Sähkö- ja automaatiotekniikan ammatilliset väyläopinnot, 30 op

Opintojen kuvaus

Sähkö- ja automaatiotekniikan ammatilliset väyläopinnot antavat sinulle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää alan osaamistasi. Ammatillisten väyläopintojen tavoitteena on myös kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia valmiuksia ja kannustaa toisen asteen tutkinnon suorittaneita jatkamaan opintojaan ammattikorkeakoulussa.

Opinnot kestävät 1,5 vuotta, ja ne suoritetaan samanaikaisesti ammattioppilaitosopintojen kanssa.

Kenelle ammatilliset väyläopinnot on tarkoitettu?

Opinnoista sovitaan aina etukäteen toisen asteen oppilaitoksen ja Metropolian välillä. Tällä hetkellä sähkö- ja automaatiotekniikan ammatilliset väyläopinnot ovat mahdollisia Keudan, Varian, Careerian ja Luksian opiskelijoille. Tarjoamme mielellämme vastaavan mahdollisuuden myös muiden oppilaitosten opiskelijoille, mikäli oppilaitos haluaa yhteistyön käynnistää. Ennen väyläopintoihin ilmoittautumista sovithan opintojen suorittamisesta oman oppilaitoksesi edustajan (esim. opinto-ohjaaja) kanssa. Et voi ilmoittautua väyläopintoihin, jos et opiskele ammattioppilaitoksessa.

Väyläopinnot ovat maksullisia (15 euroa/opintopiste). Opinnot laskutetaan lähtökohtaisesti ammattioppilaitokselta.

Oppilaitoksen edustaja, kiinnostaako yhteistyö? Ota yhteyttä: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi) tai sähkö- ja automaatiotekniikan tutkintovastaava Raisa Kallio raisa.kallio [at] metropolia.fi (raisa[dot]kallio[at]metropolia[dot]fi)

Opintojen sisältö ja toteutustapa

Opetus järjestetään osittain etäopetuksena ja osittain lähiopetuksena Metropolian Myyrmäen kampuksella Vantaalla (Leiritie 1). Opintoja ei ole mahdollista suorittaa kokonaan etäopintoina. Opetuspäivä on perjantai.

Väyläopintojen sisältö:

  • Orientaatio opintoihin 2 op
  • Perussähkömittaukset 3 op
  • Tietotekniikan perusteet 3 op
  • Johdatus insinöörimatematiikkaan 3 op
  • Ohjelmoinnin perusteet 3 op
  • Johdantoprojekti ja robotiikan perusteet 5 op
  • Johdatus insinöörifysiikkaan 3 op
  • Loppuprojekti ja viestintä 8 op

Ilmoittautuminen

Uusi ryhmä aloittaa opinnot tammikuussa 2024. Opintoihin ilmoittaudutaan joulukuussa 2023. Opintoihin ilmoittautuminen tapahtuu Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Lisätietoa ilmoittautumisesta saat oman oppilaitoksesi edustajalta tai koulutussuunnittelija Hanna Järviseltä.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Mikäli suoritat kaikki ammatilliset väyläopinnot 30 op, saat hakukelpoisuuden Haku Metropolian avoimen AMK opintojen perusteella -hakuun sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-opiskelijaksi. Sinun ei tarvitse osallistua valtakunnalliseen yhteishakuun. Väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-opintoja.

Lisätietoja

Hanna Järvinen
koulutussuunnittelija
p. 040 543 2795
hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)

Raisa Kallio
tutkintovastaava
p. 040 180 1101
raisa.kallio [at] metropolia.fi (raisa[dot]kallio[at]metropolia[dot]fi)