Toisen asteen yhteistyö

Metropolia tarjoaa lukiolaisille ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet tutustua korkeakouluopintoihin ja suorittaa kursseja jo toisen asteen aikana. 

toinen aste

Palvelut toisen asteen opiskelijoille

Opinnot

Kurkistuskurssit

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurkistuskurssien avulla tutustut valintasi mukaan sosiaali- ja terveysalan, tekniikan, liiketalouden ja kulttuurin tutkintoihin. Kurssien laajuus on 1-5 opintopistettä.

Kurssien avulla voit saada varmuutta koulutusvalintaasi, tietoa eri alojen suuntauksista ja löytää omat vahvuutesi. Kurkistuskursseja on saatavana joko itsenäisesti suoritettavaksi tai ryhmille.

Polkuopinnot

Kenelle: Ammattikoulussa opiskeleville, jotka tähtäävät tutkintokoulutukseen, mutta eivät ole vielä saaneet opiskelupaikkaa.

Hinta: 15 € / 1 op

Sisältö: Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti tutkinnon 1. lukuvuoden tai lukukauden opinnot. AMK-tutkinnoissa polkujen laajuus on yleensä 30-60 opintopistettä ja YAMK-tutkinnoissa 15-30 opintopistettä. Katso lisätietoja avoimen amk:n verkkosivuilta.

Polkuopintojen suorittamisen jälkeen: Polkujen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon johtavaan koulutukseen (Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella). Opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelmakohtaisesti määriteltyjen valintaperusteiden mukaisesti. Huom! Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi.

 

Väyläopinnot

Kenelle: Ammattikouluopiskelijoille. Väyläopinnot on tarkoitettu Metropolian yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opinnoista sovitaan aina etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Hinta: tarkista alakohtaisilta sivuilta

Sisältö: Väyläopinnot antavat toisen asteen opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää osaamista alalta. Opiskelu Metropoliassa on monimuotoista ja joustavaa luokka- ja verkko-opetusta, joka sisältää käytännön harjoituksia ja ryhmätöitä.

Väyläopintojen suorittamisen jälkeen: Väyläopintojen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon johtavaan koulutukseen (Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella). Opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelmakohtaisesti määriteltyjen valintaperusteiden mukaisesti. Huom! Väyläopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi. Väyläopinnot voidaan hyväksilukea osaksi tulevia korkeakouluopintojasi.

Tarjolla olevat väyläopinnot:

Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op)

Merkonomin väyläopinnot (30 op)

Tulossa syksyllä 2021:

Ajoneuvo- ja konetekniikan väyläopinnot (30 op)

Lähihoitajaopiskelijan (sairaanhoito ja huolenpito osaamisala) väyläopinnot (30 op)

Kysy lisätietoja: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi 

Avoin AMK

Kenelle: kaikille

Hinta: 15 € / 1 op

Opintopisteet: vähintään 5 op

Sisältö: Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden:

 • hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen amk:n polkuopintojen perusteella
 • etsiä omaa uravalintaa
 • vahvistaa ammatillista osaamista työelämässä
 • opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa

Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan avoimen AMK:n verkkosivuilta

Etä- ja kampusvierailut

Webinaari

Kenelle: toisen asteen oppilaitoksille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja tarjontaamme virtuaalisesti. Webinaari sisältää tilaajan toiveen mukaisesti esimerkiksi:

 • Metropolian yleisesittelyn
 • Tietyn koulutusalan esittelyn
 • Tietoa hakemisesta
 • Metropolian opiskelijan kokemuksia
 • Vastauksia oppilaitoksenne kysymyksiin

Jos haluat raottaa ovea Metropoliaan virtuaalisesti, ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Kampusvierailut

Kenelle: opiskelijaryhmille, opettajille, opinto-ohjaajille tai huoltajille.

Hinta: maksuton

Sisältö: Kampuskierroksella voidaan tutustua Metropoliaan yleisesti tai keskittyä tiettyyn alaan ja sen oppimisympäristöihin.

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailu oppilaitoksessasi

Kenelle: pääkaupunkiseudun oppilaitoksille, joissa hakuvaiheessa olevia opiskelijoita.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Metropolian edustaja saapuu paikan päälle kertomaan toiveiden mukaisesti opiskelusta ammattikorkeakoulussa, hakuprosessista ja eri koulutusaloista.

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Hakijatapahtumat

Metropolia Sprint

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille

Hinta: maksuton

Sisältö: Metropolia Sprint on toisen asteen opiskelijoille toteutettu rastikierros Metropolian eri kampuksilla. Kierroksella tutustutaan erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla eri aloihin ja kampukseen. Rasteilla mukana Metropolian opiskelijoita.

Seuraava ajankohta: kevät 2022, Arabian kampus

AMK-kampuspäivä

Tutustu viiteen ammattikorkeakouluun yhden päivän aikana!

Pohditko parhaillaan tulevaisuuden opiskelupaikkaa? Mitä ammattikorkeakoulut voisivat tarjota sinulle? Missä opetetaan juuri sinua kiinnostavaa alaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia virtuaalisessa AMK-kampuspäivä -tapahtumassa.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut (Arcada, Diak, Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia) avaavat ovensa marraskuiseksi perinteeksi muodostuneessa AMK-kampuspäivässä torstaina 11.11.2021.  Tapahtuma järjestetään viime vuoden tapaan verkkotapahtumana. Ilmoittaudu AMK-kampuspäivään tämän linkin kautta.

Maksuton tapahtuma on suunnattu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille, erityisesti toisen asteen opiskelijoille, mutta tapahtuma on avoin ja kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoja saat AMK-kampuspäivän verkkosivulta

Studia-messut

Studia 23.–24.11.2021

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Pääset tutustumaan tapahtumassa Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Metropolia AMK on mukana tapahtumassa.

Kun ammatinvalinta askarruttaa, Studia auttaa. Tapahtuma vastaa Mitä opiskella -kysymykseen niin lukion jälkeen kuin muissakin elämän vaiheissa.

Lisätietoja saat Studia -messujen verkkosivuilta

Guidance Generalia -verkkoluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ohjausluentoja verkossa. Luennot on suunniteltu tukemaan maahanmuuttaneiden korkeakoulutukseen pääsyä ja työnhakua. Guidance Generaliat ovat osa Metropolian SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland). Lue lisää Guidance Generalioista ja muista SIMHE-palveluista Metropolian verkkosivuilla.

Apply to higher education programmes in English!

Ma 15.11.2021 klo 12.00-13.30

Language: English

 • What should you consider in the application process to Finnish universities and universities of applied sciences?
 • Which bachelor's and master's degrees are available on this application round for studies starting in the autumn 2022?
 • Further information and sign-up by 10 Nov on an e-form

 

Ohjaus ja neuvonta

Hakuneuvonta

Opiskelija- ja hakijapalvelut auttavat opiskelijoita ja hakijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Palvelut löytyvät kaikilta neljältä kampukselta eli Arabiasta, Karamalmilta, Myllypurosta ja Myyrmäestä. Hakijapalveluista saat neuvontaa kaikkiin hakemiseen liittyviin asioihin.

Tutustu aukioloajoihin ja yhteystietoihin Palvelut opiskelijoille ja hakijoille -verkkosivulla

Aiotko hakea tutkintoon tai muihin Metropolian koulutuksiin? Tutustu hakuaikoihin ja -ohjeisiin tämän linkin kautta

Opiskelijavarjostus

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille

Hinta: maksuton

Aika: kevät 2022

Sisältö: Haluatko kokea millaista amk-opiskelijan arki on? Voit sukeltaa opintojen maailmaan opiskelijan opastamana. Varjostaminen tarkoittaa, että toisen asteen opiskelija seuraa metropoliaista saadakseen käsityksen opiskelijan arjesta. Pääset osallistumaan opetukseen, kokeilemaan erilaisia työvälineitä ja kyselemään sinua askarruttavia asioita.

Ota yhteyttä: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Metropolian yhteystiedot

Oletko etsimässä Metropolian palvelua tai henkilökuntajäsentä? Täältä löydät Metropolian yhteystiedot

Podcast: Ammattikorkea­kouluopiskelu, olisiko mun juttu?

Kuuntele Metropolian AMK:n opinto-ohjaajien podcast opiskelusta ammattikorkeakoulussa tämän linkin kautta

Kysy lisää: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Oletko pitämässä välivuotta?

Metropolia tarjoaa välivuotta pitäville erilaisia palveluita ja opintoja. Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi -osoitteeseen ja me löydämme juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja. 

Viisi nuorta aikuista istuskelemassa nurmikolla. Yksi henkilöistä näyttää muille puhelintaan.