Toisen asteen yhteistyö

Metropolia tarjoaa lukiolaisille ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet tutustua korkeakouluopintoihin ja suorittaa kursseja jo toisen asteen aikana.

toinen aste

Palvelut toisen asteen opiskelijoille

Opinnot

Kurkistuskurssit

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurkistuskurssien avulla tutustut valintasi mukaan sosiaali- ja terveysalan, tekniikan, liiketalouden ja kulttuurin tutkintoihin. Kurssien laajuus on 1-5 opintopistettä.

Kurssien avulla voit saada varmuutta koulutusvalintaasi, tietoa eri alojen suuntauksista ja löytää omat vahvuutesi. Kurkistuskursseja on saatavana joko itsenäisesti suoritettavaksi tai ryhmille.

Väyläopinnot

Kenelle: Toisen asteen opiskelijoille. Väyläopinnot on tarkoitettu Metropolian yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opinnoista sovitaan aina etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Sisältö: Väyläopinnot antavat toisen asteen opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää osaamista alalta. Opiskelu Metropoliassa on monimuotoista ja joustavaa luokka- ja verkko-opetusta, joka sisältää käytännön harjoituksia ja ryhmätöitä.

Väyläopintojen suorittamisen jälkeen: Väyläopintojen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon johtavaan koulutukseen (Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella). Opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelmakohtaisesti määriteltyjen valintaperusteiden mukaisesti. Huom! Väyläopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi. Väyläopinnot voidaan hyväksilukea osaksi tulevia korkeakouluopintojasi.

Tarjolla olevat väyläopinnot:

Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op)

Merkonomin väyläopinnot (30 op)

Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelman väyläopinnot (30 op)

Ajoneuvo- ja konetekniikan väyläopinnot (30 op)

Sähkö- ja automaatiotekniikan väyläopinnot (30 op)

Kysy lisätietoja: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Muut maksuttomat opinnot nuorille

Maksuttomat digitaitokoulutukset nuorille

Digitaitokoulutukset ovat sinulle, joka haluat oppia työelämässä tarvittavia digitaitoja. Opit myös työnhaun kannalta hyödyllistä digiosaamista. Koulutuksissa opit teknisten taitojen lisäksi soveltamaan oppimaasi käytäntöön. Digitaitokoulutukset on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille, erityisesti ammatillisesta oppilaitoksesta valmistuville tai jo valmistuneille. Koulutukset järjestää DigiTikkaat-hanke. Tutustu koulutuksiin, valitse itsellesi sopiva ja tule mukaan!

Hakijatapahtumat

AMK-kampuspäivä

Tutustu viiteen ammattikorkeakouluun yhden päivän aikana!

Pohditko parhaillaan tulevaisuuden opiskelupaikkaa? Mitä ammattikorkeakoulut voisivat tarjota sinulle? Missä opetetaan juuri sinua kiinnostavaa alaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia virtuaalisessa AMK-kampuspäivä -tapahtumassa.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut (Arcada, Diak, Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia) avaavat ovensa marraskuiseksi perinteeksi muodostuneessa AMK-kampuspäivässä seuraavan kerran 11.2023.

Maksuton tapahtuma on suunnattu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille, erityisesti toisen asteen opiskelijoille, mutta tapahtuma on avoin ja kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoja saat AMK-kampuspäivän verkkosivulta

Studia-messut

Studia 11.2023

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Pääset tutustumaan tapahtumassa Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Metropolia AMK on mukana tapahtumassa.

Kun ammatinvalinta askarruttaa, Studia auttaa. Tapahtuma vastaa Mitä opiskella -kysymykseen niin lukion jälkeen kuin muissakin elämän vaiheissa.

Lisätietoja saat Studia -messujen verkkosivuilta

Guidance Generalia -verkkoluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ohjausluentoja verkossa. Luennot on suunniteltu tukemaan maahanmuuttaneiden korkeakoulutukseen pääsyä ja työnhakua. Guidance Generaliat ovat osa Metropolian SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland). Lue lisää Guidance Generalioista ja muista SIMHE-palveluista Metropolian verkkosivuilla.

Ohjaus ja neuvonta

Hakuneuvonta

Opiskelija- ja hakijapalvelut auttavat opiskelijoita ja hakijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Palvelut löytyvät kaikilta neljältä kampukselta eli Arabiasta, Karamalmilta, Myllypurosta ja Myyrmäestä. Hakijapalveluista saat neuvontaa kaikkiin hakemiseen liittyviin asioihin.

Tutustu aukioloajoihin ja yhteystietoihin Palvelut opiskelijoille ja hakijoille -verkkosivulla

Aiotko hakea tutkintoon tai muihin Metropolian koulutuksiin? Tutustu hakuaikoihin ja -ohjeisiin tämän linkin kautta

Metropolian yhteystiedot

Oletko etsimässä Metropolian palvelua tai henkilökuntajäsentä? Täältä löydät Metropolian yhteystiedot

Podcast: Ammattikorkea­kouluopiskelu, olisiko mun juttu?

Oletko pitämässä välivuotta?

Metropolia tarjoaa välivuotta pitäville erilaisia palveluita ja opintoja. Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi -osoitteeseen ja me löydämme juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Viisi nuorta aikuista istuskelemassa nurmikolla. Yksi henkilöistä näyttää muille puhelintaan.