Rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskoe

Kaikki hakukelpoiset hakijat osallistuvat ilman erillistä kutsua sekä tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen että rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen.

Voidakseen tulla valituksi hakijan tulee saada molemmista kokeista hyväksytty suoritus samassa haussa. Valintakokeissa on saavutettava vähintään 35 pistettä (tekniikan alan valtakunnallisesta valintakokeesta 10 pistettä ja rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeesta 25 pistettä)..

Hakijan tulee osallistua tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakutoiveen ammattikorkeakoulussa ja rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen korkeimman rakennusarkkitehtikoulutuksen hakutoiveensa mukaisessa rakennusarkkitehtikoulutusta antavassa ammattikorkeakouluyksikössä, joka on yksi seuraavista: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Hakijat, joiden korkein rakennusarkkitehtikoulutuksen hakutoive on Metropolia AMK:n Rakennusarkkitehtuurikoulutus

Soveltuvuuskokeen aika: perjantai 31.5.2019

Soveltuvuuskokeen aikataulu:

Ilmoittautuminen ja henkilöllisyyden tarkastaminen klo 8.30
(Ota mukaan kuvalla varustettu henkilöllisyystodistuksesi)

Valintakokeet pidetään klo 9.00 - 16.30, tauko 12.00 - 13.15.

Tehtävä 1: kello 9.00 - 12.00

Ilmoittaudu uudestaan samassa luokassa 13.15

Tehtävä 2: kello 13.30 - 16.30

Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Helsinki.

Ota mukaan seuraavat tarvikkeet

Lyijykyniä (eri kovuuksia ja vahvuuksia), kumi ja säiliöllinen teroitin, viivoitin, puuvärit (vähintään 12 väriä, sisältäen päävärit) ja kuulakärkikynä.

Ei muita välineitä, esim. harppeja eikä piirustuspaperia. Piirustuspaperit ja apupaperit annetaan koepaikalla. Matkapuhelin ei saa olla esillä kokeen aikana ja sen on oltava äänettömällä.

Ota mukaasi myös juotavaa, sillä koeluokissa saattaa olla lämmin aurinkoisella ilmalla. Juomia voit ostaa myös opiskelijaravintolasta.

Koe sisältää kaksi piirustus- ja suunnittelutehtävää. Sekä aamu- että iltapäivällä on erillinen tehtävä. Aamupäivän tehtävä palautetaan ennen taukoa (klo 12.00).

Soveltuvuuskokeessa testataan kolmiulotteista hahmotuskykyä, ideointikykyä, sommittelutaitoja sekä havainnollista esityskykyä.

Välineistä ei anneta lisäohjeita. Valintakoetehtävistä ei anneta palautetta. Tehtäväpapereita ei palauteta.

Valintapisteytys

Rakennusarkkitehtuurin haussa valintapisteet ja –kriteerit ovat valtakunnallisesti yhteneväiset.
Valintakokeissa on saavutettava vähintään 35 pistettä (tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallisesta valintakokeesta 10 pistettä ja rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeesta 25 pistettä).

Voidakseen tulla valituksi hakijan tulee saada molemmista kokeista hyväksytty suoritus samassa haussa.

Lounastauko

Tehtävien välissä on lounastauko klo 12.00 – 13.15.

Tulokset

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019. Tätä ennen ei voida antaa mitään hakijoiden valintakoemenestystä koskevia tietoja.

Mikäli peruutat kokeeseen osallistumisen, sitä ei tarvitse ilmoittaa.

Tulosta tämä ohje ja ota se mukaasi soveltuvuuskokeeseen! Ota mukaan myös kuvalla varustettu henkilöllisyystodistuksesi!

Onnea kokeeseen!

Yhteyshenkilö

Jorma Lehtinen
jorma.lehtinen@metropolia.fi
+358 40 1837462

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu Metropoliassa

Rakennusarkkitehdin opinnot kestävät neljä vuotta. Opintojen luonne on konstruktivistinen. Opintoja ei voi suorittaa nopeammin.

Opetus muodostuu sekä kurssimuotoisesta opetuksesta että projektiopetuksesta. Lähiopetus järjestetään arkipäivisin klo 8-21, mutta pääsääntöisesti opetus pyritään toteuttamaan klo 8-17. Opiskelu on täysipäiväistä ja vaatii opiskelijan läsnäolon.

Metropolian rakennusarkkitehtuurin opinnoissa käytetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja sekä ohjelmistoja. Rakennusarkkitehtuurin opiskelijoilla tuleekin olla oma kannettava tietokone. Se mahdollistaa opiskelun joustavuuden. Omaa tietokonetta tullaan käyttämään sekä Metropolian kampusalueella että sen ulkopuolella tapahtuvassa opiskelussa.

Metropolian rakennusarkkitehtuurin opiskelija ei tarvitse tietokonetta ensimmäisinä opiskeluviikkoina, mutta kannattaa varautua melko pian opintojen aloittamisen jälkeen sen hankintaan. Mikäli sinulla jo on uudehko kannettava tietokone, pääset sillä opintojesi alkuun. Koneesi soveltuvuus ja mahdolliset päivitystarpeet selviävät ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Mikäli olet hankkimassa tietokonetta, hankinta kannattaa tehdä vasta opintojen alkuvaiheessa, jolloin selviää mitä ominaisuuksia koneelta vaaditaan.

Opiskelijoille on tarjolla erilaisia ohjelmistoetuja, joista saa tietoa opiskelun alkuvaiheessa. Eli ohjelmistoja ei kannata hankkia etukäteen.