratkaisuja oppilaitosten arkeen sekä dokumentoi ja levittää systeemisen johtamisen oppeja laajemmalle koulutussektoriin.
Lisätietoja helena.kuusisto-ek [at] metropolia.fi.