Tietoa opinto-ohjaajille ja opettajille

Kiinnostaako yhteistyö Metropolian kanssa?

Metropolia tarjoaa useita palveluita toisen asteen opiskelijoille, opinto-ohjaajille ja opettajille. Tarjonnastamme löytyy opintoja, tapahtumia, vierailuvaihtoehtoja, webinaareja ja muita räätälöityjä ratkaisuja.

Toisen asteen opiskelijoille tarkoitetut palvelut, kuten kurkistuskurssit, avoimen opintojaksot ja tapahtumat löytyvät Toisen asteen opiskelijoille -verkkosivulta.

Palvelut opinto-ohjaajille ja opettajille

Webinaari

Kenelle: toisen asteen oppilaitoksille.

Hinta: maksuton

Sisältö: Tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja tarjontaamme virtuaalisesti. Webinaari sisältää tilaajan toiveen mukaisesti esimerkiksi:

  • Metropolian yleisesittelyn
  • Tietyn koulutusalan esittelyn
  • Tietoa hakemisesta
  • Metropolian opiskelijan kokemuksia
  • Vastauksia oppilaitoksenne kysymyksiin

Jos haluat raottaa ovea Metropoliaan virtuaalisesti, täytä tilauslomakkeen tai ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailu oppilaitoksessasi

Kenelle: pääkaupunkiseudun oppilaitoksille, joissa hakuvaiheessa olevia opiskelijoita

Hinta: maksuton

Sisältö: Metropolian edustaja saapuu paikan päälle kertomaan toiveiden mukaisesti opiskelusta ammattikorkeakoulussa, hakuprosessista ja eri koulutusaloista. Ensisijaisesti vierailut pyritään toteuttamaan pääkaupunkiseudun oppilaitoksiin hakuvaiheessa oleville opiskelijoille.

Tilaa vierailun täyttämällä tilauslomakkeen tai ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Kampusvierailut

Kenelle: opiskelijaryhmille, opettajille, opinto-ohjaajille tai huoltajille

Hinta: maksuton

Sisältö: kampuskierroksella voidaan tutustua Metropoliaan yleisesti tai keskittyä tiettyyn alaan ja sen oppimisympäristöihin.

Tilaa kampusvierailun täyttämällä tilauslomakkeen tai ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Huoltajienillat

Kenelle: toisen asteen opinto-ohjaajille ja huoltajille

Hinta: maksuton

Sisältö: erilliset huoltajienillat tarjoavat huoltajille mahdollisuudet tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun ja Metropolian kampuksiin, jotta he osaavat tukea nuorta opiskelupaikan valinnassa.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan tarpeitanne vastaava kokonaisuus: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Ohjaus ja neuvonta

Lisätietoja ja neuvonta: haluatko saada lisätietoja meidän palveluista tai saada yhteyttä tutkinto-ohjelmien opinto-ohjaajiin?

Ota meihin yhteyttä ja me mielellämme autetaan: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Hakijapalveluista saat neuvontaa kaikkiin hakemiseen liittyviin asioihin:

Miten Metropoliaan haetaan ja miten opiskelijat valitaan?

Kevään yhteishaku I

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on suunnattu kaikille vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 4. - 18.1.2023 klo 15:00.

Kevään yhteishaku II

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on suunnattu kaikille suomenkielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 15. - 30.3.2023 klo 15:00.

Syksyn yhteishaku

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on suunnattu suomenkielisiin ja vieraskielisiin korkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin hakeville. Seuraava hakuaika on 4.9. - 14.9.2023 klo 15:00.

Opinto-ohjaaja ja erityisopettaja Paula Lindqvistin terveiset Studia-messuilta

Lisätietoja ammattikorkeakouluista

Ammattikorkeakouluun.fi/Yrkeshogskolestudier.fi -sivusto on ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen verkkosivusto ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille.

Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista, kuten syksyn 2019 yhteishaussa käyttöön otettavasta digitaalisesta AMK-valintakokeesta. Sivustolla voi lisäksi tutustua ammattikorkeakouluopintojen sisältöihin.

Tutustu Ammattikorkeakouluun.fi-sivustoon