Toisen asteen opiskelijoille

Toisen asteen yhteistyö

Metropolia tarjoaa lukiolaisille ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille monipuolisia palveluita ja mahdollisuuksia tutustua korkeakouluopintoihin ja suorittaa kursseja jo toisen asteen aikana.

toinen aste

Palvelut toisen asteen opiskelijoille

Opinnot

Kurkistuskurssit

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurkistuskurssien avulla tutustut valintasi mukaan sosiaali- ja terveysalan, tekniikan, liiketalouden ja kulttuurin tutkintoihin. Kurssien laajuus on 1-5 opintopistettä.

Kurssien avulla voit saada varmuutta koulutusvalintaasi, tietoa eri alojen suuntauksista ja löytää omat vahvuutesi. Kurkistuskursseja on saatavana joko itsenäisesti suoritettavaksi tai ryhmille.

Kurssit suomen kielellä

Kulttuuri
Liiketalous
Sosiaali- ja terveysala
Tieto-ja viestintätekniikka

Courses in English

Culture
Business
Information and Communication technology
Health care and Social services

Väyläopinnot

Kenelle: Toisen asteen opiskelijoille. Väyläopinnot on tarkoitettu Metropolian yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opinnoista sovitaan aina etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Sisältö: Väyläopinnot antavat toisen asteen opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää osaamista alalta. Opiskelu Metropoliassa on monimuotoista ja joustavaa luokka- ja verkko-opetusta, joka sisältää käytännön harjoituksia ja ryhmätöitä.

Väyläopintojen suorittamisen jälkeen: Väyläopintojen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon johtavaan koulutukseen (Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella). Opiskelijavalinnat tehdään tutkinto-ohjelmakohtaisesti määriteltyjen valintaperusteiden mukaisesti. Huom! Väyläopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi. Väyläopinnot voidaan hyväksilukea osaksi tulevia korkeakouluopintojasi.

Tarjolla olevat väyläopinnot:

Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op)

Merkonomin väyläopinnot (30 op)

Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelman väyläopinnot (30 op)

Ajoneuvo- ja konetekniikan väyläopinnot (30 op)

Sähkö- ja automaatiotekniikan väyläopinnot (30 op)

Kysy lisätietoja: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi)

Hakijatapahtumat

Studia-messut marraskuussa 2024

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Pääset tutustumaan tapahtumassa Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Metropolia AMK on mukana tapahtumassa.

Kun ammatinvalinta askarruttaa, Studia auttaa. Tapahtuma vastaa Mitä opiskella -kysymykseen niin lukion jälkeen kuin muissakin elämän vaiheissa.

Lisätietoja saat Studia -messujen verkkosivuilta

Guidance Generalia -verkkoluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ohjausluentoja verkossa. Luennot on suunniteltu tukemaan maahanmuuttaneiden korkeakoulutukseen pääsyä ja työnhakua. Guidance Generaliat ovat osa Metropolian SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland). Lue lisää Guidance Generalioista ja muista SIMHE-palveluista Metropolian verkkosivuilla.

Ohjaus ja neuvonta

Neuvontapalvelut

Tarvitsetko apua hakemisessa Metropolia Ammattikorkeakouluun tai ohjeita avoimen AMK:n opintoihin ilmoittautumiseen?

Voit varata ajan kampukselle tai verkon välityksellä ja voimme yhdessä pohtia erilaisia vaihtoehtoja.

Opiskelija- ja hakijapalvelut auttavat opiskelijoita ja hakijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Palvelut löytyvät kaikilta neljältä kampukselta eli Arabiasta, Karamalmilta, Myllypurosta ja Myyrmäestä. Hakijapalveluista saat neuvontaa kaikkiin hakemiseen liittyviin asioihin.

Tutustu aukioloajoihin ja yhteystietoihin Palvelut opiskelijoille ja hakijoille -verkkosivulla

Aiotko hakea tutkintoon tai muihin Metropolian koulutuksiin? Tutustu hakuaikoihin ja -ohjeisiin tämän linkin kautta

Metropolian yhteystiedot

Oletko etsimässä Metropolian palvelua tai henkilökuntajäsentä? Täältä löydät Metropolian yhteystiedot

Tutustu ammattikorkeakouluopiskeluun

Podcast: Ammattikorkea­kouluopiskelu, olisiko mun juttu?

Metropolia ammattikorkeakoulun opinto-ohjaajat kertovat, millaista ammattikorkeakouluopiskelu on ja kenelle se sopii. Keskustelemassa opinto-ohjaajat Mari Rupponen ja Paula Lindqvist.

Kuuntele podcast Metropodia-sivustolla

Opiskelijatarinoita Metropoliassa opiskelusta

Opiskelijatarinoiden kautta pääset tutustumaan eri koulutusaloihimme, siihen millaista opiskelu Metropolian koulutusohjelmissa on, ja mihin opinnot valmistavat.

Lue mitä opiskelijamme kertovat opinnoista Metropoliassa

Avoin AMK

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa, vahvistaa ammatillista osaamista työelämässä tai hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella. Valitse sinulle sopivat opinnot monipuolisesta kurssivalikoimastamme. Tarjonnassa on sekä maksullisia että maksuttomia opintoja.

Oletko pitämässä välivuotta?

Metropolia tarjoaa välivuotta pitäville erilaisia palveluita ja opintoja. Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi) -osoitteeseen ja me löydämme juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja.

Viisi nuorta aikuista istuskelemassa nurmikolla. Yksi henkilöistä näyttää muille puhelintaan.

Aiheeseen liittyen

Haluatko opiskella uutta, kehittää osaamistasi tai parantaa työllistymismahdollisuuksiasi? Meiltä löydät laajan valikoiman erilaisia opintoja ja palveluita.

Tutustu jatkuvan oppimisen tarjontaamme!

Opinto-ohjaajille

Haluatko Metropolian esityksen, opiskelijalähettilään vierailun tai kurkistuskursseja toisen asteen opiskelijoille?

Tutustu tarjontaamme opinto-ohjaajille ja opettajille

Yhteystiedot

Toisen asteen opiskelija, nousiko sinulle kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi)