Toisen asteen opiskelijoille

Tarjoamme erilaisia palveluita ja opintoja lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Neuvonta

Sähköinen ajanvaraus hakijapalveluihin

Tarvitsetko apua hakemisessa tai etsitkö jatkokoulutusmahdollisuuksia Metropoliassa? Voit varata neuvonta-ajan, ja yhdessä voimme pohtia erilaisia vaihtoehtoja jatko-opintojen suhteen.

Guidance Generalia -ohjausluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Opiskelijan etuudet

Opintotuki, terveydenhuolto, vakuutukset sekä opiskelija-asunnot ja -lounas.

Opinnot

Kurkistuskurssit

Kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurssien avulla voi saada varmuutta koulutusvalintaan ja kokea korkeakouluopintoja käytännössä.

Toisen asteen väyläopinnot

Väyläopinnot on vaihtoehtoinen reitti tutkintoon johtavaan koulutukseen, joka mahdollistaa kurkistus korkeakouluopintoihin jo toisen asteen aikana.

ihmiset keskustelevat

Avoin AMK

Avoin AMK tarjoaa mahdollisuuden opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa, vahvistaa osaamista tai hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella.

nuori ammattilainen

Valmentava koulutus maahanmuuttajille

Lähde mukaan tukemaan korkeakouluopinnoista kiinnostavien opiskelijoidesi kasvua ja valmistamaan heitä tuleviin haasteisiin!

Hakeminen Metropoliaan

Kevään yhteishaku I

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on suunnattu kaikille vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 8. - 22.1.2025 klo 15:00.

Kevään yhteishaku II

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on suunnattu kaikille suomenkielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 13. - 27.3.2024 klo 15:00.

Syksyn yhteishaku

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on suunnattu suomenkielisiin ja vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 28.8.–11.9.2024 klo 15.00

Tutustu ammattikorkeakouluopiskeluun

kaksi miestä nauravat

Yleistä tietoa tutkinto-opiskelusta

Millaista on opiskella Metropoliassa? Löydät näiltä sivuilta käytännön tietoa opintojen aloituksesta, suunnittelusta, kansainvälistymismahdollisuuksista ja opiskelijoille suunnatuista palveluista.

nuoret istuvan kannettavan edessä

Opiskelijatarinat

Lue mitä opiskelijamme kertovat opinnoista Metropoliassa. Opiskelijatarinoiden kautta pääset tutustumaan eri koulutusaloihimme, siihen millaista opiskelu koulutusohjelmissa on, ja mihin opinnot valmistavat.

Podcast: Ammattikorkea­kouluopiskelu, olisiko mun juttu?

Metropolia ammattikorkeakoulun opinto-ohjaajat kertovat, millaista ammattikorkeakouluopiskelu on ja kenelle se sopii. Keskustelemassa opinto-ohjaajat Mari Rupponen ja Paula Lindqvist.

Tutustu Metropoliaan brändivideolta

Metropolia - Osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen.

Tutustu eri AMK-tutkintojen videoihin

Metropolia tarjoaa yhteenlaskettuna Suomen laajimman AMK-tutkintovalikoiman eri aloilta.

Hakijatapahtumat

Studia_logo

Studia-messut 26.–27.11.2024

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Metropolia AMK on mukana tapahtumassa.

Lisätietoja saat Studia -messujen verkkosivuilta

Hyödylliset sivut

opiskelijat keskustelevat

Metropolian koulutustarjonta

Metropolia on enemmän kuin korkeakoulu: saat meiltä enemmän kuin tutkinnon – saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen.

eri-ikäiset ihmiset

Jatkuva oppiminen

Haluatko opiskella uutta, kehittää osaamistasi tai parantaa työllistymismahdollisuuksiasi? Meiltä löydät laajan valikoiman erilaisia opintoja ja palveluita.

nainen kurkkii läppärin takaa

Tietoa opinto-ohjaajille ja opettajille

Haluatko auttaa opiskelijoitasi ja saada lisätietoja Metropoliasta? Meiltä löydät räätälöityjä palveluita, inspiroivia podcasteja ja opiskelijatarinoita sekä hakijatapahtumia, jotka tekevät opiskelijoiden matkasta kohti jatko-opintoja sujuvampaa.

Yhteystiedot

Toisen asteen opiskelija, nousiko sinulle kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi)