Tietoa opinto-ohjaajille ja opettajille

Kiinnostaako yhteistyö Metropolian kanssa? Tarjoamme useita palveluita toisen asteen opiskelijoille, opinto-ohjaajille ja opettajille. Tarjonnastamme löytyy opintoja, tapahtumia, vierailuvaihtoehtoja, webinaareja ja muita räätälöityjä ratkaisuja.

Palvelut opinto-ohjaajille ja opettajille

Sähköinen ajanvaraus hakijapalveluihin

Tarvitsetko apua hakemisessa tai etsitkö jatkokoulutusmahdollisuuksia Metropoliassa? Voit varata neuvonta-ajan, ja yhdessä voimme pohtia erilaisia vaihtoehtoja jatko-opintojen suhteen.

Tilaa Metropolian esittely

Oletko kiinnostunut kuulemaan Metropolian koulutustarjonnasta ja palveluista? Innokkaat opiskelijalähettiläämme ovat valmiina jakamaan tietoa etänä tai suoraan oppilaitoksessanne. Tilaa Metropolian esittely ja inspiroi opiskelijoita tulevaisuuden jatko-opinnoista!

Ihmiset keskustelevat

Räätälöidyt palvelut

Haluatko keskustella Metropolian tutkinto-ohjelmien opinto-ohjaajien tai opettajien kanssa? Mielellämme autamme sinua perehtymään Metropolian koulutustarjontaan ja ohjaamaan omia opiskelijoitasi jatko-opintojen valinnassa.

Ota meihin yhteyttä, ja suositelemme sinulle oikean yhteishenkilön: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi)

Opinnot toisen asteen opiskelijoille

Kurkistuskurssit

Kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurssien avulla voi saada varmuutta koulutusvalintaan ja kokea korkeakouluopintoja käytännössä.

Toisen asteen väyläopinnot

Väyläopinnot on vaihtoehtoinen reitti tutkintoon johtavaan koulutukseen, joka mahdollistaa kurkistus korkeakouluopintoihin jo toisen asteen aikana.

ihmiset keskustelevat

Avoin AMK

Avoin AMK tarjoaa mahdollisuuden opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa, vahvistaa osaamista tai hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella.

nuori ammattilainen

Valmentava koulutus maahanmuuttajille

Lähde mukaan tukemaan korkeakouluopinnoista kiinnostavien opiskelijoidesi kasvua ja valmistamaan heitä tuleviin haasteisiin!

Tutkintoon johtavat koulutukset

Hakeminen Metropoliaan

Kevään yhteishaku I

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on suunnattu kaikille vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 8. - 22.1.2025 klo 15:00.

Kevään yhteishaku II

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on suunnattu kaikille suomenkielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 13. - 27.3.2024 klo 15:00.

Syksyn yhteishaku

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on suunnattu suomenkielisiin ja vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 28.8.–11.9.2024 klo 15.00

Tutustu ammattikorkeakouluopiskeluun

Podcast: Ammattikorkea­kouluopiskelu, olisiko mun juttu?

Metropolia ammattikorkeakoulun opinto-ohjaajat kertovat, millaista ammattikorkeakouluopiskelu on ja kenelle se sopii. Keskustelemassa opinto-ohjaajat Mari Rupponen ja Paula Lindqvist.

nuoret istuvan kannettavan edessä

Opiskelijatarinat

Lue mitä opiskelijamme kertovat opinnoista Metropoliassa. Opiskelijatarinoiden kautta pääset tutustumaan eri koulutusaloihimme, siihen millaista opiskelu koulutusohjelmissa on, ja mihin opinnot valmistavat.

kaksi miestä nauravat

Yleistä tietoa tutkinto-opiskelusta

Millaista on opiskella Metropoliassa? Löydät näiltä sivuilta käytännön tietoa opintojen aloituksesta, suunnittelusta, kansainvälistymismahdollisuuksista ja opiskelijoille suunnatuista palveluista.

Tutustu Metropoliaan videolta

Metropolia - Osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen

Tutustu eri AMK-tutkintojen videoihin

Metropolia tarjoaa yhteenlaskettuna Suomen laajimman AMK-tutkintovalikoiman eri aloilta.

Terveiset Studia-messuilta

Opinto-ohjaaja ja erityisopettaja Paula Lindqvistin terveiset Studia-messuilta.

Yhteystiedot

Nousiko sinulle kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi (jatkuvaoppiminen[at]metropolia[dot]fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje.