Toisen asteen yhteistyö 

2aste

Jatkuvan oppimisen palvelut

Kurkistuskurssit

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurkistuskurssien avulla tutustut valintasi mukaan sosiaali- ja terveysalan, tekniikan, liiketalouden ja kulttuurin tutkintoihin. Kurssien laajuus on 1-5 opintopistettä.

Kurssien avulla voit saada varmuutta koulutusvalintaasi, tietoa eri alojen suuntauksista ja löytää omat vahvuutesi. Kurkistuskursseja on saatavana joko itsenäisesti suoritettavaksi tai ryhmille.

Webinaarit

Kenelle: toisen asteen oppilaitoksille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja tarjontaamme virtuaalisesti. Webinaari sisältää tilaajan toiveen mukaisesti esimerkiksi:

  • Metropolian yleisesittelyn
  • Tietyn koulutusalan esittelyn
  • Tietoa hakemisesta
  • Metropolian opiskelijan kokemuksia
  • Vastauksia oppilaitoksenne kysymyksiin

Kampusvierailut

Kenelle: opiskelijaryhmille, opettajille, opinto-ohjaajille tai huoltajille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Kampuskierroksella voidaan tutustua Metropoliaan yleisesti tai keskittyä tiettyyn alaan ja sen oppimisympäristöihin. Erilliset huoltajienillat tarjoavat huoltajille mahdollisuudet tutusta ammattikorkeakouluopiskeluun ja Metropoliaan, jotta he osaavat tukea nuorta opiskelupaikan valinnassa.

Vierailu oppilaitoksessasi

Kenelle: pääkaupunkiseudun oppilaitoksille, joissa hakuvaiheessa olevia opiskelijoita.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Metropolian edustaja saapuu paikan päälle kertomaan toiveiden mukaisesti opiskelusta ammattikorkeakoulussa, hakuprosessista ja eri koulutusaloista.

Metropolia Sprint

Kenelle: Toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Metropolia Sprint on toisen asteen opiskelijoille toteutettu rastikierros Metropolian eri kampuksilla. Kierroksella tutustutaan erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla eri aloihin ja kampukseen. Rasteilla mukana Metropolian opiskelijoita.

Polkuopinnot

Kenelle: Ammattikoulussa opiskeleville, jotka tähtäävät tutkintokoulutukseen, mutta eivät ole vielä saaneet opiskelupaikkaa.

Hinta: 15€ opintopistettä kohden.

Sisältö: Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti tutkinnon 1. lukuvuoden tai lukukauden opinnot. AMK-tutkinnoissa polkujen laajuus on yleensä 30-60 opintopistettä ja YAMK-tutkinnoissa 15-30 opintopistettä.

Polkujen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon, sillä ne suoritettuaan voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen amk:n opintojen perusteella. Huom! Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi.

Väyläopinnot

Kenelle: Lukio- ja ammattikouluopiskelijoille. Väyläopinnot on tarkoitettu Metropolian yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opinnoista sovitaan aina etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Hinta: 15€ opintopistettä kohden.

Sisältö: Väyläopinnot antavat toisen asteen opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää osaamista alalta. Opiskelu Metropoliassa on monimuotoista ja joustavaa luokka- ja verkko-opetusta, joka sisältää käytännön harjoituksia ja ryhmätöitä.

Mikäli suoritat opintoja 30 op, saat hakukelpoisuuden avoimen väylän hakuun kyseiseltä alalta. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen ja haastattelun perusteella. Opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tulevia korkeakouluopintojasi.

Opiskeletko ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa? Tutustu palveluihimme alla.

Oletko pitämässä välivuotta?

Metropolia tarjoaa välivuotta pitäville erilaisia palveluita ja opintoja. Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja me löydämme juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja. 

Viisi nuorta aikuista istuskelemassa nurmikolla. Yksi henkilöistä näyttää muille puhelintaan.