Sähköpätevyysopinnot

Sähköpätevyysopinnot kattaa ne sähköalan opinnot, jotka Henkilö- ja Yritysarviointi SETI Oy vaatii pätevyyksien myöntämiseen perustuen sähköturvallisuuslakiin sekä valtioneuvoston asetukseen sähkötyöstä ja käyttötyöstä.

Kesto
12.1.2024 - 5.4.2024
Laajuus
20 op
Sijainti
Verkko- ja lähiopetus
Hinta
5 990,00 € + alv 24,00 %
(7 427,60 € sis. alv)
Ilmoittautuminen
Ilmoitetaan myöhemmin

Sähköpätevyysopinnot

Sähköpätevyysopinnot on Metropolian 20 opintopisteen laajuinen täydennyskoulutuspaketti. Tehokas ratkaisu S1/S2 pätevyyksiä varten vaadituista opinnoista. Tarjoamme myös HOPS-ohjausta, mikäli koet, että sinulla on hyväksiluettavia opintoja, joilla voit kattaa jonkun tai osan 20 opintopisteen kursseista. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen!

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutuksen tavoitteena on tarjota työelämässä oleville henkilöille mahdollisuus opiskella sähköpätevyysvaatimuksiin vaadittavat opinnot.

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti insinööreille ja teknikoille, jotka tarvitsevat SETI:n myöntämiä pätevyyksiä varten lisää sähköalan opintoja. Koulutus sopii myös alan vaihtajille, joilla on taustalla soveltuva insinöörin tai teknikon tutkinto.

Soveltuva tutkinto voi olla esimerkiksi automaatio-, elektroniikka-, sähkö-, prosessi- tai konetekniikan alalta. Lisäksi opiskelijoilla toivotaan olevan noin 20 opintopisteen verran aikaisemmin suoritettuja pätevyyksien myöntämiseen liittyviä sähköalan opintoja. Mikäli opintoja on vähemmän, koulutusta voidaan täydentää avoimen AMK:n kautta.

Koulutusvaatimusten lisäksi pätevyyksien myöntämisen edellytyksenä on suoritettu sähköturvallisuustutkinto sekä kahden vuoden työkokemusvaatimus.

Tarvitsetko apua aiempien opintojen läpikäymiseen?

Mikäli epäilet, ettei sinulla ole tarvetta suorittaa koko 20 opintopisteen koulutuspakettia, mutta olet epävarma siitä, mitä opintoja olisi tehtävä, voit ilmoittautua HOPS-ohjaukseen. Ohjauksessa opettajamme katsoo lähettämistäsi todistuksista aiemman koulutuksesi opinnot ja vertaa niitä tavoitteena olevan tutkinnon vaatimuksiin. Saat häneltä suosituksen siitä, mihin opintoihin sinun tulisi osallistua.

Ohjaus voidaan suorittaa sähköpostitse tai voit sopia henkilökohtaisen tapaamisajan.

Ohjaukseen ilmoittauduttaessa liitetään mukaan aiempien sähköalan opintojen todistukset, varaathan sähköiset todistuskopiot valmiiksi ilmoittautumista varten.

Ilmoittautuminen HOPS-ohjaukseen tehdään Eventilla palvelussa: Linkki HOPS-ohjauksen ilmoittautumissivulle

HOPS-ohjauksen hinta on 200€ + alv 24%.

HOPS- ohjaukset tulee tehdä 12.12.2023 mennessä.

Pätevyydet

Sinulle voidaan myöntää koulutustasi sekä työkokemustasi vastaavalle sähköalan tehtäväalueelle rajoitettu S3 pätevyys. Pätevyyden myöntää SETI.

Pätevyyden saamiseksi sinun tulee täyttää sähköturvallisuuslain (1135/2016) 70 §:ssä määritellyt vaatimukset.

Koulutuksen tarkempi sisältö ja työkokemuksen laatu on määritelty valtioneuvoston asetuksessa sähkötyöstä ja käyttötyöstä (1435/2016), jonka sisältöä on korjattu valtioneuvoston asetuksella (804/2019).

Hyödyt

Voit hakea sähköpätevyyksiä

Koulutuksen sisältö ja koulutuspäivät

Koulutus sisältää 4 sähköalan ammattiopintojaksoa, kukin 5 opintopisteen laajuisena. Lisäksi opintojaksoon sisältyy S1-/S2 -koe.

Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna, sisältäen lähiopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä itseopiskelua. Opintojaksot arvioidaan ja hyväksytyistä suorituksista annetaan todistus.

Katso opintojen ajoitus alta.

Kouluttajat

Ilmoittautuminen

Ilmoitetaan myöhemmin
5 990,00 € + alv 24,00 %
(7 427,60 € sis. alv)

Lisätietoja

Toimitus- ja peruutusehdot