Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK), monimuoto-opiskelu

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Haluatko opiskella sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi joustavasti töiden ohella?

Sähkö- ja automaatiotekniikan rooli on keskeinen nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Alan osaajia tarvitaan niin energiantuotannossa ja -jakelussa, teollisuusautomaatiossa ja robotiikassa, uusien energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämisessä kuin älykkäiden kotien suunnittelussa. Valmistuvien sähkö- ja automaatiotekniikka-alan insinöörien tehtäväkenttä onkin hyvin laaja. Alan insinöörit toimivat esimerkiksi suunnittelussa, tutkimuksessa, käyttöönotossa, tuotantoympäristöissä, kunnossapidossa, teknisessä myynnissä ja hankinnan asiantuntijoina sekä esihenkilöinä.

Monimuotoinen opiskelu etänä ja kampuksella

Sähkö- ja automaatiotekniikan monimuoto-opinnot on suunniteltu suoritettavaksi töiden ohella ilta- ja etäopintoina. Opetus järjestetään arki-iltaisin maanantaista torstaihin, minkä lisäksi opetusta voi olla satunnaisesti lauantaisin päiväaikaan. Etä- ja verkko-opetusta hyödynnetään laajasti monimuoto-opinnoissa, mutta täysin etänä tutkintoa ei ole mahdollista suorittaa. Lähiopetuksena Myyrmäen kampuksella Vantaalla järjestetään etenkin laboratorio- ja harjoitustöitä. Kampuksen nykyaikaiset laboratoriotilat mahdollistavat opitun soveltamisen käytäntöön. Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoissa painotetaankin käytännönläheisyyttä, tekemällä oppimista ja ongelmaratkaisukykyä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan asiantuntijaksi

Opinnot antavat vahvan teknisen ymmärryksen sähkö- ja automaatiotekniikasta. Opintojen ensimmäinen vuosi on kaikille opiskelijoille yhteinen, ja sen aikana suoritat yhteisiä perusopintoja ja tutustut alaan ammatillisten opintojen kautta. Ensimmäisen vuoden jälkeen valitset pääaineeksesi automaatio- tai sähkötekniikan. Oman pääaineen ammatillisten opintojen kautta rakennat perustan oman pääaineesi asiantuntijuudelle. Valinnaisilla opinnoilla voit syventää ja laajentaa osaamistasi ammatillisen kiinnostuksesi mukaisesti.

Molemmissa pääaineissa opinnot sisältävät teoriaopintoja, laboratorioharjoituksia ja projektiopintoja. Opiskeluaikaiset projektit ja pienryhmätyöskentely tekevät sinusta yhteistyötaitoisen insinöörin, joka osaa toimia erilaisissa tiimeissä niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin organisaatioissa. Opintoihin kuuluu kaikille opiskelijoille harjoittelujaksot, joiden kautta verkostoidut työelämään jo opiskelujen aikana. Opintojen lopussa tehtävä opinnäytetyö toteutetaan myös yhteistyössä yrityksen kanssa.

Tutustu tarkemmin opintojen sisältöön sähkö- ja automaatiotekniikan opetussuunnitelmassa.

Tutustu sähkö- ja automaatiotekniikan pääaineisiin

Esimerkki sähkö- ja automaatiotekniikan projektista

Kysyttävää sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelusta?

Hakeminen

 • Hakuaika
  13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Monimuoto-opiskelu

  Hakuohjeet ja valintaperusteet

  Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

  Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Monimuoto-opiskelu

  Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:

  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
   TAI
  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

  Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Monimuoto-opiskelu

  Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  syksy 2024
  • Monimuoto-opiskelu

  Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Sähkö- ja automaatiotekniikan monimuoto-opintojen aloitus