Kiinnostaako yhteistyö Metropolian kanssa?

Metropolia tarjoaa useita palveluita toisen asteen opiskelijoille ja opinto-ohjaajille. Tarjonnastamme löytyy opintoja, tapahtumia, vierailuvaihtoehtoja, webinaareja ja muita räätälöityjä ratkaisuja. 

Toisen asteen opiskelijoille tarkoitetut palvelut, kuten kurkistuskurssit, avoimen opintojaksot ja tapahtumat löytyvät Toisen asteen opiskelijoille -verkkosivulta.

Palvelut opinto-ohjaajille

Webinaari

Kenelle: toisen asteen oppilaitoksille.

Hinta: maksuton

Sisältö: Tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja tarjontaamme virtuaalisesti. Webinaari sisältää tilaajan toiveen mukaisesti esimerkiksi:

  • Metropolian yleisesittelyn
  • Tietyn koulutusalan esittelyn
  • Tietoa hakemisesta
  • Metropolian opiskelijan kokemuksia
  • Vastauksia oppilaitoksenne kysymyksiin

Jos haluat raottaa ovea Metropoliaan virtuaalisesti, ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Huoltajienillat 

Kenelle: toisen asteen opinto-ohjaajille ja huoltajille

Hinta: maksuton

Sisältö: erilliset huoltajienillat tarjoavat huoltajille mahdollisuudet tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun ja Metropolian kampuksiin, jotta he osaavat tukea nuorta opiskelupaikan valinnassa.

Aika: kevät 2022

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan tarpeitanne vastaava kokonaisuus: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailut ovat toistaiseksi tauolla koronatilanteesta johtuen.

Kampusvierailut

Kenelle: opiskelijaryhmille, opettajille, opinto-ohjaajille tai huoltajille

Hinta: maksuton

Aika: kevät 2022

Sisältö: kampuskierroksella voidaan tutustua Metropoliaan yleisesti tai keskittyä tiettyyn alaan ja sen oppimisympäristöihin. 

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailut ovat toistaiseksi tauolla koronatilanteesta johtuen.

Vierailu oppilaitoksessasi

Kenelle: pääkaupunkiseudun oppilaitoksille, joissa hakuvaiheessa olevia opiskelijoita

Hinta: maksuton

Aika: kevät 2022

Sisältö: Metropolian edustaja saapuu paikan päälle kertomaan toiveiden mukaisesti opiskelusta ammattikorkeakoulussa, hakuprosessista ja eri koulutusaloista. Ensisijaisesti vierailut pyritään toteuttamaan pääkaupunkiseudun oppilaitoksiin hakuvaiheessa oleville opiskelijoille. 

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailut ovat toistaiseksi tauolla koronatilanteesta johtuen.

Ohjaus ja neuvonta

Lisätietoja ja neuvonta: haluatko saada lisätietoja meidän palveluista tai saada yhteyttä tutkinto-ohjelmien opinto-ohjaajiin?

Ota meihin yhteyttä ja me mielellämme autetaan: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

 

Hakijapalveluista saat neuvontaa kaikkiin hakemiseen liittyviin asioihin:

Miten Metropoliaan haetaan ja miten opiskelijat valitaan?

Kevään yhteishaku I 

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on suunnattu kaikille vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika on 5. - 19.1.2022 klo 15:00.

Kevään yhteishaku II

Korkeakoulujen yhteishaku on suunnattu kaikille suomenkielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Kevään yhteishaku järjestetään aikavälillä 16. - 30.3.2022 klo 15:00.

Syksyn yhteishaku

Korkeakoulujen yhteishaku on suunnattu lähtökohtaisesti kaikille suomenkielisiin ja vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville, joilla on yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus, eli vähintään toisen asteen tutkinto. Syksyn yhteishaku järjestetään aikavälillä 31.8. - 14.9.2022 klo 15:00.

Lisätietoja ammattikorkeakouluista

Ammattikorkeakouluun.fi / Yrkeshogskolestudier.fi -sivusto on ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen verkkosivusto ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille.

Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista, kuten syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettavasta digitaalisesta AMK-valintakokeesta. Sivustolla voi lisäksi tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Tutustu Ammattikorkeakouluun.fi-sivustoon